MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Saturday, Jul 27th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Radnice

Radní Moravec se ostře opřel do organizace Islám v ČR nechceme.

Radní z HOPB Ing. Ivo Moravec se dnes ostře vyjádřil ZDE proti ohlášené demonstraci skupiny Islám v ČR nechceme v Českých Budějovicích, která proběhne tuto sobotu. V Českých Budějovicích je skupina IVČRN velmi silná, především díky spoluzakladatelům Doc. Mgr. Martinovi Konvičkovi PhD., Ing. Jiřímu Bartákovi a bývalé muslimce Pavlíně Bitarové. Na druhou stranu je v Českých Budějovicích poměrně silně zastoupena i pseudohumanistická scéna podporující svobodu vyznání bez ohledu na důsledky dané víry. Podle radního Moravce "složité věci nelze zjednodušovat, ani účelově převracet. Islám nerovná se terorismus".

Radnímu Moravcovi, jen pro osvětlení problematiky, proti čemu IVČRN bojuje, předkládám krátký výňatek z knihy Dr. Billa Warnera, jednoho z nejlepších světových odborníků na problematiku islámu. Kniha se jmenuje "PRÁVO ŠARÍA PRO NEMUSLIMY" (pro ty z vás, kteří mají o islámu jen malé povědomí, připomenu, že islám je společenským systémem zahrnujícím podrobný politický systém, náboženství a právní řád – šaríu. Islámské právo šaría nelze od islámu oddělit).

PRÁVO ŠARÍA PRO NEMUSLIMY, Dr. Bill Warner, strana 7 a 8:

"V souladu s právem šaría:

neexistuje svoboda vyznání

neexistuje svoboda slova

neexistuje svoboda myšlení

neexistuje svoboda uměleckého projevu

neexistuje svoboda tisku

neexistuje rovnost mezi lidmi – nemuslim, káfir, není nikdy roven muslimovi

Read more: Radní Moravec se ostře opřel do organizace Islám v ČR nechceme.

Sedm náměstků primátora zdaleka není tím nejhořím pro toto město

Vážení spoluobčané,

tak už je to pravda. Máme nové vedení města. Když si přečteme diskuzi pod online přenosem Deníku z ustavujícího zastupitelstva, zaznamenáme 0% pozitivních reakcí. To není dobré. Zastupitelstvo si zatím příliš důvěry a respektu nezískalo, tedy alespoň mezi diskutéry na stránkách Deníku a většina naráží na stejné věci. Lidem se nelíbí rozdělování placených funkcí. Prostě je jich více, než v minulosti. Jak budou pracovat, uvidíme za čas. Třeba oblast cestovního ruchu je v Budějovicích na mrtvém bodě už dlouhá léta. Přitom město má pro turismus ohromný potenciál. V jednom období mi dokonce připadalo, že odbor cestovního ruchu magistrátu města zaměstnává více úředníků, než je ve městě aktuálně turistů. Takže je třeba se také podívat na pěti set členný úřednický aparát magistrátu a zamyslet se nad tím, jestli je každé pracovní místo potřebné, nebo se držíme starých potřeb umělého zvyšování zaměstnanosti a zaměstnanosti svých známých. I na na magistrátu vám leckterý úředník potvrdí staré dělení úředníků na "tažné" a "chovné". Úřednický aparát bude nové vedení města řešit nyní, ale vzhledem ke starým vazbám HOPB, KDU-ČSL a TOP09 na úředníky, se obávám stejné dohody, jako na začátku minulého volebního období. Když jste politik, velice často potřebujete něco od úřednického aparátu. Úředníci mají snahu vám vyhovět a tím vznikají pouta. Někdy je třeba vyhovět i tam, kde by jinému vyhověno nebylo. Politici pak mají pocit jakési magistrátské rodiny. Také většina z nich sedí na stejné adrese a denně se potkává na chodbách magistrátu. To vše dělá úřednický aparát nabubřelým, nepohyblivým a zkostnatělým.

Read more: Sedm náměstků primátora zdaleka není tím nejhořím pro toto město

Jak se porcuje povolební pašík?

Vážení přátelé,

zítra by měla být ustanovena nová vláda nad městem České Budějovice. Současný náměstek primátora Joch poukazuje na zvýšení počtu náměstků a výdaje s tím spojené. Z původních čtyřech náměstků a dalších dvou placených míst - předsedkyně finančního výboru a předsedkyně územní komise, se nyní náklady zvýší o další tři náměstky. Podle Jocha každý náměstek stojí město sto tisíc korun měsíčně, ale zároveň píše na svém blogu /http://www.miroslavjoch.cz/clanky/odbornik-za-100-tisic-mesicne-navic-z-vasich-kapes/, že noví náměstci budou stát město sedm set tisíc korun měsíčně plus další náklady. Těžko tedy říct, kolik vlastně budou noví náměstci stát. Těžko říct, k čemu město potřebuje další tři náměstky. Těžko říct, kde se pro tyto politiky najdou kanceláře. Radnice není stavěná na takový počet uvolněných radních. Také bychom se mohli zeptat, kolik budou stát nová služební vozidla se služebními řidiči, nové sekretářky. Současného ekonomického náměstka Jocha jsem se ptal, kolik stojí jeho služební vozidlo s řidičem, neodpověděl mi. Neodpověděl mi ani na otázku, kolik stála jeho předvolební kampaň, kdy jsme se v Budějovicích a okolí několik měsíců dozvídali na každém rohu, že Miroslav Joch je pro pro Budějovice nejlepší. Neodpověděl ani na otázku, kdo mu tuto kampaň platil. /Tato kampaň údajně donutila přijet do Budějovic premiéra Sobotku a tomu se Jochova sólovka vůbec nelíbila. Následně se Joch objevil s logem strany a nápisy "sám to nedokážu"./ Obecně mi připadá, že je okolo českobudějovické politiky až příliš finančních otazníků.

Read more: Jak se porcuje povolební pašík?

Nová koalice. Bravo!

Vážení přátelé,

tak tohle vyrazilo dech i mě. Tohle by opravdu mohl být konec Pavla Dlouhého a jeho klik na českobudějovické radnici. Gratuluju všem dotyčným. Tohle se mělo povést před čtyřmi lety. Doufám, že se koalice nenechá polapit "starými dobrými zvyklostmi" v úřednické mafii magistrátu a okamžitě se zbaví tajemníka Řeřábka a vymění vedoucí odborů. Thoma samozřejmě bude proti (u Hruškové a asi i ostatních), ale alespoň ty, kteří magistrát a tím i město opravdu ničí (Řeřábek, Mráz) a ty, kteří se chovají jako nadlidé (Hrušková), by vyměnit měl chtít. Koneckonců volební výsledek by mu měl jasně naznačit sestupnou tendenci OPB a všichni společně by se měli zamyslet nad tím, PROČ.

Nicméně tohle je velmi dobrá zpráva. Doufám, že Thoma bude Thomou před čtyřmi lety a že bude primátorem. Je v současné koalici jediným zkušeným politikem. To, co město předvádělo poslední čtyři roky bychom měli rychle zapomenout a tuto staronovou koalici s novými politiky ANO bychom měli podpořit. Opravdu doufám v lepší zítřky pro Budějovice.

Váš Ladislav Vrabel

Abychom mohli být na Budějovice opět hrdí

Panu náměstkovi jsem napsal: "Pane náměstku Jochu, s opileckým ředitelem magistrátu v zádech můžete být na Budějovice hrdý pouze se zavázanýma očima, zkříženýma prstama na rukách i nohách. A s tím, že pronajímáte tajemníkovi magistrátu luxusní byt v centru města za třetinovou cenu? Takhle hospodaříte s městským majetkem?" Zatím neodpověděl.

 

S náměstkem Jochem jsem měl schůzek několik. Když jsem jej poznal, byl mi sympatický. Mladý opoziční politik, který v zastupitelstvu hlučně oponoval a kritizoval. Posledním, kdy jsem jej slyšel hlasitě oponovat a kritizovat, bylo v záležitosti dotací města do kulturního zařízení Bazilika v Igy centru. Poté, co si nechal zpracovat tyto údaje a ty dostal, už jsem jej křičet neslyšel.

Read more: Abychom mohli být na Budějovice opět hrdí

Politické hnutí OvČANÉ pro Budějovice

Politické hnutí OBČANÉ pro Budějovice vzniklo před čtyřmi lety. Vrcholní městští politici z ODS se utrhli z područí krajského vedení a začali sami sebe označovat za OBČANY. Od té doby odteklo hodně vody a my se bohužel přesvědčili, že OvČANÉ pro Budějovice jsou POLITICI, kteří fungují podobně, jako za dob oblékání dresu ODS.  Ladislav Vrabel