MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Sunday, Sep 08th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Jak se porcuje povolební pašík?

Vážení přátelé,

zítra by měla být ustanovena nová vláda nad městem České Budějovice. Současný náměstek primátora Joch poukazuje na zvýšení počtu náměstků a výdaje s tím spojené. Z původních čtyřech náměstků a dalších dvou placených míst - předsedkyně finančního výboru a předsedkyně územní komise, se nyní náklady zvýší o další tři náměstky. Podle Jocha každý náměstek stojí město sto tisíc korun měsíčně, ale zároveň píše na svém blogu /http://www.miroslavjoch.cz/clanky/odbornik-za-100-tisic-mesicne-navic-z-vasich-kapes/, že noví náměstci budou stát město sedm set tisíc korun měsíčně plus další náklady. Těžko tedy říct, kolik vlastně budou noví náměstci stát. Těžko říct, k čemu město potřebuje další tři náměstky. Těžko říct, kde se pro tyto politiky najdou kanceláře. Radnice není stavěná na takový počet uvolněných radních. Také bychom se mohli zeptat, kolik budou stát nová služební vozidla se služebními řidiči, nové sekretářky. Současného ekonomického náměstka Jocha jsem se ptal, kolik stojí jeho služební vozidlo s řidičem, neodpověděl mi. Neodpověděl mi ani na otázku, kolik stála jeho předvolební kampaň, kdy jsme se v Budějovicích a okolí několik měsíců dozvídali na každém rohu, že Miroslav Joch je pro pro Budějovice nejlepší. Neodpověděl ani na otázku, kdo mu tuto kampaň platil. /Tato kampaň údajně donutila přijet do Budějovic premiéra Sobotku a tomu se Jochova sólovka vůbec nelíbila. Následně se Joch objevil s logem strany a nápisy "sám to nedokážu"./ Obecně mi připadá, že je okolo českobudějovické politiky až příliš finančních otazníků.

Nová koalice /a nevím, jestli se za posledních pár dní něco nezměnilo/ se dohodla, že ani politikům z ČSSD nebude v tomto volebním období uvolňovat dobře placená místa v městských firmách. Tyto si rozdělí nová vláda. Už je asi známo, že současný primátor města Thoma nepůjde zpět do muzea, ale bude předsedou dozorčí rady Teplárny - teplárnu v této pozici již dozoroval za slavné éry generálního ředitele Blažka, tedy doby, kdy teplárna přišla díky špatnému vedení o stovky milionů /těžko říct přesně, protože výsledky auditu jsou tajné/, tak uvidíme, jak to panu Thomovi půjde nyní. Já jej za odborníka na teplárnu ani na ekonomiku nepovažuji a vzpomínám si na slova pana Thomy o vedení teplárny odborníky - říkají tomu "německý model", ale je jisté, že dobrý plat potřebuje každý. Thoma sice nejde do rady města, protože očišťuje své jméno, ale i s pošpiněným jménem může dozorovat miliardovou teplárnu. Dobrý plat potřebuje i poslední dobou ne příliš oblíbená stranická kolegyně Popelová, kterážto se chystá na pozici jednatelky společnosti Asa. Čtyřicet tisíc měsíčně není žádné terno, ale alespoň si odpočine. Dosluhujícího ředitele Správy domů Volfa, zase vystřídá vysloužilý investiční náměstek Calta /s náměstkem pro správu majetku města Bouzkem, jim to bude "stranicky šlapat"/.

Jsem žvědavý, jestli budou po tajemníkovi magistrátu soudně požadovat doplatek rozdílu mezi komerční výší nájmu za jím užívaný byt a protizákonně přiřknutým sníženým nájemným. Touto dobou už by výše nezaplaceného nájemného mohla být okolo sedmi set tisíc korun, což je zhruba stejná částka, kterou tajemník Řeřábek požaduje za nevyplacené osobní hodnocení v době jeho marození. Zamýšlel jsem se na tím, za co asi tak může požadovat osobní hodnocení. ? Byl nemocný, takže dostal nemocenskou. Pak jsem si ale uvědomil, že on si vlastně během čtrnácti měsíců marození jezdil přivydělávat po celé republice jako rozhodčí tanečních soutěží a následně si občas zašel na volejbal do VIP prostor sportovky, kde jej fotili novináři z Deníku. A protože nám všem ukázal, jak se má správně marodit, zaslouží si z našich společných peněz ještě sedm set tisíc navíc k nemocenské za osobní hodnocení.

Ladislav Vrabel