MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Sunday, Sep 08th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Na sobotní pochod se chystají neo nazi z Německa i Polska

Vážení spoluobčané, na sobotní nepovolený protiromský pochod se chystají pravicoví radikálové z Německa i Polska. Ve středu jsem slyšel informaci o sedmi autobusech a o lidech, jež se již vyzbrojují ve stylu policejní akce poslední sobotu na sídlišti Máj. Ceny za rozbušky - granáty, slzný plyn či protitankovou dýmovnici prý nejsou až zase tak moc vysoké. Dosahují několika set za kus. Extremisté mají být vybaveni i gumovými projektily. Dnes je tato informace samozřejmě historií a nikdo nedokáže odhadnout, kam tento hon na romy může dojít, pokud se řešení situace neujmou profesionálové. Primátor a jeho náměstci jsou skvělí pracanti, ale tentokrát si musíme přát někoho schopnějšího, moudřejšího a odvážnějšího jednat.

Včera sice na radnici proběhla schůzka iniciovaná senátorem Šestákem, díky níž by měla vzniknout jakási pracovní skupina pro řešení současné krize, ale opět zde vidím amatérismus neschopný vidět realitu dnešního dne. Město zve občany do Sportovní haly, aby diskutovali o současných problémech na sídlišti Máj.

 

O žádné spolupráci s profesionálním mediátorem či odborníky na extremismus nevím.
Dle mého úsudku už tato situace dávno přerostla městskou policii, či naši skvělou radnici. Tuto krizi by měla řešit vláda, tedy pokud bychom nějakou měli. Sobotní bezpečnost by asi měla zabezpečovat nějaká vyšší šarže, než krajský policejní ředitel Heřman, kterýžto pokřik "černý svině" vyhodnotil jako pokřik vůči policistům (http://www.youtube.com/watch?v=xfIhl2eOCMA) a ubezpečil nás, že nejde o rasistický útok. Napadá mne, že by možná bylo na místě, aby policii vypomohla armáda. Samozřejmě si můžeme nechat od vedení radnice nechat nalhávat, že v Budějovicích nemáme problém, že se tu vlastně nic vážného neděje, ale podle mě už je situace vyostřená až příliš.
Ladislav Vrabel