MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Thoma se zjevně vrací do čela Budějovic

     Vážení přátelé,
 
     víte, někdy jsem nebyl úplně spokojený s tím, jak se ke mě primátor Thoma choval a leckdo mu leccos vyčte, ale tímhle u mě prostě získává důvěru: „Nejsem žádný Mirek Dušín a zcela určitě mám na tom svůj díl odpovědnosti". Co k tomu dodat? Lehké je říct: "On s nimi byl také." Těžké je být mezi lumpy, zůstat čistý a když Vás vydírají, být nad věcí a nebát se. Ještě těžší je nelumpačit s nimi, když to od Vás vyžadují. Nejtěžší ovšem je, lumpárny jim překazit. Panu Thomovi jsem vděčný za to, co pro město udělal a myslím, že naší čestnou povinností je jej chránit. Alespoň tím, že dáme všem lumpům jasně najevo, že se o dění ve městě a na radnici zajímáme. A za to děkuji Vám! Všem, kteří získáváte informace o politickém dění na těchto stránkách i jinde, hovoříte s přáteli o politice města a i jinak se zapojujete do diskuzí na tato témata. Vy jste tím motorem, který rozhýbal soukolí příběhu posledních měsíců, Vy jste těmi hybateli událostí, Vy jste tím základním demokratickým principem. Hlasem a očima občanů tohoto města.
 
     Ladislav Vrábel, Váš spoluobčan 
 
 
Parlamentní listy
 
 
 

Thoma se zjevně vrací do čela Budějovic

Thoma se zjevně vrací do čela Budějovic

29.10.2010 17:49 - Exprimátor Českých Budějovic a bývalý člen ODS Juraj Thoma kvůli neshodám opustil svou bývalou stranu, se svou novou partají Občané pro Budějovice pak letos vyhrál komunální volby.

„Snažíme se, aby tomu tak bylo," odpověděl vyhýbavě ve Dvaceti minutách Radiožurnálu Thoma na otázku, zda se stane znovu primátorem Českých Budějovic. Dodal, že záleží, zda se podaří dojednat koalici s TOP 09 a ČSSD, s druhou jmenovanou stranou už údajně Občané pro Budějovice odstranili programové neshody.

Zatím je možné cokoli

„Pokud nejsou podepsány žádné dohody, tak jsou možné všechny varianty," dodal opatrně Thoma s tím, že socialisté nyní jednají také s ODS a čeká je setkání s komunisty. Rozhodující bude rozhodnutí oblastního výboru ČSSD, který se sejde nyní v úterý.

„Pro nás je nepřijatelná spolupráce se současnou podobou ODS," vysvětlil Juraj Thoma, proč se jeho strana nespojila s programově nejbližším subjektem. Důvodem má být údajně nepřijatelné personální složení místní občanské demokracie, což podle Thomy dali najevo i voliči v posledních volbách, kdy místní ODS propadla.

Nejsem Mirek Dušín, i tak jsem ale byl pro ODS nepohodlný

Juraj Thoma je hlasitým kritikem místních poměrů, ač on sám ještě během svého angažmá v ODS čelil obvinění z náboru černých duší.

„Nejsem žádný Mirek Dušín a zcela určitě mám na tom svůj díl odpovědnosti," nezříká se Thoma podílu na současné politické situaci v regionu. Nicméně on sám, když se mu podařilo získat důkazy nelegálního jednání, údajně vždy kontaktoval policii.

Dokonce jedna taková kauza, které se vleče dodnes, mohla podle Thomova názoru způsobit, že ho z postu primátora pomohla odvolat i jeho vlastní partaj.