MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Z těch průtahů jsem byl unavený, říká (nyní už) primátor Thoma

     Vážení přátelé,
 
     nerad bych byl netaktním, ale snad to tak nevyzní. Včera jsem si všiml na fotce budoucího primátora Thomy v Mladé Frontě šedin ve vlasech. Myslím, že kdo jej zná a vídá častěji, potvrdí, že tento půlrok pro něj musel být opravdu těžký. Thoma v posledních několika měsících udělal pro České Budějovice více, než zatím dokážeme dohlédnout a domyslet. Je to člověk, který se otevřeně postavil mafiánským praktikám ve městě, navrátil zpět k demokratickým principům vládu nad městem, vládu, kterou podivnými praktikami přebrala hrstka lecčeho schopných lidí. Za to mu patří dík a můj obdiv.
 
     Ladislav Vrábel
 
 
 
Parlamentní listy
 
 

Z těch průtahů jsem byl unavený, říká (nyní už) primátor Thoma

Z těch průtahů jsem byl unavený, říká (nyní už) primátor Thoma

10.11.2010 16:28 - V jihočeské metropoli se konečně dohodli na tom, kdo povede město. Jak se ukázalo, v létě odvolaný primátor Juraj Thoma se znovu vrátí do svého původního křesla. Tentokrát však ne za ODS, ale za Hnutí Občané pro Budějovice (HOPB), které založil a s kterým vyhrál v krajském městě volby.

Spolu s HOPB povedou magistrát lidé z TOP 09 a ČSSD. „Dohody se konečně podařilo uzavřít a nyní se budeme bavit o personálním obsazení jednotlivých postů," řekl Parlamentním listům Thoma a dodal, že z průtahů v povolebním vyjednávání byl už unaven.

„Jasné je už i to, že ČSSD dostane v jedenáctičlenné radě pět křesel a dva ze členů rady z řad sociálních demokratů obsadí i posty náměstků primátora. Zbylá místa obsadí HOPB a TOP 09," uvedl Thoma.

ČSSD prosazovala lidi z ODS

Jednání vázlo na tom, že HOPB a TOP 09 nabízeli sociálním demokratům čtyři místa v městské radě, ti však požadovali šest křesel, tedy většinu v jedenáctičlenné radě, a k tomu účast ODS v koalici. „Toto jsme odmítali, protože jsme už před volbami spolu s TOP 09 jasně řekli, že s KSČM a současnou ODS do koalice nepůjdeme, a to v žádném případě," dodal budoucí první muž města. „Současná dohoda je kompromisem mezi původními požadavky stran," dodal.

Další schůzka vyjednávacích týmů se uskuteční ve čtvrtek. Týkat se má personálního složení rady města a znění koaliční smlouvy. Ustavující zasedání zastupitelů, kde se potvrdí dané dohody volbou primátora, náměstků a radních, se uskuteční v Českých Budějovicích 15. listopadu.

Více: