MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Pravicová trojkoalice HOPB, TOP 09, ODS

     Vážení přátelé,

     dokážete si představit, že by Občané pro Budějovice a TOP 09 nabídli koalici ODS? Vždyť by to bylo tak jednoduché. Thoma by řekl: "Přátelé, byl jsem sice odvolán a to mou bývalou stranou ODS, ale v této, pro město důležité situaci, musí jít osobní spory stranou. Na prvním místě je zájem občanů města a jejich demokratická volba, kde i ODS dostala důvěru některých voličů. ČSSD jsme koalici nabídli, ale ČSSD vyjednává jak s ODS, tak i s KSČM. V otázce dosazení ODS do koalice tedy kmotrovské politice nepomůžeme více, než jí pomáhá ČSSD tím, že s ODS vyjednává, naopak, snažíme se zabránit vzniku koalice s komunistickou stranou, kterou vidíme jako nepřijatelnou. Ano, ODS mě zradila a ODS trpí kmotrismem, ale pokusíme se důvěřovat vedení ODS a budeme se snažit o její očistu. Společně s TOP 09 se budeme snažit vládnout tak, aby se staré struktury nedostaly přes většinový vliv koalice slušných." TOP 09 by se jednoduše přidala, protože jako pravicová strana "by raději sestavila pravicovou trojkoalici s částečně špinavou ODS, než aby umožnila vládnutí levicové ČSSD s absolutně nepřijatelnými komunisty." ODS by těžko vysvětlovala voličům, občanům a svému vedení, kdyby nabídnutou "pravou trojkoalici" odmítla, nemyslíte? Jsem si na 99% jistý, že by ČSSD byla okamžitě ze hry.

      Jak jednoduché! Vyjednávání o koalici by dostalo naprosto nový směr a ČSSD by se ve vteřině dostala ze situace strany, která si diktuje podmínky na obou stranách do pozice strany, která by měla jen velmi malou šanci na místo v koalici. Chápu, že když se dva perou, třetí z toho má užitek, ale v politice se vše mění velice, velice rychle. 

      Thoma a Bouzek jsou sice pořád dohodnutí, že s ODS nepůjdou, ale kdo ví, jestli nezmění názor? Ani jeden z nich před několika málo měsíci nepředpokládal, že budou mít takovouto oficiální dohodu. Jsem informován pouze z médií, ale když si přečtu, že ČSSD požaduje většinu v městské radě, že mezi vyjednáváními s Občany a TOP 09 vyjednává také s ODS a komunisty, že "komunisté jsou pro ČSSD přirozeným levicovým spojencem", ... 

      Vážím si toho, že Thoma a Bouzek drží slovo a jsem si jistý, že jej dodrží, jen jsem si tady potichu zaspekuloval. Také se snažím chovat se slušně. Minimálně k těm, kteří se ke mě nechovají neslušně.

      Ladislav Vrábel