MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Nová vláda na budějovické radnici je stále otevřená

 
iDNES.cz

Nová vláda na budějovické radnici je stále otevřená

velikost textu:
27. října 2010  15:16
Kdo bude vládnout další čtyři roky na českobudějovické radnici není jasné ani po dalším dvojkole jednání vítězného sdružení Občané pro Budějovice, TOP 09 a ČSSD. Podařilo se sice odstranit programové rozpory, ale ČSSD stále jedná o možné spolupráci také s ODS a KSČM. 
Bývalý primátor Českých Budějovic Juraj Thoma slaví volební vítězství se svojí stranou Občané pro Budějovice.
Bývalý primátor Českých Budějovic Juraj Thoma slaví volební vítězství se svojí stranou Občané pro Budějovice.   foto: Slavomír Kubeš, MF DNES

Dnes dopoledne ještě jednali lídři o personálních nárocích v jedenáctičlenné radě města.

"Občané pro Budějovice a TOP 09 jsou schopni v sociální oblasti ustoupit, aby sociální demokracie mohla splnit svůj program. Chtěli bychom v krajském městě postavit hospic a další domov důchodců, ale je jasné, že do těchto staveb se můžeme pustit jen tehdy, když se na ně podaří sehnat dotace," uvedl zastupitel Miroslav Joch z ČSSD, který šel do voleb jako dvojka kandidátky.

Ani po jednání lídrů nepanuje shoda

Ani po dnešním separátním jednání tří lídrů zatím nepanuje shoda v personální oblasti. ČSSD požaduje pět míst v jedenáctičlenné radě, z toho dva uvolněné náměstky primátora.

Občané a TOP 09 jí nabízejí čtyři místa v radě, ale celkem tři uvolněné funkce. "Mluvili jsme o obou variantách, obě jsou otevřené," potvrdil lídr TOP 09 Tomáš Bouzek.

Pokračovat se bude až příští týden

Sociální demokraté odročili další jednání s těmito partnery na příští týden, až po dalších schůzkách s ODS a KSČM a také po jednání svého výkonného výboru, které je naplánováno na úterý. ČSSD, která byla dosud na budějovické radnici v opozici, si užívá pozici druhé nejsilnější strany a snaží se z ní získat co nejvíc.

Autoři: