MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Chyby na radnici prověří mimořádné jednání

     Vážení přátelé,

     bylo by to hezké, popovídat si hezky v zastupitelstvu s Pavlem Dlouhým, co myslíte? Že by nikoho nenapadla žádná otázka týkající se stavu našeho města?

      Ladislav Vrábel

 

Chyby na radnici prověří mimořádné jednání

Zdroj:

Českobudějovický deník

Datum vydání:

28.5.2010

Podtitulek:

Třiadvacet českobudějovických zastupitelů stojí o svolání mimořádné schůze. Budou zkoumat vážná zjištění kontrolního výboru.

Odkaz:

http://ceskobudejovicky.denik.cz/

Ročník:

19

Číslo:

123

Strana:

3

Autor:

RICHARD VLASÁK

Rubrika:

ČESKOBUDĚJOVICKO

Oblast:

Regionální deníky - Jihočeský kraj

České Budějovice - Očekávané zemětřesení na včerejší schůzi zastupitelů nenastalo, primátor zůstal ve svém křesle, ovšem možná jen do mimořádného zasedání zastupitelstva, které se musí uskutečnit do 25 dní. Tam může opět padnout návrh Juraje Thomu z funkce odvolat.

Klíčový bude názor zastupitelů na zprávu kontrolního výboru, kterou včera dostali na stůl těsně před jednáním a odmítli se jí narychlo zabývat. Zjištění ve zprávě obsažená hovoří o tom, že některé primátorovy důvody pro dubnové odvolání tajemníka magistrátu Zdeňka Řeřábka nejsou legitimní a že chyb, které vytýká Thoma Řeřábkovi, se dopustili primátorovi vlastní podřízení.

Jde zejména o problematické rozdělování odměn členům komisí a výborů zastupitelstva a právě toto téma by mělo být stěžejním bodem mimořádného sezení zastupitelů. Kjeho svolání dal podnět klub ODS. Břetislav Kábele (ODS), který patří mezi iniciátory, Deníku sdělil, že se mu podařilo získat 23 podpisů z celého politického spektra. Podle neoficiálních informací se pod výzvu kromě členů vlastní Kábeleho a primátorovy strany podepsali také zastupci ČSSD, KSČM a jeden představitel strany lidové. I podle včerejšího průzkumu, v němž jsme se zastupitelů ptali, jak hodlají v případě Thomova odvolání hlasovat, se dá odhadovat, kdo se bude snažit primátora zbavit. Zastupitelka Eva Hajerová (ČSSD) nebo bývalý primátor Miroslav Tetter (KDU-ČSL) patří podle kuloárů k největším nepřátelům současného primátora.

Mimořádné zastupitelstvo by mohlo být zajímavé i v jiném ohledu. Všeobecný zájem a potlesk z galerie i od některých kolegů zastupitelů si vysloužila zastupitelka Yvona Závorová (SOS/SZ), která prohlásila: "Během čtyř let jsem nabyla dojmu, že řada osobností v komunální politice se nechová autenticky a jsou prodlouženou rukou mocné bytosti. Proto žádám o přítomnost hybatelů, aby se účastnili laskavě na pozvání rady města mimořádného zasedání zastupitelstva pánové Dlouhý a Kratochvíl. Jsou to mocné a vzdělané bytosti s vizemi k rozvoji města, kraje a celé země, rádi bychom se s jejich názory seznámili."

 

(RICHARD VLASÁK)