MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

majáles volá o pomoc

Z oficiálních stránek pořadatelů festivalu Majáles: Až do posledního okamžiku jsme odmítali jakkoli snižovat bohatost programu, který jsme vám letos nabídli. Věřili jsme totiž, že se nám letošní rekordní rozpočet podaří naplnit a více než 140 umělců lze návštěvníkům přinést i bez vstupného. Pak ale přišel okamžik závěrečného vyúčtování a s ním zděšení.

Seškrtali jsme všechny výdaje, které nebyly naprosto nezbytné uhradit (takže jako tradičně i naše náklady na benzin a telefony), několikrát všechny výdaje zkontrolovali, ovšem finální deficit rozpočtu zůstal stále děsivý. Chybí nám totiž celkem 104 000 korun.

 

 

Nemůžeme tvrdit, že by to nebyla naše chyba. Jen jsme chtěli za každou cenu nabídnout co nejvíce umělců a když nám krátce před festivalem odřekl spolupráci důležitý sponzor, rozhodli jsme se program nijak neochuzovat a vsadit na pěkné počasí – a s ním i tržby stánkařů a majálesového infostanu. Počasí nám však tak docela nepřálo, což se na tržbách značně projevilo. Během týdne se navíc objevily další výdaje a deficit byl na světě.

Pokud chceme festival zachovat, je naprosto nezbytné, abychom potřebné peníze dali dohromady. Snažíme se o to všemi dostupnými prostředky, ovšem získat finance pro festival zpětně je prakticky nemožné. Proto jsme se rozhodli požádat o podporu Vás, návštěvníky, neboť víme, jak moc jste myšlence festivalu nakloněni a věříme ve Vaši ochotu pomoci.

Uvědomte si, prosím, co vše jste letos na Majálesu viděli, a kolik byste za normálních okolností za tyto akce zaplatili na vstupném. Vzpomeňte na vše, co jste s námi během devíti let zažili. Sami ze zkušenosti víme, kolik pro mladého člověka znamená každá koruna. Právě vaše podpora je pro nás však v současné chvíli jedinou možností, jak festival udržet.

V současné chvíli existují tři hlavní způsoby, jak nás podpořit

1) Koupě festivalového sampleru – za 100-300 korun, konkrétní výši si každý návštěvník určuje sám podle toho, nakolik chce Majáles podpořit, můžete získat kód pro legální stažení 22 mp3 od nejzajímavějších kapel, které se na festivalu představily. Peníze stačí poslat převodem na účet 2208987499/6210 , a do zprávy pro příjemce napsat svůj email. Kód pro stažení vám obratem zašleme. Seznam skladeb na sampleru zde.

2) Koupě festivalového trička – stačí napsat na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. a dohodneme se s vámi na velikosti, barvě i místě předání trička. Jste-li přespolní, pak můžeme tričko zaslat i poštou. Cena trička je 250-450 korun, konkrétní výši si každý návštěvník určuje sám podle toho, nakolik chce Majáles podpořit. Fotky triček zde.

3) Vstup do klubu VIP návštěvníků – nesmírně si ceníme každého, kdo je ochotný na festival přispět, přestože byl přístupný zdarma. Proto těm, kteří nám pomohou dostat z naší finanční tísně, nabízíme výhody do příštího roku. Zvolená částka je čistě na vás a můžete ji poslat buď na účet 210259010/0300 (nezapomeňte napsat své jméno a email) či osobně přispět do pokladničky na baru v našem vlajkovém klubu Horká Vana (dne 16.května od 12 do 18 hodin.) Pokud chcete být na seznamu sponzorů uvedeni okamžitě, poté, co jste platbu poslali, stačí zaslat potvrzení na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. a zapíšeme vás na něj ještě dnes.

 

příspěvek nad 150 korun – uvedení Vašeho jména v síni slávy na http://www.budejovickymajales.cz/zapoj-se/podporili-nas a speciální náramek VIP návštěvníka, díky kterému budete mít příští rok na majálesovém open-airu vstup do odpočinkové zóny s vlastní toaletou, výčepem a posezením přímo pod pódiem.

příspěvek nad 250 korun – vše výše uvedené a 50% sleva na oficiální festivalové tričko Budějovického Majálesu 2013

příspěvek nad 400 korun – VIP náramek, uvedení v síni slávy a oficiální festivalové tričko Majálesu 2013 zdarma.

příspěvek nad 650 korun – VIP náramek, uvedení v síni slávy, kompletní majálesový merch (tričko, plakát, placka) letošního i příštího ročníku zdarma.

příspěvek nad 1000 korun – VIP náramek, uvedení v síni slávy, možnost si zdarma rezervovat sedadlo v první řadě na všech scénách Budějovického Majálesu 2013, kompletní merch letošního i příštího ročníku, možnost být s majálesovým týmem na open air scéně přímo pod pódiem, jmenovité poděkování moderátorem během programu na hlavním pódiu.

Každý, kdo se na seznam sponzorů zařadí, bude zároveň zařazen do slosování o poukázku na kurz u jazykové školy Sophia v hodnotě přes 3 000 korun.

Kolik peněz ještě zbývá získat a jména lidí, kteří nás podpořili, můžete sledovat na http://www.budejovickymajales.cz/zapoj-se/podporili-nas. Pevně věříme, že nám pomůžete v našem úsilí a že se nám společně podaří budoucnost festivalu zachránit. Majáles totiž má velký problém – a jediný, kdo mu s jeho řešením může pomoci, jsou právě návštěvníci.

 

už máme vybráno 59 668,- Kč!

 

Zdroj: http://www.budejovickymajales.cz/o-festivalu/aktualita/127