MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Kolegium primátora nepovolilo středeční jazzový koncert na Piaristickém náměstí.

Vážení přátelé, s jazzovým festivalem na Piaristickém náměstí to zřejmě nebude tak jednoduché, jak jsem si zpočátku představoval. Město nám totiž nedalo souhlas k užívání pozemku, na kterém by měly jazzové kapely produkovat hudbu. Budeme tak muset buďto umístit kapelu přímo do předzahrádky pizzerie, zabrat pozemek pro kapelu bez povolení, nebo festival zrušit. Zkoušel jsem se dnes na povolení dohodnout s vedoucí odboru správy veřejných statků Hruškovou a náměstkyní primátora Popelovou, ale bohužel jsem neuspěl. Mojí žádost o zvláštní užívání pozemku za účelem jazzového festivalu neschválilo kolegium primátora. Když přemýšlím o tom, kdo sedí v kolegiu primátora (primátor, náměstci a tajemník), tak si říkám, že je vlastně skvělé, že si všichni v kolegiu tak hezky rozumí.

Podle náměstkyně primátora Popelové jsem si svými mnohdy neobjektivními články proti sobě popudil politiky napříč politickým spektrem, ale oficiálním důvodem má být, že naše společnost užívá pozemek pro předzahrádku bez právního titulu. To samozřejmě není pravda. Věc je poměrně komplikovaná, ale více méně jde o to, že úředníci upřednostňují své zaběhlé způsoby nad dikcí zákona. Tuto argumentaci bych klidně mohl přirovnat k dobře známým útokům na polsko-německé hranici koncem třicátých let. Problém okolo právního titulu ke zvláštnímu užívání popíšu v samostatném článku pro ty, které tato problematika zajímá blíže, ale tak jako tak, když žádá o zvláštní užívání fyzická osoba Ladislav Vrabel, protože chce pořádat koncert, nemůže mu toto být zakázáno, protože figuruje ve společnosti Fresh CZ, ježto provozuje pizzerii.

.

A náš jazzový festival? Platíme si jej sami. Dotace jsme vloni nedostali, letos jsme raději ani nežádali. Městu platíme (tedy platili v loňském roce, kdy jsme měli festival povolen) i za užívání pozemku, a to stejnou cenu jako za předzahrádku, přestože jde o kulturní stánek. Zveme převážně místní kvalitní jazzová uskupení. Po magistrátu jsme chtěli jen jednu věc. Povolení, za které magistrátu zaplatíme správní poplatek Kč 500,- na odboru dopravy a na odboru správy veřejných statků Kč 320,- / den za užívání pozemku. Magistrát tu zřejmě není od toho, aby vydával rozhodnutí a uzavíral smlouvy, ale aby skrze něj mohli politici ukázat neukázněným občanům, jak mají psát a hovořit o politickém vedení města.

Ladislav Vrabel