MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Reakce Barbory Liškové na dopis Petry Mašínové

Vážení přátelé, nabízím k přečtení reakci předsedkyně kulturní komise Barbory Liškové na dopis bývalé administrátorky dotačních projektů Petry Mašínové. Bohužel nemám k dispozici přílohy, jež jsou ve vyjádření zmíněné. Ladislav Vrabel

Dobrý den, dovoluji si poslat krátkou reakci na email, který včera odešel nejen a adresy představitelů města, ale i na nemalé množství adres kulturních organizátorů v Českých Budějovicích. Zdá se, že jsem jediná, kdo ho nedostal, přestože jsem jeho hlavním tématem...

To co píše pí. Mašínová je pokroucené:

 

1. Částky ve vyúčtování grantu - personální výdaje uváděné pí. Mašínovou neodpovídají skutečnosti - pokud se tímto chcete někdo zabývat, v příloze posílám předložené vyúčtování projektu (stejné, jako leží na odboru kultury) - sami můžete vidět, že žádný celý měsíční plat technika nenárokuji. Nicméně uznávám svou chybu, původní vyúčtování nebylo z mé strany zpracované pečlivě tak jak mělo být.

Na obhajobu Jihočeského divadla přikládám vyúčtování, které jsme dopracovali na základě celé kauzy rozpoutané pí. Mašínovou. Po poctivém vyčíslení osobních nákladů na tomto projektu je zřejmé, že vklad Jihočeského divadla byl nakonec podstatně vyšší, než bylo uvedeno v rozpočtu. K žádnému zpronevěření peněz nedošlo.

V případě, že vyúčtování není zpracované správně, což se stává, může dojít ke krácení dotace. Pokud k tomuto dojde v případě projektu Jihočeského divadla, bude to standardní postup. Nikoliv však důvod k podání výpovědi úřednice města.

 

2. Zápis z jednání Kulturní komise - zpracovaný členkou komise pí. Klímovou byl dodatečně doplněn na odboru kultury.a to i přes to, že zápis z jednání komise je čistě věcí komise, odbor kultury do tohoto nemá pravomoc zasahovat. Zápis zpracovává pověřený člen komise, ověřovatel (v tomto případě předsedkyně komise) ověřuje jeho správnost. Pokud s ním ostatní členové komise nesouhlasí, mohou ho na dalším jednání komise rozporovat.

Paní náměstkyně i pan primátor se k tomuto vyjádřili jasně ve smyslu, že by měl být dodržen rovný přístup ke všem žadatelům, „propírání“ jen jednoho vyúčtování tímto způsobem není správné.

Zároveň se domnívám, že by se v zápise neměly objevovat konkrétní částky (či jiná čísla) týkající se neuzavřených vyúčtování stejně tak vyúčtování, která jsou v procesu...

Projekt Bash street co. nebyl v tomto případě jediný. Je ovšem jediný, ze kterého se udělala kauza. Otázkou zůstává proč?

Reakci a způsob řešení a šíření pí.Mašínové považuji za neadekvátní - a na osobní rovině hraničící s pomluvou.

 

Bára Lišková

předsedkyně kulturní komise