MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Radnice ruší zásobovací místo před Fresh Pizzerií u Žáby

Vážení přátelé, asi mi to nebudete věřit, ale v pondělí za mnou do Fresh Pizzerie u Žáby přišel vrchní strážník městské policie (druhý nejvyšší, hned po veliteli Thomovi) a řekl: "Pane Vrábeli, s tím značením jste měl pravdu. Dnes ráno jsem poučil naše strážníky, k dalším chybám ze strany městské policie by už nemělo docházet. Pokud byste chtěl podat na některé strážníky stížnost, můžete klidně u mě." Panu vrchnímu strážníkovi jsem poděkoval a pro jistotu se ještě optal: "A jak je to s dobou určenou pro zásobování? Nebude mi opět některý ze strážníků tvrdit, že mám na zásobování tři minuty, nebo že musím po dobu zásobování pobíhat okolo vozu?" Zástupce velitele mi odpověděl: "Zákon neurčuje žádnou dobu vymezenou pro zásobování, ani neupřesňuje způsob zásobování." Měl jsem radost, po měsících trápení jsem si oddechl.

Škoda, že dnes městská policie přišla do dopravní komise na magistrát města se žádostí zrušit značku zásobování a místo ní nechat namalovat zákaz zastavení.

 

 

MP argumentuje těžkou vymahatelností dopravního značení a své tvrzení doplnila slušným elaborátem obsahujím různé fotografické materiály. Firmy, jež zásobují Fresh Pizzerii u Žáby tak budou muset zaparkovat přímo na historicky i turisticky cenném Piaristické náměstí, popř. zablokovat provoz v Hroznové ulici.

To vše, dle argumentu MP kvůli tomu, že strážníci nemohou rozlišit, jestli ještě zásobuji, nebo už provádím stání bez zásobování. Podotýkám, že na tomto místě stávám obvykle do dvaceti minut, několikrát jsem se zdržel do hodiny. MP mi jednou dala pokutu v 9:03 h, osm minut po příjezdu. Tou dobou je z Krajinské i dalších ulic jedno velké parkoviště, které nikdo nehlídá. Městská zóna zákazu zastavení a vjezdu do pěších zón je přerušena od 8:00 do 10:00 a od 18:00 do 20:00 hodin.

A jak vlastně k došlo k tak vypjaté situaci na místě vyhraženém pro zásobování?

V minulých letech jsem byl držitelem rezidentní karty, která mě opravňovala k parkování na vyhraženém parkovišti před pizzerií. Následně jsem se dozvěděl, že pro letošní rok budou pravidla pro přidělování karet změněna. Jakou roli v této záležitosti měl tajemník - kontrolor karet, který se dokázal zapomenout i se stěračem, rozebírat nebudu, nicméně náš vztah má v této věci své místo hned v počátku úvah o změně systému. Pro tento rok jsem tedy již parkovací kartu nezískal. Zaplatil jsem si tedy parkování v Mariánských kasárnách a před pizerií zastavím jen když něco vezu. Zastavím na místě vyhraženém pro zásobování a za nějakou dobu jedu zaparkovat na parkoviště.

Od začátku roku jsem byl někdy i dvakrát denně obviněn strážníky MP z páchání přestupků proti plynulosti dopravy tím, že jsem stál na místě vyhraženém pro zásobování před naší pizzerií. Hbitá osmdesátnice Abrahámová bydlí přes ulici a jakmile přijedu před pizzerii, volá 156 a tvrdí městké policii, že nezásobuji a že vše dosvědčí. Městská policie přijíždí zpravidla do tří minut od jejího telefonátu a obviňuje mě, že na vyhraženém místě pro zásobování nezásobuji, nýbrž parkuji. Strážníci argumentují nesmyslně třeba tím, že značka zásobování není pod částečným zasněžením vidět, tudíž neplatí, nebo že neplatí, protože je jí nadřazená jiná značka poblíž. V jednom z nejabsurdnějších obvinění jsem si vyslechl, že páchám tři přestupky současně, tedy že stojím v zóně zákazu zastavení, na vyhraženém parkovišti a na zákazu zastavení, na značce "žlutá čára". Perličkou také byly tři minuty, jež jsem překročil, tudíž jsem se dopustil přestupku.

Městská policie při prokazování mi viny, tedy při snaze prokázat, že na místě vyhraženém pro zásobování nezásobuji, ale parkuji, použila fintu. Městská policie namířila jednu z kamer městského bezpečnostního systému na zmíněné místo vyhražené pro zásobování, zazoomovala a nahrávala. Bezpečnost ve městě tedy za kameru neřešil nikdo, nebo zde stáli placení příslušníci MP, aby nahradili funkci kamery, jež běžně hlídá čtyři různé směry. Dohromady asi kilometr ulic města. Toto ohrožení bezpečnosti, nebo náklady na mzdy strážníků obětovala MP kvůli možnému stání na místě vyhraženém pro zásobování.

Zatelefonoval jsem tedy vrchnímu strážníkovi a setkal se s ním i s právničkou MP. Řekl jsem jim oběma, že nechci mít žádné nepříjemnosti s MP, ale že se situace musí nějak vyřešit. Toto je tedy výsledek řešení MP. Odbor dopravy připravuje změnu místního značení.

 

Z Českých Budějovic, místa, kde by chtěl podnikat každý, se loučí

Ladislav Vrabel