MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Co píší radniční noviny o falšování vyúčtování grantů?

Vážení přátelé, dnes jsem psal sloupek pro zítřejší vydání týdeníku Českobudějovicko a v souvislosti s psaním jsem kontaktoval vedoucí odboru kultury. Bohužel mi odmítla cokoliv sdělit. Stejné informační embargo postihlo celý magistrát i členy kulturní komise, jež jsou vázáni mlčenlivostí. Rozhodl jsem se tedy využít informačního skvostu, Radničních novin. Máme tři týdny po hodnocení dotací do kultury, čekal bych nějaké informace. Na webových stránkách města jsem se o Radničních novinách dočetl toto:

 

Noviny českobudějovické radnice

Noviny českobudějovické radnice vycházejí každý měsíc v nákladu 44 000 výtisků. Cílem radničního zpravodaje není konkurovat klasickým komerčním novinám nebo časopisům, ale shrnovat dění ve městě a přinášet občanům užitečné informace a upozornění, které se z klasických novin nedozvědí.

Distribuovány jsou zdarma do každé domácnosti ve městě, vyjma těch, které mají poštovní schránky označeny nálepkami Nevhazovat letáky apod. Noviny lze též získat ze stojanů umístěných v magistrátních budovách - historické radnice (v podloubí před vchodem č. 3), Kněžské 19 a Jeronýmově 1.

Na této stránce naleznete všechna čísla zpravodaje od jeho prvního čísla. Od roku 2009 jsou zde noviny uloženy již jen v PDF formátu, do té doby i v HTML verzi.

 

Řekl jsem si tedy, že zkusím štestí, ale nenašel jsem nic. Ani o zfalšovaném vyúčtování projektů, na kterých měla pracovat předsedkyně kulturní komise, ani o výpovědi úřednice odboru kultury, ani o neplatném zápisu z ustavující schůze občanského sdružení Budějovice kulturní, ani o vystoupení primátora v kulturní komisi v souvislosti s vyúčtováním grantů z minulého roku. Naštěstí mě uklidnil pozitivní článek předsedkyně finančního výboru zastupitelstva města Ing. Šebestíkové. Zdá se, alespoň podle radničních novin, že město nakládá s veřejnými prostředky naprosto průhledně a efektivně. Ještě že utrácíme milion ročně za Radniční noviny. Jinak bychom se nedozvěděli nic.

 

Ladislav Vrabel