MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Tajemník Řeřábek se po roce vrací do práce

Vážení přátelé, dobro zvítězí nad zlem, pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, pro dobrotu na žebrotu, kapři si svůj rybník nevypustí, nehledej si dům, ale sousedy, aneb už se těším na další žalobu na vyklizení. Už jsem dlouho nebyl u soudu.
Zdeněk Řeřábek se vrací do úřadu a je vše právně v pořádku. Že byl propuštěn, protože neplnil a porušoval své pracovní povinnosti přece není podstatné, když jeho komrád Tetter řekl, že s tím nesouhlasí. Že by měl rozhodnout soud? NE! Rozhodl někdo jiný. Stačilo říci zastupitelům, že je třeba odvolat primátora a zvolit spřízněného primátora. Jak jednoduché, když "umíte zastupitelstvo krajského města".
Další důvod, proč volat po skutečné demokracii.
Ladislav Vrábel
Českobudějovický deník

Tajemník Řeřábek se po roce vrací do práce

České Budějovice - O dalším osudu nejvyššího úředníka rozhodne jeho schůzka s primátorem.

Autor:
Redakce

Diskutovat (2)dnes 6:01aktualizováno dnes 10:39

Českobudějovická radnice. Ilustrační foto.
Českobudějovická radnice. Ilustrační foto.
Autor: Deník/Edwin Otta

Zdeněk Řeřábek se po více než rok trvající pracovní neschoposti vrací do práce. Informaci sám Deníku potvrdil. „Já si myslím, že je to věc, která je právně v pořádku,“ komentoval svůj návrat na radnici.

Přestože Řeřábka loni v dubnu primátor Juraj Thoma se souhlasem ředitele Krajského úřadu kvůli více než dvaceti pochybením odvolal z funkce tajemníka magistrátu, usedne Řeřábek opět do kanceláře nejvyššího úředníka radnice.

Krajský soud totiž 9. května rozhodl, že odvolání Řeřábka je neplatné. Úředník přitom spor vyhrál takzvaně pro uznání, jelikož město České Budějovice propáslo loni v létě lhůtu, ve které se mělo vyjádřit.

Sám Řeřábek nechce předjímat, jak se budou věci vyvíjet. „Ve středu se setkám s panem primátorem a domluvím se s ním, co a jak bude potřebovat. Po schůzce s ním budu vědět více,“ odpověděl vracející se nejvyšší úředník města.

Podobně skoupá na slovo byla i druhá strana sporu. „Včera jsem mu podepsal ukončení pracovní neschopnosti, více bych to komentovat nechtěl,“ řekl primátor Thoma. Ovšem i on naznačil, že rozhodujícíbude středeční schůzka se Zdeňkem Řeřábkem.

Hana Svítilová, Richard Vlasák

Zdroj: http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy_region/rerabek-se-dnes-vraci20110531.html