MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Reakce na článek o HOPB

Vážení přátelé, 31. ledna 2012 jsem na svých webových stránkách uveřejnil článek s názvem "Vysvědčení OPB vers. Jihočeši 2012". V tomto článku popisuji svůj pohled na fungování hnutí HOPB za poslední rok, mimo jiné jsem okomentoval i dle mého názoru nestandardní obchodní činnost dvou kandidátů do komunálních voleb. Ondřeje Doležala a Martina Koláře. Reakcí pana Koláře, šéfa kulturního domu Slávie pro styk s veřejností, člena HOPB bylo dnešní založení těchto webových stránek (ke shlédnutí zde: http://www.nejvetsipicavemeste.cz/) se vzkazem:

 

Tady máš na rozloučenou ode mě: www.nejvetsipicavemeste.cz A ano - toto už je vulgární. Martin Kolář

 

 

 

 

 

Oba pánové, tedy Doležal a Kolář mne předevčírem kontakovali a nebyli spokojeni s obsahem mého článku. Kontaktoval mne též pan Milan Brabec, zastupitel HOPB. Panu Brabcovi i panu Doležalovi jsem odpověděl a v reakci na jejich popis skutečností týkajících se provozu klubu Ondřeje Doležala jsem ještě předevčírem pasáž týkající se pana Doležala a pana Koláře dočasně stáhl, s tím, že se problematice budu věnovat více do hloubky tak, abych nikoho nepoškodil a text článku naprosto přesně kopíroval fakta. Následně jsem kontaktoval jsem pana Doležala s žádostí o schůzku a upřesnění skutečností, které jsem dle jeho vyjádření nepopsal přesně. Pan Doležal mi zatím neopověděl.

Napsali mi ale jiní "současní koně" naší českobudějovické kultury. Z vedení kulturního domu Slávie Jiří Grauer a Martin Kolář, nebo třeba Matěj Vodička, syn bývalého lidoveckého náměstka primátora. Od syna náměstka Vodičky jsem se dozvěděl, že jsem "lhář a zakomplexovaný chudák", pan Grauer, který hledá kulturní koncepci domu Slavie a pro pana Nedvěda z Mane holding vede velký jazzový festival, by si přál, abych za svůj článek byl potrestán veřejnými pracemi, ale nejvíce mě pobavil pan Kolář, PR domu Slávie a politik HOPB se svou dnešní akcí založení webu "Nejvetsi pica ve meste" s mou fotkou.

Níže si můžete přečíst celou konverzaci na FB. Pokud byste se chtěli do konverzace zapojit, máte možnost na odkazu Ceske-Budejovice.cz na stránkách sociální sítě facebook. Na stránkách facebooku nechávám i vulgární příspěvky, které zde nepovoluji. Ještě před konverzací připomenu, kdo je vlastně pan Kolář co se týče veřejného a politického života.

 

 

    • nejlepsipizzavemeste.cz
      Joomla! - nástroj pro dynamický portál a redakční systém
      ·  ·  · 31 leden v 17:11
      • Toto se líbí uživateli Tomas Zdvihal.
        •  
          Milan Brabec Každého autora nejlépe charakterizuje jeho text. Ve Vašem případě – bohužel. Zbytečně se shazujete, když vytváříte údajné politické kauzy a zákulisní propletence tam, kde jsou jen vaše osobní spory s dotyčnými lidmi. Neberu Vám názor na některé události a naši činnost, ale musím okomentovat několik věcí, kde tvrdíte vyložené nepravdy či nesmysly. 

          A když už jste se pustil do hodnocení našeho programu, musím pro pořádek připomenout, že HOPB vládne v koalici s ČSSD, TOP 09 a koaliční program je tudíž kompromisem mezi všemi stranami, stejně tak i všechna rozhodnutí. Vše vychází z prosté aritmetiky 4+5+2 v radě a 15+10+5 v zastupitelstvu. Hodnotit pouze náš program je tudíž trochu nefér, lépe je hodnotit program celé koalice. Vyhodnocení po prvním roce ze čtyř, pěkně jeden cíl po druhém, najdete zde: http://www.obcaneprobudejovice.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=255%3Aco-jsme-zvladli-za-prvni-rok-na-radnici&catid=34%3Atitul

          Na základě těchto výsledků si dovoluji soudit, že opravdu vládneme a ne „vládneme“, jak píšete vy. A nyní mé připomínky k Vašemu textu:

          1) OPB nebo HOPB. Netuším, kde jste přišel na to, že se hnutí Občané pro Budějovice přejmenovalo. Tento název máme uvedený ve stanovách, stejně jako oficiální zkratku HOPB. A stanovy jsme neměnili. To, že někteří novináři místo oficiální zkratky používají jen OPB, neznamená, že jsme se přejmenovali. Stanovy viz http://www.obcaneprobudejovice.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=27

          2) Teplárna. Současná koalice podle slibu profesionalizovala představenstvo, provedla forenzní audit. Více mi nepřísluší komentovat. Teplárna jako akciová firma funguje v jiném režimu než město, zveřejňovat opravdu nelze vše a citát pana Moravce jen zavádějícím způsobem vytrháváte z kontextu. 

          3) Horká vana. Tohle je absolutní lež a sám to moc dobře víte. Angažmá Ondřeje Doležala v HOPB nemá jakoukoliv souvislost s vznikem Horké vany a naopak. Sáhněte si do svědomí, proč to tvrdíte. O pronájmu prostor, kde je nyní Horká vana, bylo rozhodnuto před odvoláním primátora Juraje Thomy (mj. radou, kde podle všeho v té době už měl jen malý vliv, neboť se připravovalo jeho odvolání) a dávno předtím, než jsme vůbec o vzniku HOPB začali uvažovat. Horká vana navíc nevznikla jako klasická komerční restaurace orientovaná pouze na zisk, ale jako de facto zčásti neziskový prostor, který má nahradit zaniklou Solnici. Horká vana nemá zázemí pro restaurační provoz, nelze tam s ohledem na sousedy a okolí pořádat jiné než komorní akce s omezenou dobou provozu (rozhodně ne jako ve staré Solnici nebo jinde). Zvýhodněná cena nájmu toto zohledňuje, rada tehdy postupovala podle celkem logické úvahy – když nebude muset provozovatel honit každou korunu, aby splatil nájem, bude se moci věnovat i nekomerčním kulturním aktivitám.

          4) Martin Kolář. Další nesmysl. Martin Kolář působí v organizačním týmu Majálesu také mnohem déle, než existuje HOPB. Do HOPB jsme ho přizvali, protože po odvolání primátora Thomy chtěl zakládat vlastní kandidátku, a tak jsme mu nabídli spojení sil. Spolupráce Doležala s Kolářem v rámci majálesu je plně regulérním a autonomním rozhodnutím organizačního týmu majálesu, nikoli spiknutím pod zástěrkou HOPB. Jak jsem se doslechl, měl jste v rámci majálesu také nějaké plány, ale zde jen mohu poznamenat, že Piaristické náměstí Vám prostě nepatří a osobně bych si jako partnera také nevybral někoho, kdo mne dlouhodobě pomlouvá na internetu.

          5) Budějovice kulturní. Fascinuje mne, že používáte argumentaci člověka s tak otřesným charakterem, který se nerozpakuje tvrdit cokoliv, jen když to ublíží jeho oponentům a jemu pomůže, a který konkrétně vám značně uškodil. Zde se v podstatě chováte jako on, cokoliv je Vám dobré, jen aby to zapůsobilo potřebným dojmem. Což je velice smutné. Takže jen stručně. Kuba nemá pravdu ani v té základní argumentaci ohledně počtu stránek – zadání mluvilo o normostranách, on počítá v běžných A4. Základní text požadavek v normostranách splnil. Ale co je důležité (a co krásně vystihuje zlatá ústa pana ministra): zcela pomíjí 160 stran A4 příloh. A náklady ve výši 200 tisíc nebyly jen odměna pana Kašpárka, ale celkové náklady na pronájmy prostor (setkání se nekonala jen v Horké vaně, ale i ve Slavii, Kredance a jinde), tiskoviny, hosty; jen malou část, zdaleka neodpovídající vynaložené námaze, dostal Ondřej Kašpárek jako odměnu za sestavení výsledného textu). Každý, kdo se účastnil některého z pořádaných setkání, Vám potvrdí, že takovým způsobem se kultura v ČB ještě nezkoumala a nenahlížela, stejně tak výsledný dokument dosud v ČB nemá obdobu. Papouškováním Martina Kuby také pliváte na stovky hodin dobrovolné práce, kterou na projektu zdarma odvedla řada lidí (jemu je to jedno, Vám by ale snad nemuselo). Jen jediná výtka je oprávněná, a to týkající se stylistické úpravy textu. První verze, ovšem určená jen pro prezentaci v radě a nikoli ke zveřejnění, chyby opravdu obsahovala, finální, veřejně k dispozici ke stažení, je již korigovaná. 

          6) Jihočeské divadlo. JD jako neotesánek ubírající ostatním peníze na kulturu je velice laciný a populistický argument. Nelze přece srovnávat rozpočet příspěvkové organizace (JD je navíc výjimečné svými 4 soubory), který je součástí rozpočtu města, a zcela v jiné kategorii stojící dotační systém. Barbora Lišková se tam, kde by mohla být ve střetu zájmu, hodnocení žádostí o dotace neúčastní. Dramaturgii Slávie (nikoli dům jako takový) město svěřilo Jihočeskému divadlu, ne radnímu Šestákovi.

          7) Personální změny na radnici. Některá rozhodnutí jsou přes koaliční partnery prostě neprůchodná. Že se vrátil odvolaný tajemník, je výsledkem rozhodnutí soudu na základě nečinnosti letního primátora Tettera, nikoli splněným přáním HOPB.

          8) Hlavní architekt. Když nejsou vhodní kandidáti, tak je prostě lepší neobsazovat místo za každou cenu a raději hledat dále. Nebo byste chtěl, aby takovou pozici zastával někdo „jenom“ průměrný? A tak hledáme dál.

          Milan Brabec, člen rady HOPB, zastupitel města
          úterý v 20:15 ·  ·  14
        •  
          Mirek Vodak ad 8) kdyz hledate nadprumer, nenechavejte ho delat test ve wordu a excelu, je to dost trapna situace ... taky u pohovoru nenechavejte mluvit pana tajemnika, je to jeste trapnejsi ... a nejtrapnejsi je pomer mezi nabizenym platem, odpovednosti a pravomocemi ... 12 let bez hlavniho architekta je pruser politiku, tak to nehazejte na architekty (mimochodem vsichni uchazeci byli starsi nez vy, maji na to profesni kvalifikaci a praxi, takze me prakvapuje vase sebevedomi) ... Mirek Vodak, jeden z uchazecu
          Včera v 13:36 ·  ·  1
        •  
          Martin Kolář Láďo, tak nejen že telenovela, ale tohle už je normální bulvár. 

          Obdivuju energii Milana, že je schopnej ti na to vůbec odepisovat. Sám sis svým chováním udělal nepřátele a teďka všechno stavíš jako spiknutí proti tvé osobě. Myslim že když pánbůh rozdával morálku a zejména svědomí, tak jsi stál někde v rohu. 

          Majálesový team tě začal ignorovat, protože si měl naprosto nestandartní, jak já říkám mafiánský přístup, za catering služby si požadoval pracovní příležitosti pro své kamarády, či jsi nás lustroval proč máme jaké a které vztahy s jinými tvými kamarády. Ve finále si ještě porušil dohodu a neposkytl elektriku námi nasmlouvanému stánkaři, pro nějaké vaše osobní neshody. Ohledně veřejných záchodků na piarisťáku jsi vůči nám vystupoval jako jejich majitel. atd. Pokud se snažíme dělat festival na úrovni je tohle tvé jednání značně na obtíž a zdržuje nás od práce. Už na podzim se Majálesový team dokonce rozhodl nedělat letos program s podiem na Piarisťáku. Tipni si proč. Nás tvoje hry prostě nebaví. Nemáme na ně čas. 

          Ondřej Doležal je narozdíl od tebe slušný člověk, který nemá potřebu se na dobrovolné aktivitě studentů obohacovat. Ty jsi obchodník a spekulant bez morálky.

          Zbytek vůbec nehodlám komentovat....je to zbytečné a nemám na takováhle zábavy čas. Narozdíl od tebe něco děláme, ne jen demagogicky kritizujeme.

          Nebo se mám rozepisovat víc ještě? Chceš to Láďo? Já myslím že radši ne. 

          PS: Tip na reportáž...ideálně s Kmentou.... Můj pracovní úvazek v dramaturgii a produkci domu Slavie, který jsem získal od radního Šestáka, jistě za úplatek na schůzi HOPB, protože jsme oba členové HOPB. Jasné jak facka. A pozor!!! Výběrové řízení neproběhlo !!! Podívej se mi na to Láďo prosím, mám podezření. A jistě si už ve Slavii zařizuju byt v podkroví.

          Jednoduše řečeno - Máš nějakej problém a měl bys chodit k terapeutovi a ne na internet.
          ---------------

          Martin Kolář - autor pracuje jako produkční a PR agent v domu Slavie, jako booking agent v české agentuře Bumbum Satori!, působí jako manager a booker kapely VEES. V ČB kultuře začal roku 2008 a stále zcela zdarma produkuje a udržuje pohromadě Budějovický Majáles, působí v budějovické agentuře alternativní hudby NAAB a podílí se na dalších kulturních projektech a koncertech v ČB - zpravidla bez výdělku. Všechny projekty mají ve svém žánru celorepublikové jméno. Dále jsem členem HOPB, nutno říci politicky velmi neaktivním, z důvodů pracovních, výše uvedených.

          Ladislav Vrábel vede demagogický internetový portál, který budí dojem investigativní novinařiny - ovšem motivací jeho psaní jsou zcela sobecké důvody či jeho osobní neshody s jinými, dále pak provozuje pizzerii, nutno podotknout, velmi dobrou.
          Včera v 13:41 ·  ·  13
        •  
          Petr Pelech argumentace pro bod 8) je směšná, urážlivá. Vsadím se, že ani nevíte, kdo se tam hlásil, jinak byste snad tato slova nemohl vypustit.
          Včera v 14:05 ·  ·  1
        •  
          Matteo Vodicka Obdivuji lidi, kteří marnili čas tím, že se snažili na článek Ládi Vrábela konstruktivně odpovědět a reagovat. Po mých zkušenostech s tímto člověkem mi k charakterizování Ládi Vrábela samotného stačí pouze tři slova, a to, že je to lhář a zakomplexovaný chudák, který mi za jakoukoliv reakci na jeho články, či čtení těchto článků, vůbec nestojí a nevěřím mu ani nos mezi očima.
          Včera v 14:21 ·  ·  1
        •  
          Radka Doležalová Ahoj Láďo, zde malý důkaz tvého způsobu "používání" a překrucování informací. Jak známo, pravd je na světě tolik co lidí, ale motivace k činnům a slovům je buď dobrá nebo ne. Tobě dobrou motivaci při komentování aktivit klubu Horké vany zatím nevěřím. 

          Píšeš o nízkém nájmu Horké vany a za to přidružíš další informaci o Nové Solnici o.s.
          "Sdružení Nová Solnice získala od Statutárního města České
          Budějovice v rámci dotačních opatření na podporu kultury pro rok 2011 Kč
          306 000,-."
          Bylo by od tebe fér dodat, že 197000 Kč jsme získali pro realizaci festivalu RUMBA LATINA BUDWEIS OPEN AIR 2011, který se nekonnal v Horké vaně, ale na nám. Př. Ot. II. a byl součástí snahy rozžít letní Budějovice - lidé tančili i v podloubí českobudějovické radnice. Mimo jiné usiloval podpořit turistickou atraktivitu města, z čehož by ses jako provozovatel pizzerie poblíž náměstí mohl upřímně radovat.
          Tedy pro kulturní akce roku 2011 v Horké vaně jsme získali dotaci 106 000 Kč.
          20 000 Kč- koncerty v rámci Klubové scény (a využili jsme je pro tyto koncerty: Vl. Merta, Irisch Dew, Biorchestr, J. Vébrová, X. Baumaxa, Žamboši a DVA), 40 000 Kč - divadelní představení v rámci Kulturních projektů (Fagi, Buchty a loutky, Viola Praha, Toy Machine, Vosto5) a 46 000 Kč - pohádky pro děti v rámci Kulturních projektů (celkem 15 sobotních pohádek pro děti, věříme totiž v důležitost výchovy směrem ke kulturnosti). Veškeré dotace jsou podmíněny finanční spolúčastí organizátora.

          V prostoru dále proběhlo cca 10 benefičních akcí. Dále např. ve středu dopoledne pravidelně poskytuje Ondra svou kavárnu, samozřejmě bezplatně a bez nároků na jakékoli dotace, klientům Arpidy, kteří si zde zkoušejí obsluhovat hosty a rozšiřují si své dovednosti. Ondra a další barmani se jim věnují, vše jim vysvětlují a asistují jim. 

          Provoz kavárny pokrývá náklady na provoz celého prostoru, kromě nájmu financuje i za o.s. také veškeré energie a poplatky,
          Živnostník O. Doležal dotuje provoz kulturního klubu Horká vana stejnou částkou jako Magistrát a to bylo v roce 2011 to bylo 100 000 Kč.

          Já pro o.s. pracuji jako dobrovolník (jsem mimo to na mateřské) a vykonávám tyto činnosti: dramaturgie a produkce některých programů, grafické práce, propagace, správa webu, účetnictví. 
          V kulturním klubu Horká vana pracují celkem 2 lidé a věnují tomu velkou část svého volnéo času.

          Tím chci říct, kultruní klub bez kavárny by nemohl funovat, neuživil by se ani díky podpoře dotacemi od města. Výsledky našeho hospodaření zveřejníme ve Výroční zprávě za rok 2011. Čísla, která vím už teď jsou: 126 akcí v Horké vaně navštívilo celkem 4800 diváků, nejsou zde zahrnuté neformální akce, které zde probíhají nárazově, v poslední době např. neformální vítání občanků. 

          Nemůžu se ubránit pocitu, že bys měl také zájem o tento prostor, ať už bys v něm chtěl provozovat komerční či nekomerční aktivity. Protože se známe a tykáme si a nemáš to k nám z Piaristického náměstí daleko, nechápu, proč nám své názory nezděluješ osobně, to bych u přátel (i když možná už jen bývalých) považovala za normální a čestné. Toto tedy ber jako nabídku k osobnímu setkání, ráda bych s tebou probrala veškeré výhrady, které k fungování Nové Solnice o.s. máš a já bych ti chtěla říct své výhrady k tobě. Nepovažuji za vhodné špinit práci ostatních a můžu tě ujistit, že moje (a vím, že i Ondrovo, i když za něj nemůžu mluvit) motivace k práci v Horké vaně - Nové Solnici o.s. jsou velmi idealistické. 

          Na závěr pro mě asi nejdůležitější skutečnost. Často si říkám a někdy se pokouším naplňovat osobní heslo: "Ať je každý den 17. listopad!" - podporuj neohroženost, nesobeckost a bojuj za správné, i když tě to může ohrozit. 
          Vstup Ondry do HOPB jsme spolu probírali, bylo to v době, když jsme měli schválený nájem prostoru Horké vany, J. Thoma už byl odvolán a odešel z ODS. Nevěřili jsme, že HOPB může dosáhnout úspěchu ve volbách a připadalo nám víc, než jasné, že zůstane v opozici. Jsem velmi hrdá na to, že přestože jsme si uvědomovali, že můžeme vstupem Ondry do HOPB své působení v Horké vaně ohrozit, že jsme nejednali pod vlivem strachu o naší existenci (investovali jsme do úprav klubu cca 500 000 Kč, na které jsme si částečně půjčili, měli jsme v tu dobu už dvě malé děti a já jsem pobírala rodičovský příspěvek 7600 Kč). Rozhodli jsme se tak podpořit věc, které jsme věřili a nemysleli na možné nemilé následky.

          Všechno toto sem píšu jen proto, že se nedokážu smířit s tím, že se někdo snaží pošpinit naší práci. Nejsme určitě dokonalí, ale jsme poctiví. Doufám, že další výměny názorů, už proběhnou na osobní úrovni, protože právě tam patří. 

          Radka Doležalová
          Včera v 14:38 ·  ·  11
        •  
          Jiří Grauer škoda, že šíření záměrně překrucovaných informací není trestný, aspoň za veřejný práce. to by Láďovi totiž už nezbyl čas na psaní blbostí:-) stačilo by , kdyby se specializoval na kmotrovskou tématiku. to mu jde nepoměrně lépe, než podobné slátaniny viz výše.
          Včera v 15:30 ·  ·  2
        •  
          Vladimír Zdvihal cítím se osobně velmi poškozen konstatováním, že se výběrového řízení zúčastnili uchazeči "jenom" průměrní. Jednak to nikdo uchazečům nesdělil, jednak nikdo průměrnost nebo nadprůměrnost uchazečů nezkoumal a ani to v tom složení, v jakém zasedla výběrová komise, nebylo možné (ani jeden architekt), a zejména k tomu nemá právo pan Brabec.
          Včera v 16:25 ·  ·  1
        •  
          Ondřej Doležal Ohledně Horké vany mě napadla ještě jedna souvislost. Magistrát zodpovídá za chod města - má rozpočet, náklady, výdaje, příjmy. Podporuje divadlo, knihovny, spolky, sportoviště, plavečák, hokej, fotbal, seká trávníky, svítí na ulice, zajišťuje pořádek, atd. Standardy, kt krajské město má, ne-li musí mít. Za tohle všechno platí ze svého rozpočtu. Teď si představte, že by se našlo občanské sdružení, které by si vzalo parky a zeleň do nájmu s tím, že bude platit symbolický nájem, ale ve své režii je bude udržovat. Živit se bude tím, že květiny a plody, které zde vyrostou prodá na trhu. Město tím ušetří za údržbu. Občan nepozná rozdíl. L. Vrábel stále poukazuje na to, že platíme menší nájem než on. O co větší však máme přidanou hodnotu. Obrací se na nás občanská sdružení, spolky, charitativní organizace, školy - neziskovky, které pořádají smysluplné kulturní i dobročinné akce a nemají na to platit za sál pronájmy, které jinde vyžadují - a jedná se někdy o nehorázné čásky v desetitisícech korun. K tomu pořádáme kvalitní koncerty a divadla, která dotujeme z provozu kavárny. Takže město sice nevybere tolik, kolik v pizzerii, má ale zčásti posekaný kulturní trávník zdarma.
          Včera v 16:46 ·  ·  1
        •  
          Ondřej Doležal to Vladimír: Milan to neformuloval nejšťastněji, ale nepíše, že by se zúčastnili arch. průměrní. Není to tak, že ti nadprůměrní měli jinou představu o "ceně/výkon" ? a pokud by to tedy někdo za těchto podmínek vzal, nebyl to asi žádná špička v oboru?
          Včera v 17:38 · 
        •  
          Milan Brabec Omlouvám se všem za bod 8), je to nedorozumění. Netvrdím, že uchazeči byli průměrní, vůbec si netroufám hodnotit jejich úroveň, skutečně na to nemám kvalifikaci. A už vůbec si netroufám hlásat, jaký by budoucí hlavní architekt měl být. Je to nešťastná formulace, jen jsem neobratně přetlumočil závěr komise, že nikdo z přihlášených prostě nesplňoval představy. A ano, jsou to představy převážně politiků, korigované odborníky přizvanými do komise (kteří ale, bohužel, hodnotili uchazeče jen „na dálku“). Ale politici prostě řídí tohle město. 

          Kdo mne zná osobně, ví, že jsem to nemyslel zle či urážlivě, jak naznačil Ondra. Má také pravdu v tom, že na zaplacení špičkového odborníka tabulkový plat prostě nestačí, takže i to může být důvodem k nenalezení vhodného kandidáta.

          Ostatně zapojil jsem to do své reakce jen z toho důvodu, že text pana Vrábela naznačoval, že útvar hlavního architekta vzniknul jen jako nějaká Potěmkinova vesnice, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Čili mne mrzelo, že snahu o něco, o co se dlouhá léta nikdo nepokusil, někdo shazuje jen proto, že to nejde zrovna ideálně. Jinak bych se k tomu vůbec nevyjadřoval, opravdu se k tomu necítím povolán. Beru si to jako ponaučení. 

          A konkrétně panu Zdvihalovi se velmi omlouvám, že se ho to dotklo, vážím si ho. Stejně tak panu Vodákovi, kterého sice znám jen velmi povrchně ze zastupitelstva, z médií a vystoupení na internetu, ale působí na mne jako člověk, který to má v hlavě srovnané a má jasné představy (jen bych ho rád v jeho kritičnosti upozornil na to, že některé věci „zvenčí“ vypadají jednodušeji, než ve skutečnosti, opět bohužel, jsou). A doufám, že se oba přihlásíte znovu. 

          A pane Vodáku, ve svém komentáři máte plnou pravdu. Jak ohledně formy a průběhu toho výběrového řízení, tak dlouhodobé neobsazenosti postu architekta, i poměru mzdy/výkonu. Ale to je bohužel realita veřejné správy, včetně toho, že v ní mohou přežívat takoví lidé. Za sebe na konec připojuji slib, byť jen pouhého řadového zastupitele, že aspoň zatlačím na to, abychom se už ohledně hlavního architekta dobrali nějakého konce.

          Jinak co se týče dotazu z Vašeho e-mailu, pane Vodáku, zda si zřízení útvaru hlavního architekta opravdu nevyžádalo mzdové náklady navíc, tak je to tím, že byl zrušen odbor vnitřních věcí (čili zaniklo místo vedoucí odboru a nové na útvaru architekta vzniknulo) a na nově zřízený útvar architekta byli přesunuti lidé z odboru územního plánování a architektury (nyní už je z něj jen odbor územního plánování).
          Před 19 hodinami ·  ·  1
        •  
          Mirek Vodak Diky za reakci, tohle neumi kazdy. Vim, ze je to slozitejsi a bylo by skvele kdybysme casem nasli spolecnou rec. Ja velmi nerad kritizuji neci praci, ale nekdy je to potreba, nekdy je to neznalost, nekdy je to nedorozumeni. Ja obcas take reknu veci, ktere jsou na same hranici slusne konverzace, ale v kontextu toho co se tady deje ohledne architektury (a ja se k nicemu jinemu nevyjadruji), je proste potreba obcas lidi probudit radikalnim prohlasenim. Doufam, ze se nekdy sejdeme a vyrikame si tyhle veci osobne a bez emoci :). Koneckoncu ja jsem volil HOPB, proto mi vase nazory nejsou lhostejne ...
          Před 16 hodinami · 
        •  
          Karel Jech ‎1) pane Brabec, berete si do ust ministra Kubu. Mluvite o nem jako o cloveku bez charakteru. Sam jste prava ruka Thomy, ktery ma charakter, ale velmi spatny. Jen koryto za kazdou cenu. Prace nic. Ten Kuba aspon pracuje.
          2) rikate, ze hodne z toho, co pise pan Vrabel neni zalozeno na pravde. Ale mesto publikuje na svych facebokovskych strankach clanek o Budvaru, ktery je postaven ze lzi, potvrdil to premier vcera, ze se nic prodavat nebude a nikdo to ani nemel v umyslu. Chovate se myslim stejne. Vypovida to taky o VAs?
          Před 8 hodinami · 
        • Ceske-Budejovice.cz Přátelé, koukám, že Vás tahle hra baví. Potrefená husa se ozvala. Jirka Grauer se spojil s Janem Nedvědem z Mane a teď nám řídí klulturní dům Slávie. Společně s Martinem Kolářem. No to jsou mi věci. Otec Matěje Vodičky, neúspěšný v posledních volbách, nám začal spoluvytvářet kulturní koncepci. Pokud vím, pro onu přípravu pro strategický plán rozvoje kultury připravoval podklady právě pan Vodička. Myslím onu přípravu, jež stála zmíněných dvěstě tisíc. Takže nám tu vznikla další partička. Musím uznat, že Martin Kuba umí být nepříjemný, ale tak vulgárního, jako jsou Vodička, Kolář a Grauer, jsem ještě nikoho z ODS nezaregistroval. Co se týče komentáře pana Brabce k architektům, to byl asi důvod, proč jsem mu odpovídal ještě v jednu ráno. Co se týče sporné části o Horké vaně a Majálesu, stáhl jsem ji včera z článku. Chci si na toto téma promluvit s panem Doležalem, pokud bude mít chuť. Nerad bych někoho poškozoval, takže se do věcí okolo Slávie a partičky, která nám tady dělá tu jedinou správnou kulturu, chci dostat trochu hlouběji. Snad to bude ku prospěchu všem.
          Před 4 hodinami · 
        •  
          Martin Kolář Proč opět není u článku na tom tvém webu uveřejněn můj komentář!? To už si snad děláš srandu, to je podruhý nebo potřetí. Šíříš tam o mě lži a nenecháš mě se k nim vyjádřit. A vůbec nejlepší tvoje taktika....něco napsat a pak to zase stáhnout. Co to je jako ?! 

          A Láďo ten koho tahle hra baví jsi tady jenom ty a všechny náš zdržuješ od práci neustálým lhaním a demagogickým osočováním.

          Tady máš na rozloučenou ode mě: www.nejvetsipicavemeste.cz
          A ano - toto už je vulgární.
          Před 3 hodinami ·  ·  1
        • Ceske-Budejovice.cz Žádný lži o tobě nešířím. Už několikrít jsem tě upozorňoval, že vulgární komentáře nezveřejňuju. Tady na Fb, tvůj příspěvek nechám, aby si každý mohl přečíst tvé skvělé názory. Jedna věc je mi líto. Že jsi proti mě poštval většinu studentů z vedení Majálesu. Vyprávěli mi u piva a nevěřili, že se baví s tím hrozným Vrábelem :-)
          Před 3 hodinami · 
        •  
          Jan Tajný Hehe, není nad zapráskaný Budějce s jejich žabomyšíma válkama :)
          Před 3 hodinami ·  ·  1
        • Ceske-Budejovice.cz A pak je mi líto ještě jedné věci. Že jsem se s tebou před lety potkával, abych urovnal tvůj spor s Milošem o stánek na nábřeží. Tvoje skvělý "obchodní" způsoby jsi projevil už při vedení Majálesu tehdy, rok poté ses jen vybarvil více.
          Před 3 hodinami · 
        •  
          Martin Kolář Hehe...Láďo zase lžeš...tohle nemá cenu :))) Ahoj. Stav se někdy osobně. Stejně do tý Slavie musíš na další investigativní výpravu.
          Před 3 hodinami ·  ·  1
        •  
          Martin Kolář ‎"urovnal můj spor" to je geniální. Láďa Vrábel samozvaný urovnávač sporů. Nepamatuji si že bychom měli spor s Milošem, nepamatuji si že bychom chtěli od p. Vrábela pomoct s povoleními na městě. Pamatuji si jen, že pan Vrábel chtěl narozdíl od ostatních stále něco nestandartního a rád se samozvaně vměšoval. A nakonec o mě tvrdí, že jsem byl na živnostenském úřadě si na něho stěžovat. V té době jsem ani nevěděl, kde živnostenský úřad je. Prostě podle mě bys měl jít na léčení. Ahoj.
          Před 2 hodinami · 
        •  
          Matteo Vodicka Nevidím v komentářích mých, ani Jirky Grauera a ani Martina Koláře nic vulgárního. Pokud jsou slova "lhář" a "chudák" vulgární, tak jsme se asi každý učil jinou češtinu. Zbytek nemá cenu komentovat. Koneckonců ani mě Láďa Vrábel, tuším asi dvakrát, nezveřejnil příspěvky do diskuze na jeho stránkách, ačkoliv neobsahovali nic vulgárního ani urážlivého.
          Přibližně před hodinou · 
        • Ceske-Budejovice.cz To Vodička: To, že něco nevidíš, jen vypovídá o tvé neschopnosti vidět.
          Před 30 minutami · 
        • Ceske-Budejovice.cz To Kolář: setkání na benzince, které se říká Ufo, kousek pod domem, kde jsem bydlel v Hodkovičkách.
          Před 29 minutami · 

Ladislav Vrabel