MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

MANŽELKA PRIMÁTORA THOMY JE SLEDOVÁNA UVNITŘ SÍTĚ FACEBOOK NA SOUKROMÉM ÚČTU!

     Vážení přátelé,
 
     jak jsem již naznačil. ODS v Jižních Čechách zahájila ofenzivní defenzívu. Na jednu stranu útočí zastupitelé Jelen (ODS) a Brůha (ODS) na vedení radnice s tím, že by snad někdo měl "šmírovat" zaměstnance radnice. Jelen mluví o šmírování a o komunistických praktikách, Brůha o údajném prohlížení soukromé pošty a telefonů zaměstnanců magistrátu města. Samozřejmě zaměstnancům magistrátu poštu ani telefony nikdo nekontroluje. 
 
     O "šmírování" na sociální síti Facebook oproti tomu paní Thomová mluvila už před volbami. A tady jde opravdu o narušování soukromí. Konverzaci na sociální síti vedou pouze přátelé mezi sebou. V tomhle případě jde opravdu o "šmírování". O to jsou tyto praktiky horší v tom, že paní Thomová nevystupuje jako veřejná osoba, není veřejným politikem, ani úředníkem státní správy nebo samosprávy. A to ani pan Kubín, bývalý náměstek primátora za ODS (dnes už v ODS nepůsobí), který pracuje také v soukromém sektoru. Sledování jejich rozhovoru je tedy rozhodně narušením soukromí.
 
     Pokud si člověk pozorně přečte reakci paní Thomové, tedy použití slov filmové postavy Kelišové, zjistí, že opravdu není spokojena s tím, co předvedl Martin Kuba v zastupitelstvu. A tady mi nezbývá než souhlasit. ODS předvedla v zastupitelstvu opravdu něco nepřijatelného. Co se týče osobní antipatie paní Thomové a Martina Kuby, tady snad není třeba situaci složitě rozebírat. Postup, ve kterém si ODS v předchozím volebním období rozparcelovala České Budějovice Vám ještě někdy přiblížím v samostatném článku. O odvolání primátora za asistence Martina Kuby jsem už také napsal leccos. Kdo z Vás zná paní Thomovou, popřípadě někoho z muzea, můžete se dotyčné(ho) sami zeptat, co konkrétního udělal Martin Kuba manželce primátora. Sám se divím, že paní Thomová na Martina Kubu nepodala trestní oznámení.
 
     Já jen doufám, že tohle nepříjemné období jednou přejde a ukáže se, kdo je kdo. K upřesnění informace z Parlamentních listů ještě dodám, že paní Thomová s nikým z těchto novin na dané téma nehovořila. To mi připadá také trochu zarážející.
 
     Ladislav Vrábel 
 
 
 Parlamentní listy
 
 

Žena primátora nazývá zástupce ODS trpaslíkem a chce zvracet

Žena primátora nazývá zástupce ODS trpaslíkem a chce zvracet

13.3.2011 11:51 - Skandál, nebo jen projev demokracie a svobodného vyjádření? To je otázka. Manželka českobudějovického primátora Juraje Thomy (OPB) Zuzana bouřlivě diskutuje na sociální síti Facebook. A to tak, že nevynechá ani urážky. A na smeč ji nahrávají její facebookoví přátelé, kteří jdou ještě dál.

Známá jihočeská archeoložka v diskuzi, jako reakci na zasedání zastupitelstva města, nazvala vicehejtmana Jihočeského kraje, předsedu jihočeské ODS Martina Kubu Trpaslíkem z ODS. A jak v diskuzi s dalšími dvěma kolegy diskutéry, chce se jí zvracet.

Zuzana Thomová

"Dnešní zastupitelstvo u nás by se díky invektivám, urážkám,osobním útokům a přímo nevkusnostem, které by slušný člověk nevypustil z úst, ze strany Trpaslíkovo ODS, dalo označit pár slovy mé oblíbené Kelišové - A jdu blejt velebnosti....tak hezký zybtek dne, nice day...hermoso día..:D :D :D"

Na to ji pak Tomáš Kubín, diskutér a zastupitel odpovídá, a nahrává takzvaně na smeč, taky pěkně od plic.

Tomáš Kubín 

"Sráč Kuba má po těch prasárnách na kraji tu drzost obracet to proti radniční koalici a blít ty svoje chlísty do novin. Já ztrácím kontrolu a asi bych už byl zralý na to dát mu jednu mezi lampy´," píše Kubín.

V jeho názoru s ním čile souhlasí primátorova žena Zuzana Thomová.

Zuzana Thomová 

"Podobně...ale musíme se krotit a být politicky korektní, nespí...sledujou... ?" varuje manželka primátora.

A paní primátorová má pravdu. Facebook sledují miliony lidí a diskuze s ostatními příznivci jejího manžela a odpůrci ODS, jejíž byl členem, a která ho loni odstřihla, obzvlášť.
Neměla by si taková žena, uznávaná odbornice na historii a manželka nejvýše ve městě postaveného člověka, dávat spíš pozor na pusu, tedy lépe řečeno „na klávesnici"?

Říkám vždy, co si myslím

„Říkám vždy to, co si myslím a jsem si vědoma toho, že to čtou různí lidé. Nemám s tím problém," uvedla na svou obhajobu Zuzana Thomová na dotaz, zda to už není tak trochu „přes čáru".

Její manžel, primátor Thoma se k diskuzi vůbec nevyjádřil.

To, že nesnášenlivost mezi Martinem Kubou a primátorem Thomou a jeho ženou je velká, je všeobecně známé. Nyní snad o to víc, že problém, do kterého se dostal sociálně demokratický náměstek primátora Petr Podhola, bývalý tajemník hejtmana Jiřího Zimoly (ČSSD), nechává primátora i celou koalici na magistrátu ČSSD, TOP 09 a OPB relativně klidnou.

„Je to problém pana Podholy, ne ČSSD. On to musí vysvětlit," říká budějovický radní za ČSSD Josef Průcha.

Koalice ale sociální demokracii vyzvala, aby se k problému, kdy měl Podhola údajně ovlivňovat bývalého a dnes obviněného ředitele pro přidělování evropských dotací Jiřího Trnku, aby zvítězily projekty a firmy, které jsou blízké straně a hejtmanovi.

Ten se od všeho distancoval a musel všechno vysvětlovat na předsednictvu ČSSD. Kritizovaný a podezřelý Podhola se hodil marod.

Ukázka diskuze z Facebooku:



Více:

Tibetská vlajka vlaje na českobudějovické Černé věži i radnici, kraj ji nevyvěsil 

Autor: AV