MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Martin Kuba je opět zastupitelem

     Vážení přátelé,
 
     ODS hraje o veškerý vliv a Martin Kuba je nejtvrdším "Rafanem". To je asi vidět i na fotografii. Atmosféra v zastupitelstvu se s jeho příchodem rapidně změnila. Thoma, do té doby ve veselé náladě, začal být opět ostražitý, náměstkyně Popelová slétla z obláčku své sebejistoty a čelí tvrdým atakům bývalých spolustraníků a zastupitelský klub ODS se změnil ve tvrdou partu útočníků připomínající spíš tým ragby. Je vidět, že pánové jsou ostřílení nejen z politických bitev, ale i z vysokého byznysu, hokejových zápasů a tréninků v posilovnách. Osmdesát procent (spočítáno) včerejších diskuzí se týkalo útoků a boje o politický vliv, pouze ve dvaceti procentech šlo řešení věcných problémů města. Včerejší zastupitelstvo také přivodí pravděpodobně dvě trestní oznámení. O jednom údajně uvažuje primátor Thoma, a to na zastupitele Brůhu, který o Thomovi mluvil jako o někom, kdo měl mít ve svém notebooku jakési nezákonné materiály a měla jej vyšetřovat policie, druhé trestní oznámení možná podá tajemník Suchopár, pokud se zastupitel Jelen veřejně neomluví za nepravdivá nařčení o údajné působnosti ve VB. V případě notebooku Thoma potvrdil, že žádné vyšetřování jeho notebooku neproběhlo. O věci jsem slyšel také, ale již ve fázi příprav. Celé to vypadá jako připravovaná akce, která se nepovedla, protože se do primátorova notebooku nepodařilo nabourat. Co se týče tajemníka Suchopára, ten připravuje zprávu o svém vzdělání a pracovní působnosti včetně lustračního osvědčení. Pana Jelena ovšem čeká i mnoho jiného vysvětlování. Nejtvrdším hráčem ovšem je bezesporu Martin Kuba. S ním získala ODS v zastupitelstvu zpět ztracenou sebejistotu. Je pochopitelné, že ODS "obětovala" tři zastupitele, aby protlačila Martina Kubu do zastupitelstva. Na jeho podporu také přijel z Prahy jeho kamarád z ODS Petr Pelech, dnes již bývalý zaměstnanec magistrátu, který měl do loňských voleb na magistrátu na starosti evropské projekty. Myslím, že nepřijel sám, ale to jsem se ho neptal, jednání zastupitelstva bylo tak zajímavé, že jsem měl sotva čas se jej zeptat, jak se mu líbí v Praze. 
 
     Ladislav Vrábel 
 
Českobudějovický deník 
 
 

Martin Kuba je opět zastupitelem

České Budějovice - I když ho lidé původně nezvolili, zasedl Kuba ve čtvrtek poprvé do zastupitelské lavice

Autor:
Redakce

Diskutovat (0)dnes 11:31

Martin Kuba skládá slib do rukou primátora Juraje Thomy.
Martin Kuba skládá slib do rukou primátora Juraje Thomy.
Autor: Deník/Václav Pancer

Martin Kuba (ODS) se posadil do zastupitelské lavice své strany, přestože jej voliči nezvolili. ODS získala v posledních komunálních volbách osm mandátů a Kuba byl na kandidátce jedenáctý.

Poté ale ze zdravotních důvodů odstoupil Jiří Pospíšil a následně Petr Maroš kvůli souběhu funkcí. 

Poslední v pořadí před Kubou byl Martin Stašek, který se taktéž mandátu vzdal. „Moje rozhodování nebylo jednoduché. Když jsem kandidoval, pracoval jsem ve firmě , která působila především v jižních Čechách. Potom jsem dostal nabídku, které se neříká ne. Jezdím po celé republice i po světě, a protože nerad dělám věci polovičatě, rozhodl jsem se odstoupit,“ vysvětlil své důvody.