MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

K čemu jsou volby, když...?

     Vážení přátelé,
 
     je čas, aby se lidé typu Martin Kuba a Ivan Langer opět dostali do sedla. Je po volbách a politici si opět rozdají funkce tak, jak potřebují. Martin Kuba sice ve volbách neuspěl tak, aby se dostal do zastupitelstva města, ale jeho tři kolegové raději odstoupili, aby Martinovi udělali místo. Dalším, který neuspěl je Rudolf Vodička (KDU-ČSL). Pro pana Vodičku už ale naši radní vymysleli pozici "manažera českobudějovické kulturní scény" a zároveň prý pracuje pro náměstkyni Popelovou jako poradce. Tu druhou informaci ještě prověřím. 
 
     Ladislav Vrábel 
 
Parlamentní listy

Langer znovu stoupá v ODS, prý neeticky. Vše pro stranu, řekl nám

Langer znovu stoupá v ODS, prý neeticky. Vše pro stranu, řekl nám

14.4.2011 10:57 - Bývalý ministr vnitra Ivan Langer, který po neúspěchu v loňských parlamentních volbách a po kongresu strany byl jen jejím řadovým členem, znovu v ODS získává oficiální vliv. V pondělí byl na regionálním sněmu zvolen do regionální rady ODS v Olomouckém kraji.

Podle zdroje z řad olomouckých členů ODS nebyl prý přitom Langer navržen domovským místním sdružením. „Navrhla ho jeho bývalá asistentka Markéta Záleská. Prošel pak s podporou především přerovských a prostějovských delegátů sněmu," sdělil parlamentním listům zdroj z ODS.

„Mohu jen potvrdit, že z místního sdružení nominaci do regionální rady neměl," sdělila PL manažerka Oblastního sdružení ODS Olomouc Věra Novotná.

Ivan Langer se stal řadovým členem ODS poté, co jej v loňských parlamentních volbách voliči tzv. vykřížkovali. V pondělí při svém comebacku do funkcí získal na regionálním sněmu, který je nejvyšším orgánem ODS v kraji, 57 ze 101 hlasů.

Mnozí řadoví členové trvdí, že tím byly porušeny nepsané konvence slušnosti uvnitř strany. „Dříve si nikdo nedovolil, aby se nechal navrhnout někým jiným, když nemá podporu vlastního místního a oblastního sdružení," řekl PL jeden z členů olomoucké ODS.

Langer oponuje

K tomu Ivan Langer ve vyjádření pro PL uvedl: „Nominace na tuto funkci nedělal ani místní sněm Místního sdružení ODS Olomouc-město, jehož jsem členem, ani oblastní sněm, který zvolil své delegáty - členy regionálního sněmu. Žádny z kandidátů tudíž nedisponoval ´oficialni podporou místního a oblastního sdružení´. Kdybych necítil podporu velkého počtu svých kolegů v místním a oblastním sdružení, ale i v dalších v našem kraji, tuto kandidaturu bych nepřijal. Jsem rád, že jsem podporu získal, byl zvolen a jsem si jist, že svojí prací důvěru svých kolegů nezklamu."

Langer pak sám nepovažuje zvolení do reginální rady za návrat. „Nikam jsem neodešel. Jsem členem ODS od jejího založení a prožil v ní a s ní 20 let svého života, a to jako řadový člen či její místopředseda. Funkce, které jsem zastával, byly pro mne vždy příležitostí k práci a realizaci svých vizí a myšlenek, s nimiž jsem kandidoval a na základě jejich naplňování jsem své funkce obhajoval," sdělil Langer PL a dodal: „Své zvolení nevnímám jinak, než jako příležitost své zkušenosti sdílet se svými kolegy v kraji."