MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Dohodne se Vodrážka s kmotry z jihu Čech?

     Vážení přátelé,

     tady jde asi o stejného člověka, který by měl rozpustit sdružení primátora Thomy. Zdá se, že pan Vodrážka bude asi také rád za nějakou tu přízeň u knížete Dlouhého.

     Ladislav Vrábel

 

Dohodne se Vodrážka s kmotry z jihu Čech?

Dohodne se Vodrážka s kmotry z jihu Čech?

11.6.2010 20:08 - Regionální sněm jihočeské ODS nominoval jako kandidáty na místopředsedy strany jihočeského vicehejtmana, předsedu regionálního sdružení a člena výkonné rady ODS Martina Kubu a současného prvního místopředsedu ODS Davida Vodrážku z Prahy. Podle informací ParlamentníchListů.cz existuje obava, zdali se kmotrovské Jižní Čechy nedohodly s Prahou na vzájemné podpoře Kuby a Vodrážky na nadcházejícím kongresu ODS.

„Přímý důkaz pro to nemám, ale znepokojuje mě, že tento problematický region navrhnul Davida Vodrážku. Nejde o osobu Davida Vodrážky, ale o to, že získal nominaci právě z tohoto velmi problematického regionu, který je známý tím, že zde vládnou takzvaní kmotři," řekl ParlamentnímListům.cz člen nejužšího vedení ODS, který se tohoto spojení obává.

Ve čtvrtek 17. června se má sejít pražský regionální sněm ODS, který bude nominovat kandidáty na místopředsedy. Ten napoví, zda nějaká taková dohoda existuje.

Černé duše a vnitrostranický boj na jihu Čech

Podle všeho je totiž Martin Kuba blízkým člověkem takzvaného Knížete z Hluboké Pavla Dlouhého, který bývá často označován za jednoho z předních kmotrů strany. Kubovo místní sdružení je rovněž podezřelé z náboru černých duší. V květnu 2006 mělo kupříkladu 58 členů, v listopadu 2008 již 245.

Jihočeští kmotři se snaží odstavit primátora Českých Budějovic Juraje Thomu, kterého samotného obviňují z náboru černých duší. Jeho místnímu sdružení hrozí zánik. Na výkonné radě obvinil z náboru černých duší českobudějovického primátora právě Kuba.

Vodrážka posuzuje budějovickou kauzu

První místopředseda strany David Vodrážka má z titulu své funkce právě českobudějovický případ posuzovat. Výkonná rada ODS se sejde v předvečer kongresu v pátek 18. června a není jisté, zda se zde bude těsně před kongresem tento případ řešit. Vodrážkovo stanovisko k této kauze by mohlo dát indicie, zdali obchod s Jihočechy opravdu existuje.

Kmotři se také snaží odvolat píseckého místostarostu Tomáše Duška. Dušek spolu s exposlancem parlamentu, bývalým starostou Písku a současným zastupitelem Tomem Zajíčkem a dalšími lidmi kvůli těmto sporům opustili ODS. Stejně tak ve Strakonicích starosta Pavel Vondrys přešel do sdružení v sousední Volyni.

Čtěte také:

Nečas je nejlepší a Vodrážka má talent, tvrdí Vondra