MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Předvolební boj Martina Kuby proti Jihočechům 2012

Vážení přátelé, z ODS odcházejí houfně členové ODS a co říká jejich jihočeský předseda, jemuž dávají vinu ať přímo, či nepřímo? Je to politický boj. To stejné říkal pan vícehejtman Kuba, když se jej ptali na utržené stěrače tajemníkem Řeřábkem ve zprávách ČT. Pokud je mi známo, pan Vrábel se chystá kandidovat v komunálních volbách, takže bych v tom viděl předvolební boj.

 

Za odchody členů ODS z této strany v jižních Čechách vidí ministr Martin Kuba předvolební boj. Jeho oponenti za odchodem vidí ministrovy aktivity. | foto: Petr Topič, iDNES.cz

 

 

A mě se připomíná jedna naekdota: "Ne, pane komisaři, já toho chlapa nezabil. Píchnu do kabátu a tam chlap. A pak mi ještě pětkrát na kudlu spad."

Poslouchali jste dnes rádio? V Řecku spáchal sedmasedmdesátiletý důchodce před budovou parlamentu sebevraždu. V dopise na rozloučenou řekl, "že pracoval a platil sociální dávky 35 let. Nyní po snížení důchodu neměl z čeho žít a živit se musel jídlem z odpadkových košů. Než tento nedůstojný život raději zvolil důstojnou smrt".

Možná šlo o politickou sebevraždu, možná šlo jen o politický akt, možná v rámci politického boje. Třeba starý pán chtěl jen ukázat politikům, že jiná vláda bude lepší. Prostě takový předvolební boj. Opravdu se děsím toho, jaký následek bude mít sociální nespokojenost v České republice.

Řekněte mi prosím někdo, kde jsou všechny majetky této země. Před rokem 89 patřilo všechno v této zemi státu nebo občanům státu. Stát prosperoval. Pak přišla zlatá éra privatizace a Česká republika byla jedním z nejrychleji se rozvíjejících trhů. Dalo by se předpokládat, že pokud má statkář svůj statek a po dvacet let vydělává, bude mít za oněch dvacet let ještě větší statek a spoustu peněz. Česká republika je ovšem tak zadlužená, že v podstatě nestíhá splácet úroky. Ministři nevědí, kde škrtat dříve, každý občan je zadlužen cca. 140 000,- korun a stát nemá prakticky žádný majetek. Kam všechen ten majetek zmizel? A kdo nám po celou tu dobu vládl?

Ladislav Vrabel

 

Jihočeská ODS se pustila do slovní přestřelky s lidmi, kteří nyní odcházejí ze strany. Mezi posledními oznámila odchod celá buňka ve Zvíkovském Podhradí na Písecku. Podle informací MF DNES některá další sdružení konec v ODS zvažují. Jihočeský předseda strany a ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba za vším vidí předvolební boj.

 

 

 

Za odchody členů ODS z této strany v jižních Čechách vidí ministr Martin Kuba předvolební boj. Jeho oponenti za odchodem vidí ministrovy aktivity. | foto: Petr Topič, iDNES.cz

 

Právě Kubu přitom starosta Zvíkovského Podhradí František Blažek označil za jednu z příčin odchodu ze strany. V obci skončilo všech šest členů, tři z nich jsou v zastupitelstvu. Tvrdí, že jim vadí kmotři v pozadí, jmenování Kuby ministrem a machinace s dotacemi, kvůli čemuž stojí před soudem vysocí úředníci českobudějovického úřadu rozdělujícího evropské peníze.

"V kraji máme dva tisíce členů a tady jde o šest lidí, kteří mají blízko k Lubošovi Průšovi (ředitel krajského úřadu a bývalý starosta Písku - pozn. red.). Jde o mediální předvolební kampaň Jihočechů 2012," obvinil Kuba dnes už bývalé členy ODS, že jsou v područí nového politického uskupení, na jehož kandidátce se Průša na podzim v krajských volbách bude ucházet o hlasy voličů.

Podle sebe soudím tebe?

Jihočeši 2012 toto nařčení odmítli. "Podle sebe soudím tebe. Je to naprostá hloupost a rozhodně ne žádná kampaň Jihočechů 2012," komentoval ministrova slova starosta Kovářova a předseda nové strany Pavel Hroch.

Podobně mluvil i Luboš Průša, který vystoupil z ODS v dubnu 2009. Vadilo mu zejména sestavování kandidátek do voleb. "Odchodem lidí ze Zvíkovského Podhradí z ODS jsem byl překvapen. Rozhodně to ale není žádná naše koordinovaná akce a rozhodně se pan starosta neobjeví u nás na kandidátce," řekl Průša.

Kuba si přesto stojí za svým. Jak prý jinak vysvětlit, že Zvíkovští nevystoupili okamžitě po jeho jmenování ministrem, nebo ihned když vypukla kauza okolo rozdělování dotací. Starosta Blažek tvrdí, že k rozhodnutí vystoupit z ODS jej přivedla současná politická situace včetně aféry kolem odposlechů poslance Pavla Béma. "Prostě nechci už hájit barvy takové strany," zdůvodnil Blažek.

 

Autor: Václav Janouš

Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/jihoceska-ods-vidi-za-odchody-lidi-z-vlastni-strany-predvolebni-boj-1pk-/budejovice-zpravy.aspx?c=A120403_161937_budejovice-zpravy_sor