MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Ministr Kuba: Ptám se novinářů, kdo je to kmotr. A oni to nevědí

Vážení přátelé, ve světle desítek straníků, kteří společně opouštějí ODS kvůli nesouhlasu s kmotrovskými praktikami ve straně a mimo jiné i kvůli obsazení funkce ministra průmyslu v komunálních volbách ne příliš úspěšným anesteziologem Martinem Kubou, mi připadlo zajímavé, podívat se na rozhovor s ministrem Kubou na téma kmotrů v ODS. Martin Kuba v něm tvrdí, že Pavel Dlouhý vlastně žádným kmotrem není. Jako důkaz uvádí, že Pavel Dlouhý zastává významné veřejné funkce. Mimo jiné funkci místostarosty pětitisícové obce, kterou úspěšně obhajuje již šestnáct let. Tomu říkám politický úspěch!

Martin Kuba - výřez

Parlamentní listy:

Média vás často označují za kmotra. Věříte, že se někdy této nálepky zbavíte?

 

Martin Kuba:

Nemyslím si, že by mě média označovala za kmotra. Spíše jsem zaznamenal v médiích, že mám být v komunikaci s některým z kmotrů. Přiznám se, že jsem se snažil bavit s novináři, jaká je jejich definice kmotra. Sám jsem zjistil, že i mezi novináři v tom panuje významný nesoulad a že ne všichni umí vůbec tento termín nějak definovat. U nás na jihu Čech tento výraz často používají pro postavu Pavla Dlouhého. Ale pokud někdo z novinářů vůbec dokázal říct, co je to kmotr, tak uvedl, že je to ten, kdo není v politických funkcích a věci ovlivňuje ze zákulisí. Na to říkám, že pokud to vykládají takto, tak Pavel Dlouhý je členem Výkonné rady ODS, místostarostou Hluboké, kde obhajuje svůj mandát ve volbách již 16 let, a je třeba říct že úspěšně. Je také předsedou jihočeské agrární komory, tedy největší zemědělské komory v České republice. To jsou všechno velmi důležité veřejné funkce, které obhajuje v tajné volbě. Pokud tedy novináři říkají, že kmotrem je někdo, kdo není ve veřejných funkcích, tak já nechápu, proč do této skupiny zahrnují člověka, který je legitimně zvolen a zastává veřejné funkce a v jejich rámci uplatňuje svůj vliv.

Celý článek najdete zde: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Ministr-Kuba-Ptam-se-novinaru-kdo-je-to-kmotr-A-oni-to-nevedi-215975

 

Ladislav Vrabel