MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Řeřábek se vrátil, jedná se o dohodě

Českobudějovický deník
 
Zdroj: Českobudějoický deník, http://ceskobudejovicky.denik.cz/
 
 Řeřábek se vrátil, jedná se o dohodě
 

České Budějovice - Po dlouhodobé nemoci se včera na místo tajemníka vrátil Zdeněk Řeřábek. O tom, jestli zůstane v úřadě, se však bude jednat. "Mluvili jsme s panem primátorem o tom, jakým způsobem převezmu úřad. Obě strany samozřejmě respektují výsledek soudu v obou instancích, ovšem budeme jednat o nějaké dohodě. Nyní je pro mne důležité, abych převzal úřad po své dlouhodobé nepřítomnosti," shrnuje svou schůzku s primátorem Jurajem Thomou (OPB) Zdeněk Řeřábek.

"Dohodli jsme se, že bude plnit všechny úkoly v souladu s tím, jak bude postupně od pověřeného tajemníka přebírat jeho agendu. Nebráníme se dohodě o nějakém jiném možném řešení, než je setrvání Zdeňka Řeřábka v úřadě," řekl Juraj Thoma.

Z křesla tajemníka byl Zdeněk Řeřábek odvolán 27. dubna 2010. Poté byl Řeřábek v dlouhodobé pracovní neschopnosti a s městem vedl spor o platnost své výpovědi, který vyhrál. Krajský soud totiž potrvdil rozsudek nižší instance, když 9. května rozhodl, že odvolání je neplatné.

Úředník přitom ve sporu zvítězil takzvaně pro uznání, jelikož město České Budějovice propáslo loni v létě lhůtu, ve které se mělo vyjádřit.

 

(RICHARD VLASÁK)