MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Odvolaný tajemník Řeřábek se po roce vrátil do křesla

iDNES.cz 
 

Odvolaný tajemník Řeřábek se po roce vrátil do křesla

2. června 2011  17:22 
 
Odvolaný tajemník českobudějovického primátora Zdeněk Řeřábek se 1. června vrátil na svůj post. V úřadu chyběl déle než rok, kdy byl v pracovní neschopnosti poté, co dostal výpověď. Celou dobu se proti ní bránil u soudu. Ten nakonec rozhodl, že byla neplatná.
 

Skutečnost, že se Řeřábek vrátil do práce, potvrdil ve čtvrtek primátor Juraj Thoma. Uvedl také, že s ním už krátce hovořil o jeho dalším setrvání na magistrátu.

"Zatím jsme se pouze dohodli, že jsme schopni jednat o tom, že by to nebylo dlouhodobé angažmá," řekl pro iDNES.cz Thoma.

Řeřábka odvolal na konci loňského dubna, protože nebyl spokojený s jeho prací. Řeřábek prý například nekontroloval činnost jednotlivých odborů a v rozporu se zákoníkem práce vydával některé předpisy.

Odvolání tehdy odsouhlasil i ředitel krajského úřadu Luboš Průša. Budějovická radnice taksoudpravděpodobně prohrála kvůli procesním chybám. K těm podle Thomy došlo, když byl primátorem Miroslav Tetter.

Budějovická radnice nečekala narozhodnutísoudů a už na konci března vypsala výběrové řízení nanovéhotajemníka. Do něj se přihlásilo šest uchazečů.

"Toto výběrové řízení nyní samozřejmě zastavíme a uchazečům jejich nabídky vrátíme," doplnil Thoma.