MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Napojení budějovické teplárny na Pavla Dlouhého rozohnilo soukromého investora. Bude se s městem soudit

Uznávaný časopis EURO se již několik měsíců zabývá kauzou českobudějovické Teplárny. Nyní se časopis EURO zabývá konrétními "obchody". Ve zkratce nám naznačuje, že v Teplárně probíhají nesmyslné transakce, které mají jediný účel. Obohatit NAPOJENÉ na úkor nás občanů. Článek Tomáše Plhoně má také několik hlavních postav. Pavla Dlouhého, který z článku vychází jako "obohacený", Zdeňka Blažka, který je asi za špatné obchody zodpovědný, Gulliana Giannetti, který zastupuje firmu, jež je poškozována jednáním polomafiánskcýh skupin řízených z Hluboké, Jiřího Kořínka, který z křesla předsedy dozorčí rady Teplárny křičí: "Já nic, já muzikant.", primátora Thomu a náměstkyni Popelovou, kteří jsou "podezřelí", že se mohli vést také a Pavla Černého, člověka, který se nebál vystoupit na veřejnost a ukázat lidem, jak se v Teplárně rozkrádá náš miliardový majetek před očima nás všech za bílého dne.
Ing. Pavel Černý je také člvěkem, jež pro Vás připravil seriál o Teplárně, který si zde můžete čelý přečíst. Stačí do vyhledávače fulltextu zadat slovo "seriál" nebo "teplárna". Zde se můžete dočíst o konkrétních obchodech Teplárny, které mají nejen podle mě, ale i podle názoru pana Černého pouze dva cíle. Vydělat spoustu peněz NAPOJENÝM osobám a přivést Teplárnu do červených čísel tak, aby následně mohla být prodána pod cenou jako neziskový podnik (přitom se spoustou majetku). Pamu Černému bych chtěl ještě jednou poděkovat a také bych chtěl poděkovat panu Plhoňovi. Oba dva nám totiž chrání spoustu peněz.
V Teplárně je ovšem naprosto nejzásadnějším to, kdo hájí čí zájmy. V této záležitosti se přikláním ke slovům primátora Thomy. Teplárna by měla zůstat v rukou města. Dokonce s ním souhlasím i v tom, že by město mělo koupit zpět minoritní podíl. Proč? Teplárnu se snaží prodat někteří politici již více než dvanáct let. Proč? Protože na tomto obchodu chtějí vydělat. Chtějí svou provizi. A proč by Teplárna měla zůstat v rukou města? Ze dvou důvodů. Strategickým důvodem je vlastnit energetické závody. Nikdo Vás nemůže politicky manipulovat - vydírat (viz nedávná krize s ruským plynem). Ekonomický důvod snad nemusím rozebírat. V podstatě monopol na komoditu, bez které se občané neobejdou, by neměl být v rukou obchodníka, který má za svůj cíl pouze zisk. Nedostatek konkurence by mohl vést k neúměrnému  zvýšení ceny tepla. A tak mi připadá, že jediný, kdo se veřejně vyslovil ve prospěch města a nás občanů byl zase ten "špatný" Thoma.
Text článku zde uveřejním za týden. Nechci časopisu EURO kazit prodejnost. Zatím se můžeme podívat na náhled a časopis si můžeme koupit. Podpoříme tak médium, které nám všem zachraňuje velké peníze.
Ladislav Vrábel