MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Saturday, Jul 27th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Kmotra

Křivá výpověď může ze svědčícího „knížete z Hluboké“ udělat obviněného

iDNES.cz/Budějovice a jižní Čechy

Vlivný jihočeský podnikatel a politik Pavel Dlouhý může mít ze svého promlčeného dopravního přestupku ještě vážné problémy. Před dvěma lety mu naměřila policejní hlídka nedaleko Selibova na Písecku přes 140 km/h. U soudu vypověděl, že nejel víc než stovkou, což státní zástupce považuje za křivou výpověď.

Vlivný podnikatel a místostarosta Hluboké nad Vltavou Pavel Dlouhý (ODS) | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Read more: Křivá výpověď může ze svědčícího „knížete z Hluboké“ udělat obviněného

Za ovlivňování miliardových zakázek obvinili policisté patnáct lidí

Za ovlivňování miliardových zakázek obvinili policisté patnáct lidí

5. prosince  2012 v 10:50
Policie, policejní auto (ilustrační foto) - Foto: Filip Jandourek

Policie, policejní auto (ilustrační foto)Foto: Filip Jandourek

Kvůli zfalšovaným zakázkám za miliardu korun obvinila protikorupční policie 15 lidí. Čtyři z nich zadržela. Všichni se měli podílet na losování tendrů pomocí upraveného počítačové programu. Ten určil jako „vítěze" předem domluveného dodavatele.

Mezi obviněnými jsou i lidé, kteří prosluli jako organizátoři tzv. Karlovarské losovačky.

Podezřelé zatýkali detektivové na několika místech už v pondělí, jednoho si vyzvedli rovnou z vlaku při cestě za hranice.

Celkem měli obvinění zmanipulovat 11 tendrů. Podle policistů pak použili zmanipulovaný software u dalších třiceti zakázek. U nich se ale policistům nepodařilo získat důkazy, že by šlo o trestný čin.

Důkazy nalezli detektivové ve čtyřech počítačích, které podrobili expertize, a v nich objevili podvodný program.

Kdyby se ale pachatelé pokusili losovat primitivnějším způsobem, třeba z klobouku, jejich odhalení by bylo mnohem těžší. Použitím speciálního programu totiž za sebou zanechali stopy. 

Read more: Za ovlivňování miliardových zakázek obvinili policisté patnáct lidí

Rozhovor s ministrem Martinem Kubou o Pavlu Dlouhém, rebelantech a o Malém princi pro Respekt.

Vážení přátelé, Martin Kuba se stal z lékaře na záchrance ministrem průmyslu a obchodu ČR. Tomu říkám kariéra. Spoustu lidí přesvědčil, že je dobrým ministrem. Mě připadá, že Martin Kuba dokáže přesvědčit každého. Kde se bere jeho neotřesitelné sebevědomí, vynikající komunikační schopnost a emocionální vyrovnanost? Přesvědčí Martin Kuba i Vás? Ladislav Vrabel

Rozhovor s ministrem Martinem Kubou o Pavlu Dlouhém, rebelantech a o Malém princi pro Respekt.

* Zdá se, že se podařilo zažehnat pád vlády, když se tři z rebelujících poslanců vzdali svých mandátů. Vy jste byl hlavním vyjednavačem mezi nimi a vládou. Čím jste je přesvědčil?

Nebudu je označovat za rebely, byla to názorová frakce uvnitř ODS. A pro nás je důležité se s takovými frakcemi naučit žít. Je to přirozené u každé velké politické strany v západní demokracii. U nás ale jakmile vznikne podobný problém, vnitřně ho vyhrotíme do stavu připomínajícího čarodějnický proces.

Read more: Rozhovor s ministrem Martinem Kubou o Pavlu Dlouhém, rebelantech a o Malém princi pro Respekt.

Co je Pozitivní evoluce?

Vážení přátelé, ve čtvrtek navštívil České Budějovice tým projektu Pozitivní evoluce. O návštěvě napíši samostatný článek. Teď odpovím na otázku, na kterou se jistě ptají mnozí z Vás: "Co je Pozitivní evoluce?"

Pokusím se odpovědět, ale nejprve začnu tím, čím Pozitivní evoluce není. Pozitivní evoluce není snahou o založení politické strany, či o jiný způsob politického boje. Můžete namítnout, že jednou z hlavních priorit projektu Pozitivní evoluce je snaha o prosazení změny  volebního systému a tudíž jde o politický projekt, ale to si nejprve musíme vydefinovat, co je a co není politickým bojem. Ctirad Hemelík, jeden ze zakladatelů Pozitivní evoluce přirovnává politický boj k fotbalu. Fotbal hrají různé manšafty, tedy ODS s ČSSD, nebo TOPka s KDU-ČSL, a podobně. Problém je v tom, že tenhle fotbal už lidi nebaví. Lidi už tahle hra nebaví, o čemž jasně vypovídá osmdesáti procentní neúčast u voleb. Prostě lidi už na tuhle hru nechtějí chodit. Jednou ze snah Pozitivní evoluce je tedy změna pravidel oné hry tak, aby nás fotbal zase začal bavit, abychom na něj opět začali chodit. K tomu má dopomoci právě změna volebního systému. K vysvětlení nového systému se v článku ještě dostanu.

Read more: Co je Pozitivní evoluce?

Ovládne jihočeská ODS mafie ČR?

Nabízím článek o Martinu Kubovi. Jestli se lze se vším v článku ztotožnit posoudit nedokáži, ale několik věcí na Martinovi Kubovi je zvláštní. Kupříkladu to, že v komunálních volbách naprosto propadl, v krajských svůj obličej raději ani neukázal a přesto aspiruje na nejvyšší politické funkce. Rozhodně jde o zajímavého demokrata. Ladislav Vrabel

Zdroj: http://petrcech.blog.idnes.cz/c/288987/Ovladne-jihoceska-ODS-mafie-CR.html

Před rokem jsem psal do diskusí na iDnes o Ráthově korupci a vybírání největších úplatků, odměnou mi bylo smazání účtu. Doufám, že nedopadnu podobně s lumpem, který se nám vyklubal v ODS: Martin Kuba, ministr průmyslu a obchodu.

Kuba je dnes nejvíce protěžovaný politik ODS Václavem Klausem, který usiluje o to, aby se stal předsedou ODS. Kuba je označován za loutku jihočeského mafiána zvaného kníže z Hluboké, Pavla Dlouhého (důvěrník StB, v devadesátých letech člena dozorčí rady Pozemkového fondu ČR a manžela geniální manželky, která si vydělala za 4 roky 45 milionů korun ač je v domácnosti). O Dlouhém se říká, že na co potřebovali Schwarzenbergové několik staletí, získal on za dvě desetiletí!

Kdo je Martin Kuba


Strůjce koalice s ČSSD. Jako odměnu dostal od hejtmana Zimoly místo prvního náměstka (vícehejtmana) odpovědného za čerpání peněz z evropských fondů. Výsledek je dotační tunel za 3,3 miliardy. http://www.tyden.cz/rubriky/nazory/glosar/kuba-nic-netuneloval_218693.html  nebo http://respekt.ihned.cz/c1-55939080-tajemstvi-tabulek

Read more: Ovládne jihočeská ODS mafie ČR?

Volební foto

Takový "volební lístek byl dle informace Českobudějovického Deníku nalezen v hlubocké volební urně.

Voliči v Hluboké nad Vltavou měli potřebu vyjádřit se k současné politické situaci a urna obsahovala vedle volebních lístků i jiné vzkazy a karikatury politiků.

Autor: Deník/Václav PANCER

Read more: Volební foto