MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Jihočeský hejtman Jiří Zimola je nejoblíbenějším hejtmanem v republice. Jsme na něj hrdí. Trochu mĕ zamrazilo, když jsem jej spatřil na titulních stránkách novin při potřásání rukou nad právě uzavřenou koaliční smlouvou s poslancem za KSČM Petrem Braným. Sám sebe jsem se ptal: ''Toto je nejoblíbenější hejtman v zemi. Proč je nejoblíbenější?'' Odpověď mého vnitřního hlasu na sebe nenechala dlouho čekat: ''Asi proto, že jde s každým.'' Zasmál jsem se a panu hejtmanovi popřál všechno nejlepší. Je přece politikem, hledat kompromisy a být oblíbený u každého, je jeho denním chlebem. A to asi není jednoduché. V otázce koaliční dohody s KSČM také nejde jen o pana hejtmana. Samozřejmě. Jde o celou jihočeskou ČSSD. V jednom volebním období se tato strana bez problému dohodne na plnění svého programu v rámci kraje s nejpravicovĕjší politickou stranou na scéně - s ODS, v období následujícím se z programových důvodů spojí s nejlevicovĕjší stranou na scéně - s KSČM. Jak pochopitelné! Lid si přece přeje návrat komunistů, jak prohlásil pan hejtman, a pokud bychom komunisty nepozvali do vlády nad krajem, jen by díky tomu posílili. Jenže jsou lidé a lidé. Někteří si komunisty na kraji přejí a někteří nikoliv. Silná povolební pozice KSČM vyvolala ve společnosti mnohé negativní reakce. Kupříkladu se objevil odpor proti vedení resortu školství na kraji Vítězslavou Baborovou ze zastupitelského klubu KSČM. Proti obsazení resortu školství komunistkou, jež spekuluje o tom, že sametovou revoluci si lidé vlastně ani nepřáli, vznikla petice, jež dnes čítá více než 4000 podpisů. Je skvělé, že se občanská iniciativa trochu probudila, jen mi připadá, že trochu ''s křížkem po funuse''. Respektive ani ne tak s "křížkem po funuse", jako spíše trochu pozdě a na trochu jiném místě, než bych čekal. Připadá mi trochu smutné, že k volbám nešlo přes osmdesát procent voličů a nyní musí situaci zachraňovat mnohdy neplnoletí studenti gymnázií. Studenti by si přece měli užívat krásného studentského života, utápět se v prvních zamilováních, ochutnávat lásku a prožívat vzrušující okamžiky objevování světa a ne pracovat za nás, za dospělé - věnovat se politice. Původně jsem na petici reagovat nechtěl, říkal jsem si, že už jsme se vyjádřili ve volbách a politici mají také odvést svůj díl práce, do které jim my voliči zasahovat nemáme, ale pravdou je, že neplnoletí studenti se ve volbách vyjádřit nemohli. A právě těchto studentů se dotýká obsazení resortu školství nejvíce. Tito studenti si zaslouží nejen to nejlepší vzdělání, ale také náš obdiv za statečnost a občanskou zodpovědnost, kterou jsme my, dospělí, v sobě opět nenašli. Ladislav Vrabel

Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

 

Mgr. Jiří Zimola

Krajský úřad Jihočeského kraje

U Zimního stadionu 1952/2

370 76 České Budějovice07.11. 2012

 

V Třeboni 07. 11. 2012

 

 

Tento dopis považujte za petici ve smyslu zákona

č. 85/1990 Sb. o právu petičním a dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod.

 

Petice proti obsazení KSČM do resortu školství Jihočeského kraje

 

Vážený pane hejtmane,

po proběhnuvších krajských volbách jste se v Jihočeském kraji rozhodl uzavřít koalici se stranou KSČM, přičemž by dle dohody tato strana měla mít v gesci resort školství.

My, níže podepsaní občané, nesouhlasíme, aby byl resort školství v Jihočeském kraji, jeden z nejvýznamnějších z hlediska budoucnosti nejenom našeho kraje, veden stranou, která se doposud řádně nedistancovala od režimu, který zde panoval v letech 1948 – 1989, a který je spojován s nesvobodou, politickými procesy a perzekucemi.

Vážený pane hejtmane,

z výše uvedených důvodů Vás žádáme, abyste přehodnotil koaliční smlouvu v Jihočeském kraji, a resort školství obsadil osobou, která není členem strany KSČM.

Děkujeme.

 

 

Za petiční výbor:

 

Martin Rosocha, Dvorce 139, Třeboň Břilice, 379 01