MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Oct 18th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Na zimním stadionu se postrádá dalších sto tisíc

Vážení přátelé, před krátkou chvílí jsem zveřejňoval příspěvek, který jsem očekával od pondělního dopoledne. "Pane Vrábel, připomeňte všem, kdo ty hnusárny a udávání začal. Ukažte na sebe" Rád bych tedy odpověděl. První stížnost na zimní stadion jsem zaregistroval od jednoho zaměstnance zimního stadionu. Donesl mi dokumenty, které jsem dal k dispozici policii a policii jsem i oznámil podezření z kriminální činnosti na zimním stadionu. Následně mě kontaktoval jiný zaměstnanec zimního stadionu. Ani jeden z nich dodnes nezná totožnost toho druhého. Jména jsem prozradil pouze policii. Druhý zaměstnanec mě informoval také o trestné činnosti, ke které na zimním stadionu dochází. Vlastně jsem ještě dříve o finančních machinacích na zimním stadionu slyšel z úst dnešní radní za ČSSD paní Hajerové (ale v jiných souvislostech, než od zaměstnanců ZS) a jedné nejmenované známé - političky. Právě tato druhá "nejmenovaná" mě upozornila na podivné zakázky v podání bývalého primátora Tettera. Dokumenty a výpověď prvního zaměstnance, jenž mne kontaktoval, jsem původně chtěl předat paní Hajerové, tehdy vedoucí kontrolní výboru ZM, ta ovšem o informace ani o důkazy neměla zájem.

Eva Hajerová

Kontaktoval jsem tedy policii a vše předal jim. Co se týče pana Jiřího Zavorala, poprvé jsem o něm slyšel ,tedy poprvé jsem zaregistroval jeho jméno, od paní Hajerové v telefonu. Řekla mi, že je to slušný člověk a že problémy na zimním stadionu už řeší. Asi mi o něm ještě dříve vyprávěli i zaměstnanci zimního stadionu, ale těch informací bylo zpočátku tolik a nebyl jsem znalý problematiky, že jsem jméno vedoucího odboru nezaregistroval. Poté, co jsem mluvil s paní Hajerovou, jsem se na pana Zavorala zeptal svých známých a později jsem se zeptal i zaměstnanců zimního stadionu. O panu Zavoralovi všichni mluvili jako o slušném člověku. Tak jsem tedy i osobu pana Zavorala bral. Další, kdo mě zasvěcoval do zákulisí zimního stadionu a použil jméno pana Zavorala, byli propuštění pánové Píša (bývalý vedoucí zimního stadionu) a Růžička (zástupce vedoucího ZS). Ti tvrdí, že pan Zavoral plnil nařízení bývalého investičního náměstka Jelena. Chápu, že tragická smrt pana Zavorala vykolejila spoustu jeho přátel, vykolejila i mne a to jsem pana Zavorala nikdy neviděl, ale byl bych nerad, aby zde pokračovalo obviňování lidí, kteří k němu neměli nikdy ani negativní myšlenku, ani negativní slovo. Konec konců na tomto webu existuje kolonka "hledat..".

Abych tedy odpověděl. První "udání" přišlo ze strany zaměstnanců zimního stadionu, kteří již nebyli s to mlčet. S velkou pravděpodobností se báli, že by mohli být označeni za spolupachatele. První "hnusárny" začal nevím kdo, protože nevím, co tento výraz v příspěvku měl zastoupit. Jestli šlo o trestnou činnost, finanční machinace, popř. okrádání městské kasy, tam opravdu nevím, kdo s tím začal. 
Co se týče v názvu článku avizované stovky tisíc, tedy té ztracené stovky, podám jen stručnou informaci. Stále probíhá vyšetřování. Minulý týden se objevila faktura na provedené práce na ledové ploše. Práci vyfakturovala soukromá firma, šlo o částku kolem sta tisíc korun. To není zvláštní. Práci, tedy opravu, bylo třeba udělat. Práce byla udělána a zdá se, že dobře. Zvláštní je, proč město zaplatilo soukromé firmě okolo sta tisíc korun za práci, kterou podle mého zdroje provedli zaměstnanci zimního stadionu. ? Zimní stadion je opředen spoustou otázek a pomalu se jistě budeme dozvídat, co se vlastně na stadionu za těch několik posledních volebních období dělo. V rámci výstavby, přestavby, oprav, pronájmů, atd... Policie si z magistrátu města odnáší stovky, možná tisíce dokumentů k prostudování.

Ladislav Vrábel