MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Sunday, Sep 08th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Na zimáku dvě trestní oznámení

Vážení přátelé, šetření této kauzy začalo tak, že za mnou nezávisle na sobě přišli dva zástupci zaměstnanců zimního stadionu. Od nich jsem také dostal důkazy k tomu, že zde probíhá činnost, kterou bych myslím, mohl nazvat trestnou, i když nevím, v jakém stádiu je vyšetřování, takže bych nechtěl předjímat. Zaměstnanci věc popisovali tak, že viníkem byl pan Růžička. Ten měl pronajímat načerno ledové plochy a úplatu si brát. Nevím, jestli mě chtěli dotyční jen ovlivnit, ale v jistém období, když jsem požádal magistrát o informace k ledovým plochám, se v kanceláři pana Růžičky měl denně objevovat tehdy čerstvě odvolaný tajemník Řeřábek.Ten podle výpovědi měl pomáhat se zamazáváním stop tím, že měl vydat jakési nařízení, díky němuž bylo možno zpětně rozepsat pronájmy ledových ploch na zaměstnance magistrátu. Podle zaměstnanců je pan Píša v celé věci tak trochu nevinně, protože se jen snažil pomoci panu Růžičkovi, aniž tušil, co pan Růžička dělá.

Ten se měl údajně dělit s úplně někým jiným. Docela chápu, proč se v celé věci náměstek Jelen už po několikáté odvolává na chyby bývalého tajemníka magistrátu Řeřábka. Sám vím, jakým způsobem je schopný pracovat s nezákonnými dokumenty. Další, kdo v kauze figuruje, je Eva Hajerová, které jsem dokumenty nabídl. Tou dobou, bylo to ještě před odvoláváním primátora Thomy, jsem si myslel, že je Eva Hajerová poctivý člověk. Eva Hajerová, vedoucí kontrolního výboru zastupitelstva města, odmítla dokumenty s tím, že pan Zavoral je slušný člověk. Co se týče náměstka Jelena, dokážu si představit, že by někdy zavolal panu Zavoralovi, že potřebuje lístky na hokej, ale že by se nechal zatáhnout do něčeho takového, jako vybírání peněz z černého pronájmu ledových ploch. Tomu se mi tedy u náměstka Jelena věřit nechce. Vzhledem k tomu, že kromě svých soukromých aktivit zajišťuje investice Města ve výši 700 milionů za rok a současně připravuje stavbu letiště s dotací 500 milionů, mi připadá, že pokud by chtěl, mohl by se účastnit obchodů v jiných, vyšších, patrech. Tohle je opravdu styl Zdeňka Řeřábka.

 

Českobudějovický deník

Zdroj: http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy_region/na-zimaku-dve-trestni-oznameni20101011.html

 

Na zimáku dvě trestní oznámení

České Budějovice – První podal František Jelen na neznámého pachatele, druhé podezřelí na Jelena

Autor:
Redakce

dnes 12:36

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Autor: Redakce

Případ černého pronájmu ledových ploch na zimním stadionu nabírá obrátky. Policie neřeší pouze chybějící faktury na asi 70 000 Kč, ale i nezaplacené storno poplatky, bruslení zadarmo pro zaměstnance magistrátu, policisty nebo hasiče. Padla již dokonce dvě trestní oznámení.

Na závěry policejního vyšetřování si musíme počkat. Podezření na podivné praktiky potvrdilo ale už mimořádné šetření odboru kontroly budějovické radnice. Závěrečná zpráva mluví o několikrát porušeném zákonu o účetnictví, nerespektování vnitřní zásady pro objednávání a přidělování pronájmů, několikrát nebyl dodržen ani schválený ceník.

Kvůli těmto podezřením podal náměstek primátora František Jelen na jaře trestní oznámení na neznámého pachatele. Podezřelými by měli být pracovníci správy zimního stadionu Pavel Píša a Roman Růžička. Ti ale obvinění odmítají a úder vrací trestním oznámením na náměstka Jelena pro pomluvu. „Jen se snaží zabránit postupu, který by vedl k personálním opatřením,“ vysvětluje si jejich krok Jelen.

Podle Růžičky a Píši za nedostatky stojí jejich nadřízený Jiří Zavoral, případně náměstek Jelen. Tvrdí, že jako techničtí pracovníci nemohou odpovídat za fakturaci a že vždy jednali v souladu s příkazy svýchnadřízených. „Několikrát jsem náměstka žádal, aby mi dal své představy písemně, nikdy jsem nic takového nedostal. Když jsem oponoval, že musím postupovat podle legislativy, pan náměstek odpověděl, že zákony jsou od toho, aby se porušovaly,“ reaguje na zjištění odboru kontroly Píša. „Je to lež,“ tvrdí Jelen. „Navíc za písemná opatření je odpovědný pouze tajemník magistrátu a tím byl v té době Zdeněk Řeřábek,“ dodává.