MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Radnímu Budějovic někdo ošklivě vyhrožuje

Radnímu Budějovic někdo ošklivě vyhrožuje

Radnímu Budějovic někdo ošklivě vyhrožuje

25.2.2011 22:04 - Českobudějovickému radnímu Tomáši Bouzkovi (TOP 09) někdo vyhrožuje! Neznámý anonym mu zaslal dopis s vyobrazením krátké střelné zbraně na pozadí prostřeleného terče.

„Považuji to za výhružku, a podal proto trestní oznámení na státním zastupitelství. Dopis vzbudil u mých blízkých důvodnou obavu o můj život a mé bezpečí," řekl radní Bouzek.

Výhružka podle něj může souviset s jeho současnou činností v městské radě a s jeho nedávnou volbou do dozorčí rady Teplárny České Budějovice.

Neuvolněný člen rady a českobudějovický advokát Tomáš Bouzek, který se do vedení města dostal z pozice lídra TOP 09, dlouhodobě prosazuje nezávislý forenzní audit v teplárně, kde se má rozhodovat o stamilionových investicích.

„Podezření na konkrétního pachatele nemám, a budu rád, když to policie prošetří," podotkl.

Je za tím teplárna?

Teplárna má nové vedení od 22. února a anonym byl z pošty odeslán o den později. Někoho asi štve, že se vedení dozorčí rady se zásadně změnilo.

„Poprvé v historii jsou v řídicích orgánech společnosti zastoupeny všechny politické strany, které byly zvoleny do zastupitelstva, včetně KSČM," popsal složení primátor města Juraj Thoma (OPB).

Nově zvolená dozorčí rada a představenstvo mají v teplárně zadat forenzní audit, který má přispět ke snížení provozních nákladů. Nová dozorčí rada by měla hledat jiný systém řízení, který by rovněž snížil náklady na provoz.

ODS ostrouhala

Z představenstva byli odvoláni představitelé ODS Břetislav Kábele, vícehejtman a předseda jihočeské ODS Martin Kuba a bývalý kontroverzní radní František Jelen ODS.

Ve městě ODS prohrála volby. TOP 09 v čele s Bouzkem jejím představitelům znemožnila návrat do vedení radnice, když uzavřela koalici s hnutím bývalého a současného primátora Juraje Thomy.

Zda má výhrůžka reálný základ, nebo je jen dílem někoho, kdo chce vyprovokovat radního k tomu, aby se trochu bál, není jasné. To teď musí vyšetřit policie.