MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Radnice se chce ve sporu s Řeřábkem odvolat

 
 
Českobudějovický deník 
 

Radnice se chce ve sporu s Řeřábkem odvolat

České Budějovice – Vzdát soudní spor s odvolaným tajemníkem magistrátu Zdeňkem Řeřábkem nehodlá současné vedení českobudějovické radnice.

Diskutovat (3)dnes 8:12aktualizováno dnes 12:17

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.
Autor: DENÍK/Luboš Hájek

Odvolá se proto proti rozsudku okresního soudu, který 18. ledna uznal Řeřábkovu žalobu a dal tak za pravdu názoru, že jeho loňské odvolání z funkce bylo neplatné.

Radnice si přitom sama podřízla větev. „K žalobě se město nevyjádřilo, ačkoliv tak prostřednictvím tehdejšího primátora Miroslava Tettera učinit mělo a mohlo,“ míní současný první muž radnice Juraj Thoma. Soud tak měl automaticky za to, že nárok, který Řeřábek uplatňuje, město uznává.

Thoma Řeřábka z funkce pro řadu pochybení loni v dubnu odvolal. Poté, co sám přišel rozhodnutím těsné většiny zastupitelstva o primátorské křeslo, opakovaně žádal o informaci, jak se město k soudnímu sporu staví. Tetter na radu pražského advokáta v září oznámil soudu, že město přistoupí na navrhovaný smír a Řeřábkovi dá za pravdu. Toto stanovisko sice vzápětí vzal zpět, ale tím, že se město ve stanovené lhůtě nevyjádřilo k žalobě, se de facto vzdalo.