MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Thoma se vrací. V Budějovicích povládne s ČSSD a TOP 09 17:49 | 9.11.2010

     Vážení přátelé,

     jeden z nejčtenějších portálů centrum.cz už vidí dohodu jako hotovou. Také doufám, že se nenajde nikdo, kdo by tuto rovnováhu narušil za účelem získání svého prospěchu. Tento postup by byl velmi krátkozraký. Před vedením Města stojí opravdu těžké období. Město je takřka v havarijním stavu, jsme uprostřed hospodářské krize a důvěra v politiky je nízko nad nulou. Doufejme, že se nová vláda postaví k problémům čelem  a namísto politikaření a rozkrádání veřejného se bude věnovat práci pro blaho svých občanů a rozvoj Města.

     Ladislav Vrábel
 
Zdroj:  



Thoma se vrací. V Budějovicích povládne s 


ČSSD a TOP 09

Juraj Thoma (ODS)

Kandidát na primátora Juraj ThomaAutor: Město České Budějovicevětší obrázek »

České Budějovice - Vyjednávací týmy vítězného hnutí Občané pro Budějovice, TOP 09 a ČSSD se dohodly na vytvoření koalice, která by měla stát u kormidlakrajského města v příštích čtyřech letech.  

Sociální demokraté by měli v nové městské radě získat pět křesel z jedenácti, výměnou za to, že hnutí pro Budějovice obsadí post primátora.

Na ten by se měl vrátit bývalý občanský demokrat a nynější člen Občanů pro Budějovice Juraj Thoma. V městské radě by pak hnutí pro Budějovice získalo stejně jako TOP 09 tři mandáty.

 

Uzavření koalice ale musí ve čtvrtek posvětit městský výkonný výbor ČSSD, který minulý týden shodil ze stolu nabídku čtyř křesel v městské radě.

Kromě většiny v radě města výkonný výbor sociální demokracie požadoval, aby vyjednavači přizvali k jednání o koalici také ODS. To ale TOP 09 i Hnutí pro Budějovice odmítají s tím, že nechtějí porušit předvolební sliby. 

 

"Pokud naši domluvu ve středu městský výkonný výbor ČSSD schválí, tak se ve čtvrtek začne jednat o podobě koaliční smlouvy. Zásadní je, že jsme se jako vyjednávači dohodli na rozdělení 11 míst, pět ve prospěch ČSSD, což umožňuje vytvoření koalice OPB, TOP 09 a ČSSD," uvedl Thoma.

V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu by koalice získala 31 křesel. V opozici zůstane ODS a KSČM.

Jasný vítěz neměl s kým jednat, a tak musel ustoupit ČSSD

Voliči dali v komunálních volbách jasný a silný mandát hnutí Juraje Thomy Občané pro Budějovice. To získalo přes 26 % hlasů a zvítězilo s velkým náskokem 10 % před ČSSD.

Do zastupitelstva města se ale dostalo jen pět stran. KSČM je pro OPH nepřijatelná, stejně jako ODS, která má na svědomí podivný puč proti vlastnímu primátorovi - Juraji Thomovi.

Thoma vládl Budějovicím od roku 2006, tehdy ještě v barvách ODS. Jenže čtyři měsíce před volbami byl po konfliktu s nejvlivnějším mužem jihočeské ODS a místostarostou Hluboké nad Vltavou Pavlem Dlouhým sesazen. 

Občané pro Budějovice tak museli jednat se sociální demokracií, která se na sesazení Juraje Thomy také podílela, a proti vůli voličů jí nabídnout většinu v městské radě.