MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Thoma: Proč chtějí lidovci a ODS prohrát spor města s Řeřábkem?

Thoma: Proč chtějí lidovci a ODS prohrát spor města s Řeřábkem?

EmailTiskPDF

01_Thoma_200Na dnešním zasedání českobudějovického zastupitelstva jsem navrhl, aby primátor Tetter informoval zastupitele o vývoji soudního sporu „Zdeněk Řeřábek versus město České Budějovice“. Důvodem pro uvedený návrh byla mimo jiné má snaha pomoci v přípravě právního vyjádření, které pro soud zpracovává docentem Tetterem vybraná právnická firma z Prahy.

Chtěl jsem se rovněž v rámci projednávání bodu docenta Tettera zeptat, proč odmítl spolupráci s advokátní kanceláří, která připravovala znění dubnového odvolání Zdeňka Řeřábka z pozice tajemníka magistrátu. Chtěl jsem se docenta Tettera zeptat, proč se veřejnosti snaží vnutit legendu o dokumentech, které s kauzou Řeřábek souvisejí a které údajně na radnici chybějí.

Chtěl jsem od docenta Tettera slyšet jasnou odpověď na otázku, zda ve sporu proti bývalému tajemníkovi bude hájit zájmy našeho města, nebo pouze zájmy Zdeňka Řeřábka, kterého do funkce tajemníka magistrátu před jedenácti lety jmenoval.

Můj návrh zastupitelstvo neschválilo, protože ho až na dvě čestné výjimky (Karel Ziegler, Rudolf Vodička) nepodpořili zastupitelé z koaličních klubů ODS a KDU-ČSL. Pro návrh nehlasovali ani čtyři sociální demokraté a komunista Oskar Marek.

Nemohl jsem se zeptat přímo na jednání zastupitelstva, ptám se tedy nyní: proč, zastupitelé za ODS a KDU-ČSL, chcete prohrát soudní při se Zdeňkem Řeřábkem?

Proč tak okatě usilujete o jeho návrat na magistrát?

Juraj Thoma, předseda Občanů pro Budějovice

Aktualizováno Čtvrtek, 16 Září 2010 18:59 http://www.hopb.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=68