MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

ZDENĚK ŘEŘÁBEK SE VRACÍ ZPĚT DO FUNKCE TAJEMNÍKA MAGISTRÁTU!

     Vážení přátelé,

     před půl rokem jsem si silně přál, aby byl Ing. Zdeněk Řeřábek odvolán z funkce tajemníka magistrátu. Dnes si silně přeji, aby byl opět tajemníkem. Proč? Protože to, co potřebujeme nejvíce, není dobrý tajemník magistrátu, ale to, abychom se všichni probudili z iluze, kterou nám naši českobudějovičtí vládnoucí politici navlékli přes hlavu, z iluze, kterou nám postavili před oči na místo reality, z iluze toho, že jednají pro naše dobro. Naši vládnoucí politici pod vedením Pavla Dlouhého mají úplně jiné motivace. Své osobní ambice a svůj osobní finanční prospěch. Myslím, že návrat Ing. Řeřábka do funkce tajemníka bude potvrzením toho, co se říká mezi lidmi. Toho, že Ing. Řeřábek oplývá informacemi, jež by mohly zkompromitovat pár vlivných lidí. V okamžiku, kdy se podívám, jak současná politická scéna funguje, odhaduji, že Ing. Řeřábek musí mít informace, které kompromitují nejvlivnějšího muže v Kraji, tedy Ing. Pavla Dlouhého. A tady vidím pouze dvě možnosti. Na jednu stranu se informace mohou týkat působnosti v STB druhá možnost jsou informace týkající se privatizace a přesouvání majetků ze státního, popř. veřejného do vlastnictví soukromého. To, že Ing. Řeřábka dosadí zpět do funkce tajemníka magistrátu, i přes veškerý mediální tlak a znechucení veřejnosti, znamená dvě věci. Informace, kterými Ing. Řeřábek disponuje musí být těžký kalibr, protože ten, díky kterému se Ing. Dlouhý stal terčem, je právě Zdeněk Řeřábek a pan Dlouhý by se měl pana Řeřábka spíš snažit uklidit a druhá věc, že Pavel Dlouhý si je svou mocí absolutně jistý. Ledaže by nebyl vůbec a hrál o všechno. I to se může stát, když hráč pokeru nemá trumfy a předstírá, že si může dovolit vsadit cokoliv.

      Před půl rokem se ke mě dostaly tyto informace. Plán po odvolání Ing. Řeřábka je takový: Odvoláme Thomu, označíme spor za osobní, výpověď za neopodstatněnou a na základě toho odvoláme Thomu. Pak rehabilitujeme Ing. Řeřábka, omluvíme se mu a dáme mu zpět jeho funkci. Docent Tetter byl přijatelným řešením. On se za Ing. Řeřábka postavil okamžitě po jeho odvolání. On jej dosadil, on jej ve funkci držel a o jeho dohodách s Pavlem Dlouhým jsem z vedení KDU-ČSL také slyšel leccos. To, že Tetter prohlásil, že nehodlá přijímat pana Řeřábka zpět do funkce, mělo uklidnit poslední zastupitele, aby pro něj zvedli ruku, když jej volili primátorem. Je evidentní, že Martin Kuba si nebyl jistý nadpoloviční většinou. I přes veškeré dohody s ČSSD a KSČM. (Thomu nakonec odvolal nejnižší možný počet zastupitelů, což je pro občany velkou nadějí.)

     Co se dělo v kauze stěrače? Nejprve měl pomoci krajský policejní ředitel Heřman. Věc se vyšetřuje, trestní oznámení na něj podali jeho podřízení. Ten měl spis trochu probrat. I v současnosti se pan Heřman kauzou zabývá, nařídil mimojiné můj výslech vrchním komisařem. Poté přišel na řadu okresní státní zástupce Richtr. Ten rozhodl, že věc bude posuzována jako přestupek. Proti jeho zákonu odporujícímu rozhodnutí jsme podali stížnost. Ta byla zamítnuta krajským státním zastupitelstvím. Následně se nedařilo najít nikoho, kdo by si chtěl ušpinit ruce vydáním rozhodnutí ve správním řízení. Až se nakonec našel - úředník magistrátu. Pan Kovář. Kamera zabrala pana Řeřábka stojícího u zadního okna mého automobilu. Minutu později kamera zabírá mě, jak stojím u auta a ukazuji právě projíždějící hlídce MP utržený stěrač.
      Pan Řeřábek přiznal, že u auta stál, ale tvrdil, že kontroloval parkovací karty. (Karty ale byly zasněžené a pan Řeřábek se ani neobtěžoval sníh shrnout. Kromě toho mám kartu na předním skle - ostatně, jako každý.) Pan Řeřábek prohlásil, že stěrače byly v pořádku. 
     Otázka zní, jak mohly být stěrače v pořádku a minutu na to utržené. Jakmile přijeli policisté, žádal jsem je, aby zajistili záznam z kamerového systému. Řekl jsem jim, že pachatel je tajemník magistrátu a že záznam zlikviduje, pokud jej okamžitě nazajistí. Následně jsem žádal jsem i sejmutí otisků a DNA. Policisté na můj popud zajistili záznam z kamery. Kdybych si stěrače utrhl sám, mé jednání by bylo krajně nelogické. Al jsou jen dvě osoby, které podle záznamu u stěračů byly. Vrábel a Řeřábek. Doba činu je prokázaná, protože Řeřábek řekl, že stěrače byly v pořádku a minutu na to je vidí ulomené městská policie. Co s tím? Navrhl jsem jako důkaz záznam  linky 158. Do rukou se mi dostal záznam, kde se pan Řeřábek dovolává policejního ředitele Heřmana. Dosti familiérně. Navrhl jsem výslech policistů, kteří tvrdí, že Heřman protiprávně ovlivňoval vyšetření kauzy stěrače. Hodinu později magistrát oznamuje, že skončilo dokazování v kauze stěrače a následně vydává rozhodnutí. Obviněnému Řeřábkovi nebylo možno prokázat spáchání přestupku. Vrábelova výpověď je nevěrohodná, protože má s Řeřábkem spor, jiné důkazy neexistují.

     To všechno už víme, ale co jsme se vlastně dověděli dnes na tiskové konferenci od primátora Tettera? Ing. Řeřábek podal k soudu žalobu na určení neplatnosti výpovědi. Město se k výpovědi má vyjádřit do 18. září. Primátor Tetter dnes obvinil bývalého primátora Thomu, že dokumenty, které mají prokazovat Řeřábkovu vinu, neexistují. A tak se ptám pana Thomy? Čistku jste nepředpokládal? Myslím čistku dokumentů?  ... to, že odvolají Vás, za svůj takřka hrdinský čin, jsme věděli všichni.

     Takže moje prognóza zní. Docent Tetter nechal vypracovat nějaký chytrý dokument od nějaké právní kanceláře. Tento dokument potvrdí, že platí presumpce neviny a že pan Řeřábek se nedopustil prohřešků, za které jej odvolal Thoma z funkce. Soud vyhoví žalobě Zdeňka Řeřábka a ten se vrátí do své funkce tajemníka magistrátu. Předpokládám, že soud přiřkne panu Řeřábkovi nějaký ten slušný peníz, třeba za morální poškození. To, že Tetter, Kuba i Vodička slíbili, že se Řeřábek nebude vracet, je dnes bezpředmětné. Udělali to tak, že vlastně musí a ještě Řeřábkovi zaplatí z našich peněz.

     Kmotr tak upevní své postavení a každý bude zase vědět, jak se kdo má v Budějcích chovat. Pizzerie spor prohrála, tu si kmotra pokud se nenajdou tři odvážní soudci Krajského soudu, vezme a předpokládám, že mé vyšetřování, kdy se mám dopouštět trestné činnosti tím, že Vás na těchto stránkách o všem informuji, ještě zdaleka nekončí. Také nekončí mé psaní a nekončí boj o spravedlnost.

     Váš Ladislav Vrábel