MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Řeřábek se vyhýbá správnímu řízení

     Vážení přátelé,

     dnes, tedy 10.6.2010 jsem se měl setkat se Zdeňkem Řeřábkem na magistrátu ve správním řízení kvůli stěračům, které mi bývalý tajemník magistrátu opilý ukroutil. Ve správním řízení se měli kromě nás dvou potkat ještě naši právní zástupci a další účastníci řízení - svědci. Můj právní zástupce v této věci JUDr. Ing. Bouzek mi ovšem předevčírem oznámil, že pan Řeřábek vyslovil námitku podjatosti a řízení je tedy odloženo a věc bude postoupena Kraji. Dnes ovšem promluvím s úředníkem, který má být podle Zdeňka Řeřábka podjatý. Podle zák. č. 500/2004 Sb. 

Díl 2: Vyloučení z projednávání a rozhodování věci
§ 14

(1) Každá osoba bezprostředně se podílející na výkonu pravomoci správního orgánu (dále jen "úřední osoba"), o níž lze důvodně předpokládat, že má s ohledem na svůj poměr k věci, k účastníkům řízení nebo jejich zástupcům takový zájem na výsledku řízení, pro nějž lze pochybovat o její nepodjatosti, je vyloučena ze všech úkonů v řízení, při jejichž provádění by mohla výsledek řízení ovlivnit.
(2) Účastník řízení může namítat podjatost úřední osoby, jakmile se o ní dozví. K námitce se nepřihlédne, pokud účastník řízení o důvodu vyloučení prokazatelně věděl, ale bez zbytečného odkladu námitku neuplatnil. O námitce rozhodne bezodkladně usnesením služebně nadřízený úřední osoby nebo ten, kdo má obdobné postavení8) (dále jen "představený").

 

     Všimněte si prosím, že účastník může namítnou podjatost úřední osoby, jakmile se o ní dozví. Řízení bylo panu úředníkovi přiděleno již více než před měsícem.

     Ladislav Vrábel