MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Spor na radnici v Budějovicích, který začal po odvolání tajemníka

Vyšlo také v: Českobudějovický deník, Českokrumlovský deník, Jindřichohradecký deník, Písecký deník, Strakonický deník, Táborský deník

 50.  Spor na radnici v Budějovicích, který začal po odvolání tajemníka
Zdroj:
Mladá fronta Dnes
Datum vydání:
14.5.2010
Odkaz:
http://www.idnes.cz/
Ročník:
20
Číslo:
111
Strana:
2
Rubrika:
Jižní Čechy
Mutace:
Jižní Čechy
Pořadí:
6
Oblast:
Celostátní deníky
Vyjádřete se

 

Plně chápu kroky pana primátora Thomy. Je s podivem, že je místní ODS ochotna bojovat proti nejlepšímu primátorovi, kterého toto město od 1989, mělo, a naopak hájit tak špatného úředníka, jakým byl tajemník Zdeněk Řeřábek. Bojovaly s ním desítky úředníků a politiků a vzdali to. Pan Thoma se nebál a radnici od něj očistil. Ti, kteří se do něj nyní navážejí, by se měli stydět.

 

Pavel Kořán

 

V tisku se opět objevilo téma mého odvolání z funkce a řada zavádějících a nepravdivých informací, které musím uvést na pravou míru. Pan primátor mi vyčítá, že jsem nečinil žádné kroky k nápravě a až do března u mě ležel nepodepsaný zápis o kontrole. Není to pravda. Od září mi byly opakovaně předkládány k podpisu zápisy, jejichž obsah vůbec nesouhlasil s výsledky kontroly. Na tyto rozpory jsem také celou dobu poukazoval a požadoval jejich nápravu. Až v březnu mi byla předložena varianta, kterou jsem mohl, byť s výhradou, podepsat.

Dále je v tisku neustále opakován údajný nález dvaceti dalších pochybení. Žádný takový seznam jsem dosud od pana primátora neviděl.

Závěrem bych chtěl podotknout, že v rámci přenesené působnosti prováděl krajský úřad pravidelné kontroly magistrátu a všechny konstatovaly, že úřad je veden na velmi dobré úrovni, a shledaly jen drobná formální pochybení.

 

Zdeněk Řeřábek

 

Foto popis|

 

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy