MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

První útok na nového tajemníka magistrátu Suchopára

     Vážení přátelé,

     pana Suchopára jsem poznal teprve nedávno, ale za to jsem se s ním setkal vícekráte. Už v kauze stěračů jsem si všiml, že jde o slušného člověka, který se neúčastní oblíbených politických šarvátek o moc a peníze. Právě proto jej asi vybral primátor Thoma do funkce tajemníka magistrátu. Ale také právě proto se objevil tento anonym. Je jisté, že odvoláním Zdeňka Řeřábka se na magistrátu výrazně oslabil vliv hlubockomotáckých, a to je určitě bolestivé i v rámci některých řízení. Je jasné, že někteří budou panu Suchopárovi jen závidět a je jasné, že jako vedoucí správního oddělení musí existovat i lidé, kterým úředník správního oddělení někdy svým rozhodnutím šlápl na kuří oko. Přesto všechno se objevil jen nesmyslný anonym, který tajemníka magistrátu viní z používání titulu. Jenže tajemník magistrátu tento titul nepoužívá. Obvinit jej z toho, že mu někdo jiný někdy napsal zkratku Mgr. před jméno, vypadá velmi účelově. Sám, když jsem se pana Suchopára zeptal, jestli je doktor práv a jak jej mám oslovovat, řekl mi, že žádný titul neužívá. Zdá se, že pan Suchopár je čistý jak lilie, když na něj nelze najít nějakou skutečnou "politickou špínu". Když jsem se ho na anonym zeptal, řekl mi, že ví, kdo za ním stojí. Myslím, že poznal styl . Řekl také, že nebude šířit jméno člověka, který za anonymem stojí, protože jedno špatné slovo ublíží více, než vystřelený šíp. Myslím, že citoval Senecu, ale určitě mu to šlo lépe, než mě :-)

     Dobrá tedy, zkusme zapřemýšlet. Co se v dopise píše? Občanka Českých Budějovic ví, jak dlouho zastával pan Suchopár funkci vedoucího odboru. Ví a umí přesně pojmenovat tuto funkci plným názvem, tedy vedoucí správního odboru (ne třeba oddělení). Ví, že pan Suchopár nyní dočasně zastává funkci tajemníka magistrátu města Č. Budějovice. Opět plné a správné označení, dokonce ono "dočasně zastává funkci". Ví, kdo je zaměstnavatelem tajemníka magistrátu. To také neví každý. Tento čin má být "opakovaným přestupkem", "klamáním zaměstnavatele", "neoprávněným užíváním vysokoškolského titulu". Tato slovní spojení mi naznačují, že dotyčný někdy v životě pracoval s právem a pravděpodobně s legislativou týkající se vztahu zaměstnavatel a zaměstnanec. A v neposlední řadě se tu opět vytahuje komunistická minulost. To tady nebylo od dopisu Zdeňka Řeřábka o panu primátorovi, který byl také rozeslán novinářům. Kdyby měl totiž dopis opravdu ten účel varovat před poškozením města Č. Budějovice, jak pisatel uvádí, nebyl by rozeslán novinářům, ale pouze primátorovi. Účel dopisu je tedy jasný a to, kdo jej napsal, si můžete domyslet sami. O nevzdělanou občanku ovšem určitě nejde :-) Popřípadě můžete rozpoznat i písmo, přikládám obálku.

     Panu Řeřábkovi, který s tímto dopisem nemá určitě žádnou spojitost, přeji jen to nejlepší, ale nám všem také. 

     Chtěl bych panu Suchopárovi vyjádřit podporu a doufejme, že jej tyto podlé praktiky neodradí od služby našemu městu. 

     Váš Ladislav Vrábel 

 

 

 

 


 

 

 

Boj na budějovické radnici: nového tajemníka udal anonym

velikost textu:
11. května 2010 0:00

U Václava Suchopára se neoprávněně objevoval titul Mgr., nárok má však jen na promovaný právník. Na pochybení upozornil anonymní dopis jen pár dnů poté, co se Suchopár dostal dočasně na vyšší funkci.

ČESKÉ BUDĚJOVICE Atmosféra na českobudějovickém magistrátu se po odvolání Zdeňka Řeřábka z funkce tajemníka rozhodně neuklidnila, spíš naopak přiostřila. Na jeho nástupce Václava Suchopára, jenž je ve funkci od 28. dubna, přišlo udání, že neoprávněně užívá titul Mgr.

Na něj Suchopár coby absolvent Vysoké školy Sboru národní bezpečnosti skutečně nemá nárok. Může užívat pouze označení promovaný právník.

Na stránkách města už je jméno pověřeného tajemníka všude uvedeno bez titulu. Přesto se však Mgr. před jeho jménem objevuje například ve starších informacích k přestupkovému řízení nebo na internetových stránkách Týna nad Vltavou, kde zasedá v přestupkové komisi. Coby magistr figuruje i v časopisu Věc veřejná, který vydává budějovická Vysoká škola evropských a regionálních studií.

„Já sám jsem tento titul osobně nikdy nevyužíval. Tomohu doložit vizitkami i mými podpisy pod stovkami správních rozhodnutí,“ brání se Suchopár.

Připojení tohoto titulu k jeho jménu označuje za pochybení. „Dokud jsem byl vedoucí správního odboru, snažil jsem si tyto věci ohlídat a několikrát jsem na ně upozorňoval a žádal okamžité odstranění,“ tvrdí Suchopár.

Anonymem se zabýval také budějovický primátor Juraj Thoma. Situaci označil za nepříjemnou. Podle něj je však důležité, že Suchopár coby pověřený tajemník nyní žádný vysokoškolský titul nepoužívá. „Titul Mgr. škrtl i na prezenční listině z rady města. Sám do zápisu upozornil, že ho nevyužívá. Tím považuji celou věc za uzavřenou,“ zdůraznil primátor.

Na otázkuMF DNES, proč se dříve titul magistr u Suchopárova jména občas objevil, odpověděl, že tuto věc siměl ohlídat předchozí tajemník.

Podle zdrojů blízkých radnici mohou být za anonymem politické záležitosti, ale i vyřizování osobních účtů. Pověřený tajemník navíc chystá několik nepříliš populárních kroků, mezi jinými i inventuru pracovních míst na magistrátu. „Vím, že už jednou ten dotyčný poukazoval na to, že nemám morální právo dělat vedoucího správního odboru,“ podotkl v narážce na pravděpodobného autora anonymního dopisu Suchopár.

Suchopár, který osm let působil jako vedoucí správního odboru, pracuje coby tajemník necelé dva týdny. Nastoupil poté, co primátor odvolal Zdeňka Řeřábka kvůli porušení povinností. Mezi jinými Thomu rozhořčilo, že Řeřábek rozeslal médiím dopis, kde jej obvinil z komunistických praktik 50. let.

Stejnou školu, jakou vystudoval současný prozatímní tajemník, má například i policejní prezident Oldřich Martinů. 

 

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy

Autor:

  • Lenka Zimmelová