MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

10.3.2010-Parlamentní listy -Ulámané stěrače. To zbylo po řádění tajemníka budějovického magistrátu

Parlamentní listy 

 

Ulámané stěrače. To zbylo po řádění tajemníka budějovického magistrátu

Ulámané stěrače. To zbylo po řádění tajemníka budějovického magistrátu

10.3.2010 11:35 - Skandál otřásá českobudějovickým magistrátem. Zdejší tajemník Zdeněk Řežábek měl před několika dny zřejmě v opilosti lámat stěrače u auta jednomu z provozovatelů pizzerie, s kterou město vede spor ohledně nájemních prostor.

Kuriózní na celé věci je, že Zdeněk Řežábek v domě, kde pizzerie je, bydlí. Večer potmě šel okolo auta provozovatele firmy Ladislava Vrabela. Ten z okna zahlédl tajemníka, jak se pohybuje okolo jeho auta. Když Řežábek odešel, našel Vrabel ulámané stěrače. Nyní tajemník tvrdí, že to on neudělal a jen kontroloval vozidlo, zda má parkovací rezidentní kartu.

„Pan Řežábek lže, proč když kontroloval údajně parkovací kartu, si neodhrnul z předního okna sníh, který na sklo napadal. Takhle přeci nemohl nic vidět. Navíc jsem ho viděl, byl to on," uvedl Vrabel.

Pizzerie vede několik měsíců spor s městem. Někteří radní chtějí, aby provozovna z městských prostor zmizela. Vrabel má zato, že v tom má prsty právě tajemník.

Pro jeho jednání, ani vysvětlení vůbec nemá pochopení primátor Juraj Thoma (ODS), který si Řežábka pozval na kobereček, aby mu své chování vysvětlil.

Primátor je připraven tajemníka odvolat

„Jeho vysvětlení mi přijde, jako když někdo přichytí pubescenta při kouření a on tvrdí, že jen drží cigaretu kamarádovi. Pokud se skutečně prokáže, že stěrače u vozidla pan tajemník ulámal, vyvodím z toho velmi důrazné závěry a odvolám ho," řekl primátor.

Dodal, že za takovým člověkem stát nehodlá, už proto, že zaznamenal více stížností na chování svého podřízeného. Ten si prý myslí, že když je tajemníkem radnice, může si cokoli dovolit a údajně se k některým lidem chová nadřazeně a arogantně.

„Jen škoda, že jsem si ho nenatočil na kameru. Ale byl to skutečně on a město by ho skutečně mělo odvolat," myslí si provozovatel pizzerie.

„Pan Řežábek je velmi zvláštní člověk, jeden z těch, kteří si myslí, že když pracují na radnici, jsou neomylní a mohou si cokoli dovolit a chtějí vládnout. Tu kauzu neznám, ale pokud je to pravda, měl by letět na hodinu. Poškozuje dobré jméno magistrátu i celého města," dodal jeden z městských zastupitelů.

Autor: kra