MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Tajemník magistrátu obviňuje Primátora Města z křivého obvinění!

     Vážení přátelé,

     tento dopis obdrželi novináři od tajemníka magistrátu Ing. Zdeňka Řeřábka v neděli, 21.3. 2010, první jarní den. Tajemník Řeřábek v dopise odmítá zveřejnit nahrávku, na které je on sám zachycen a veřejně obviňuje Primátora Města Mgr. Thomu z komunistických praktik padesátých let, z křivého obvinění a popírání demokratických principů. 

     Tajemník magistrátu Řeřábek asi zapomněl, že Primátor Města je podle §109, dílu 5, zákona č. 128/2000Sb. v čele obecního úřadu. Zřejmě si při rozesílání dopisu novinářům též neuvědomil, že podle písmene g), §16, hlavy III, zákona č. 312/2002Sb. je povinen zdržet se jednání, jež by závažným způsobem narušilo důvěryhodnost územního samosprávního celku.

     Váš Ladislav Vrábel 

 

 

 

Vážení,

primátor města Mgr. Juraj Thoma mě v dopise adresovaném médiím velmi důrazně vyzývá, abych souhlasil se zveřejněním nahrávky, která mě podle jeho interpretace má očistit ze známého nařčení. Dále mě obviňuje, že se zdráhám provést aktivní kroky na svou obhajobu, které mi moudře doporučuje.

Cítím potřebu se důrazně ohradit jak proti obsahu, tak proti stylu, kterým primátor města veřejně dehonestuje mou osobu.

Na svou obhajobu, bohužel, mohu říct v tuto chvíli jen jediné – stěrače pana Vrabela jsem nepoškodil, je to lež. A co jiného bych jako nevinný měl asi tak dělat? Z dopisu pana primátora na mě dýchnul duch 50. let a tehdejší komunistické praktiky. Křivě tě obviníme z něčeho, co jsi neudělal, a nemáš důkazy na svou obhajobu? Tak jsi vinen! Jsem doslova v šoku, že některým lidem jsou ještě dnes cizí základní demokratické principy a presumpce neviny.

Pokud chce pan primátor někoho vyzývat k činnosti, pak nikoli mne, ale orgány, které mají již dva týdny k dispozici nahrávku z kamery městské policie. I mě mrzí, že se celá věc protahuje a poškozuje mé jméno.

Souhlas ke zveřejnění nahrávky dát jednoduše nemohu, protože k tomu nejsem nikterak oprávněn. Nebo snad mám dát jakýsi souhlas a porušit tím práva dalších lidí, kteří se případně na záznamu objeví? Pro posouzení nahrávky tu máme k tomu určené orgány – městskou policii, státní policii, státní zastupitelství. Ty ať nahrávku zhodnotí a posoudí.

Zajímavostí je také to, že přepis záznamu unikl hned druhý den do médií. Šokuje mě, že z kamerového systému městské policie se mohou dostat na veřejnost osobní údaje nejen mé, ale kteréhokoli z občanů Českých Budějovic. Někdo zcela evidentně porušil předpisy, možná i zákon. A osob, které měly záznam v tu dobu k dispozici, není mnoho. Bylo by dobře, aby policie vyšetřila, kdo je tím pachatelem. Já mu svolením ke zveřejnění nahrávky alibi vytvářet nebudu.

 

S úctou

 

Zdeněk Řeřábek