MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

TAJEMNÍK MAGISTRÁTU NÁM LÁME STĚRAČE U AUTA!

     Vážení přátelé,

     mám pro Vás další nepříjemnou zprávu. Ředitel magistrátu dnes opět reprezentoval úřad způsobem, který by se mu dal asi jen těžko prominout. Už jsem Vám asi psal o tom, že jsme v létě měli často vypuštěná kola u auta. Mnohdy i tři auta, která mají s Fresh Pizzerií u Žáby spojitost. Nikdy se ovšem nepodařilo "nikoho" přistihnout. Tajemníka magistrátu jsme přistihli pouze při tom, když strhával z oken pizzerie plakáty. Dnes ovšem udělal něco, co opravdu není hodno ředitele úřadu města.

     Psal jsem článek sem na tento web. Pracoval jsem na něm asi dvě hodiny. Jedná se o článek, který není zveřejněn a možná ani nikdy nebude. Pojednává o vztazích uvnitř politiky, od pana Dlouhého až dolů k zastupitelům, ale také rozebírá obchodní spojitosti mezi politiky a obchodníky. V jedenáct hodin jsem od stolu ve zhasnuté pizzerii viděl tajemníka magistrátu, ve stavu, kde mu silnice byla málo široká, jak přišel k mému autu a stál u mého zadního okna. Poté přistoupil k jednomu z bočních oken a otřel jej rukou. Snažil jsem se jej pozorovat oknem, ale zmizel mi ze záběru. Přešel jsem k jinému oknu a to už on stál o jedno auto vpředu. U auta, které sice patří mě, tedy je psané na mě, ale ve skutečnosti je mého dobrého kamaráda. Viděl jsem situaci zezadu automobilu a přemýšlel, co tam asi tajemník dělá. Myslel jsem si, že kontroluje, jestli už máme letošní parkovací kartu, že by třeba zavolal městskou policii, aby si trochu vydělala Jihočeská parkovací, tedy jeho kamarád radní Tetter. Viděl jsem, jak pohybuje rukama u předního skla, takže jsem předpokládal, že jej otírá. Chtěl jsem na něj zavolat, ať nechá moje auto na pokoji, ale on, aniž by mě viděl, najednou velice rychle pospíchal od auta pryč. Vyšel jsem ven. Koukám, že můj zadní stěrač je utržený a zrcátko ohnuté až na sklo. Auto vpředu, tedy Passat mého kamaráda, má zlámaný přední stěrač. Wow!

     Trochu v šoku tam stojím a nevím, co mám dělat. Okolo projíždí hlídka městské policie. Zastavuji je. Popisuji jim celou situaci. V okamžiku, kdy jim říkám, kdo mi způsobil škodu, mě odkazují na státní policii, zavírají okénko a odjíždějí. Volám tedy 158. Za chvíli přijela hlídka. Muži zákona vystoupili a já jim popisuji situaci. Říkám jim, že ten člověk, který to udělal, šel určitě do baru za roh, kam chodí takřka denně. Také upozorňuji na kameru městské policie. Oni volají na městskou policii, městská policie kontroluje záznam a říká, že ten muž je na záznamu. Jde z České ulice do Hroznovy a zastavuje u aut. Jdeme do baru. Zdeňkův hlasitý projev slyšíme až na ulici. Policista pana Řeřábka požádal, jestli by mohl jít ven. On odmítl. Policisté jej požádali o doklady a zeptali se jej na několik otázek. Tajemník magistrátu mluvil z cesty, byl opilý. Řekl policistům, že mě nezná, že žádného Vrabela nezná. Řekl, že nic neví, že neví, co se děje mimo provozovnu, že je v provozovně. Policie to zkouší dál, tajemník magistrátu se přidržuje křesel, ale "vůbec neví, co se děje, protože je v provozovně". Policisté i já jsme odešli. Hlídka ze 158 musela jet dále, čekal jsem na policisty z oddělení z 28. října.

     Zdeněk odešel z baru domů asi tři minuty poté, co odjela první hlídka policie ČR.

     Po asi půl hodině, tedy ve dvanáct hodin, šel Zdeněk z domova zpět do baru. Krátce poté přijela druhá hlídka policie ČR.

     Hned poté přijela znovu první hlídka ze 158. Pan Řeřábek si je prý zavolal, že s nimi chce mluvit.

     Druhá hlídka pořizuje fotografie z místa činu. Ukazuji policistům, kde jsem seděl, z jakého úhlu a co přesně jsem viděl. Popisuji celou situaci.

     Přichází první hlídka. Policista mi říká, že se opět nic nedozvěděli. Pan Řeřábek se prý snažil zmapovat situaci, vyptával se, co mají. Bojí se a jako důvod, proč policisty volá, uvádí, že chce, aby mu dali dýchnout, že je prý střízlivý. Policista mu ale vysvětluje, že nemá důvod, dát mu dýchnout. Mimo jiné jim vyprávěl, že už v pizzerii nepodnikám od 17. listopadu, že jsem jenom zaměstnanec. Říkám panu policistovi, že pan Řeřábek mi připadá schizofrenní. Nejprve několikrát řekl, že mě nezná, pak policistům vypráví genezi mého podnikání s přesnými daty. Policista mi řekl, že mu pan Řeřábek připadá spíš paranoidní a jako kdyby trpěl nějakým stihomamem. Tajemník magistrátu se mezi tím, co si povídáme krčí za rohem a naprosto opilý chvílemi "nenápadně" vykukuje. Když policisté nasedají do aut a odjíždějí, děkuju jim za jejich práci a přeji hezký zbytek večera. I oni se se mnou mile loučí a kroutí hlavou nad člověkem, který řídí úřad města. Tajemník magistrátu se schovává za rohem. Jdu spát, ale ještě před tím, Vám píšu tenhle článek, aby jste věděli, proč tajemník magistrátu dnes tak divně uhýbá pohledem a proč se tak zvláštně schovává za rohy zdí.

     Pěkný pátek Vám přeje Váš Ladislav Vrabel.