MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Tajemník utíká před objektivem kamery

 

     Vážení přátelé,

 

     dnes do naší agropole zavítal štáb TV Nova s moc šikovným reportérem. Ten chtěl nejprve navštívit našeho souseda a ředitele městského úřadu, pana tajemníka magistrátu Ing. Zdeňka Řeřábka. Inu šli jsme do jeho kanceláře. Jedna z jeho sekretářek se pokoušela milým hlasem a nepřesvědčivými argumenty vysvětlit novinářům, že pan tajemník je zaneprázdněný člověk a k tomu, aby poskytl rozhovor novinářům, musí nejprve on sám mít chuť si povídat. Trochu jako u úspěšného bussinesmana. Jenže tajemník magistrátu není úspěšný bussinesman, nýbrž, úředník, veřejný činitel. Sekretářka reportétovi sdělila, že pan tajemník musí na tiskovou konferenci. Reportér se zeptal, kde a kdy ta konference je a z paní sekretářky tak trochu nelibě vypadlo, že konference je o půl třetí. "Tak to máme za sedm minut. To my tedy na pana tajemníka počkáme na chodbě." "Ale to pan tajemník nebude mít čas s vámi mluvit," byl cítit z paní sekretářky strach, že tajemníka nakonec dostihneme. Zřejmě z tohoto důvodu nakonec šla k tajemníkovi, který seděl pár metrů od nás, leč v jiné místnosti a přišla s tím, že si tajemník udělá čas zítra v jednu hodinu. Odešli jsme, na pana tajemníka jsme ovšem čekali na chodbě. Za chvíli, když už byly kamery připraveny, vyšel radní Procházka, radní Kábele a tajemník magistrátu Zdeněk. Zdenda dělal, že nevidí a kluci mu statečně "proráželi" cestu. Štáb následoval rychlé kroky tajemníka a jeho přátel, přičemž pořadí se velmi rychle vyměnilo. Po schodech do zasedací místosti už běžel tajemník první, sotva ho kameraman stíhal. Jakmile jsme přišli do zasedací místnosti, tajemník magistrátu, devadesátikilový inženýr Zdeněk Řeřábek se vypařil. (Asi zadními dveřmi - hrdina.)

     Není to ovšem poprvé. Před pár dny jsem šel okolo jednoho baru a slyšel jsem až na ulici, jak v baru někdo křičí: "A já ho budu likvidovat, on na mě nebude parazitovat. Finanční úřad to už řeší." Hlas mi byl povědomý, tak jsem se rozhodl zajít se do baru podívat. Zkrátím to. Vešel jsem do baru, zřetelně a ne tiše jsem pozdravil: "Ahoj Zdeňku." a Zdeněk přestal křičet o likvidaci toho, kdo se po něm vozí a odešel. Trvalo mu to asi tři minuty. Možná dvě. Ze sebevědomého rozkřičeného opilce byl najednou tichý uražený Zdeněk.  

     Zrovna tak při našem rozhovoru v červnu roku 2008 Zdenek kvapně odešel z baru a když jsem za ním svižně vyšel ven, divně se krčil mezi auty. 

     No ale vraťme se k dnešku. Reportér si tedy domluvil schůzku s tajemníkem na zítra na jednu hodinu. Ve čtvrt na šest mu přišla smska, že mezi pizzerií Fresh a Městem probíhá soud a tajemník se tedy k věci raději nebude vyjadřovat, aby neovlivnil soud. Lepší výplod málo schopného mozku reagovat na přistižení při něčem nekalém, už může snad být jen Zdeňkův výrok pro televizi Prima, kdy se reportér ptal, jak je možné, že SPZ radních a jeho mají takové krásné kombinace: "Na někoho vyjde takovéto číslo, na někoho vyjde jiné číslo. To je řada." Značky byly:

CBU 33-33 CBT 77-77
CBS 60-00 CBT 04-44
1C6 2323 1C9 2002
1C8 8881
Zdroj: www.dfens-cz.com

pravděpodobnost: 1:1042
Zdroj: Matematicko-fyzikální fakulta UK

 

     Zítra se snad někde se Zdeňkem potkáme.

     Rád bych poděkoval některým, kteří se dnes vyjádřili na kameru. Oni vědí :-)

 

     Váš Ladislav Vrábel