MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Radní Českých Budějovic jsou hvězdy!

 
- Radní likvidují Fresh Pizzerii u Žáby. Proč? Na přání souseda pizzerie, tajemníka magistrátu Řeřábka. Petici za zachování podepsalo 2000 lidí, Radní ji odložili. Město v kauze porušuje zákon a když se nedaří vypovědět protizákonně smlouvu, Město ukládá provozovatelům likvidační statisícové pokuty. Proč?
 
- Radní zrušili noční linky MHD. Proč? Aby ušetřili 3,6 milionu, které se daly ušetřit úspornějším řešením linek MHD, jež bylo před několika lety odloženo s tím, že není potřeba šetřit. V peticích a na facebooku  vyjádřilo nespokojenost minimálně 7.500 lidí. Radní ovšem na noční linky neposkytly ani korunu. Místo toho vytvořili linku, jež se má sama uživit. Dali jí dva měsíce na zkušenou. Proč?
 
- Radní utratili 1.2 mil. z městské pokladny a 1.9 mil. sponzorského daru za dva měsíce provozu kluziště na náměstí. O dvě stě metrů vedle Město vlastní hokejový stadion vhodný na bruslení. Do tohoto kluziště radní investují v době, kdy se v důsledku hospodářské krize ruší linky MHD. Město poškozuje nepotřebným a drahým kluzištěm historickou dlažbu náměstí. Proč?
 
 
- Radní vypsali investorskou soutěž na zástavbu Mariánského náměstí, i když veřejnost žádá veřejnou soutěž. Pointa? Radní chtějí o projektu rozhodnout bez poroty, svými hlasy, za zavřenými dveřmi rady města. Veřejnost volá po veřejné soutěži, po porotě a rozhodnutí ve veřejném zastupitelstvu města. Radní se tomu brání. Proč?
 
 
- Radní zrušili MKD a.s., společnost, jež se starala o kulturní dům Slávie a Dům umění. Radní společnost zrušili, aniž by měli jasnou koncepci, jak kulturní domy povedou dále. Společnost MKD a.s. vydělávala peníze, zaměstnávala lidi a investovala do oprav kulturních domů. Dnes se uvažuje o prodeji domů a velice se spěchá. Proč?
 
 
- Radní se snaží zrušit mezinárodně uznávanou GALERII v Domě umění na náměstí i přes nasmlouvané výstavy a slib primátora, že galerie bude funkční alespoň do konce roku 2010. Veřejně se mluví o mezinárodní ostudě. Galerie znemožňuje prodej domu. Dům na náměstí zřejmě radní chtějí prodat. Proč? Před volbami. Proč? 
 
- Radní nechávají Jihočeské parkovací s.r.o. více než polovinu z toho, co vybere na poplatcích za parkování (cca. 20 mil. ročně) na víceméně všech zpoplatněných plochách města. Městská policie jim zdarma asistuje. Firmu Jihočeská parkovací s.r.o. založila pražská firma Navatyp a.s., aby místním vyhovoval název. Navatyp a.s. je spojovaná s výhodnými veřejnými zakázkami z ODS i na magistrátu Prahy (viz. Reflex). Ve vedení firem Navatypu najdeme syna bývalého primátora Tettera, za jehož vlády byl tento obchod uzavřen. Radní přihlížejí pro město nevýhodné dohodě, občané platí za botičky a Město většinu zisku odvádí pražské firmě. Proč?
 
- Radní platí z městské pokladny 40 mil. ročně soukromým firmám za sekání trávy a strhávání zlomených větví stromů. Proč?
 
- Radní se zastupiteli připravují v době hospodářské krize stavbu vodní cesty na Hlubokou za 2 mld. korun. Výše investic z dotací EU je nejasná, takže Město za stavbu zaplatí nikdo neví kolik milionů, desítek milionů a doufejme, že ne v řádech stovek milionů korun. Za absolutně nepotřebnou stavbu. PROČ?
 
- Radní ovšem vydávají noviny, ve kterých se za všechnu tuto svoji skvělou práci náležitě pochválí. Výroba Radničního zpravodaje stojí pouhých 1,1 mil. ročně. Kolik stojí doručení do všech domácností zdarma raději nezjišťuji. Proč?
 
     Už víte, koho budete volit v komunálních volbách? Já také ne, ale vím, koho volit nebudu.
 
     Váš Ladislav Vrábel