MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Nachytáme Tajemníka na švestkách u sousedů?

      Vážení přátelé,

     Zdeněk je obyčejný soused Fresh Pizzerie u Žáby. Známe se asi šest let a vypili jsme společně pár skleniček whisky. Zdeněk rád Tullamore, mě víc šmakuje Jameson. Nejsem tu od toho, abych dělal reklamu alkoholu, ale tak už to mezi námi se Zdeňkem je. Jelikož se pohybuji v oblasti gastronomie pracovně, jsem v restauračních zařízeních častěji, než průměrný vzorek populace. Zdeněk také. Je to lidumil, tak si chodí rád po práci povídat s lidmi. A kam jinam si dnes člověk může jít popovídat, než do restauračního zařízení? Zdeněk je prostě soused. Můžete si poslechnout ZDE, pod číslem 21, jak Zdeněk tvrdí, že se vždy k záležitostem okolo výpovědi Fresh Pizzerie u Žáby vyjadřoval jako soused, jako občan, který tam bydlí. Co vlastně Zdeněk říkal a co tím způsobil?

- Nejprve náš soused pověděl řediteli Správy domů Volfovi, že Fresh Pizzerie u Žáby je provozována bez živnostenského oprávnění. Ředitel Správy domů ovšem říká, že tuto informaci dostal od tajemníka magistrátu a protože je tajemník magistrátu zodpovědný za výkon státní správy magistrátu v přenesené působnosti, bral informaci jako úředně podloženou.

- Pak náš pan soused volal vedoucí živnostenského úřadu a chtěl po ní, aby prováděla v pizzerii opakované kontroly. Ona ovšem mluví o svém nadřízením, o tajemníkovi magistrátu.

- Pak náš soused prohlásil v radě města, že nájemce Fresh Pizzerie u Žáby podniká bez živnostenského oprávnění a tím porušuje živnostenský zákon. První náměstkyně primátora Ing. Popelová, která jednání rady města řídila, ovšem říká, že informaci v radě města přednesl tajemník magistrátu. Taktéž ředitel Správy domů říká, že tuto informaci radním přednesl tajemník magistrátu. Podle zákona o obcích se jednání rady města s hlasem poradním účastní právě tajemník magistrátu.

- Pak náš soused v radě města prohlásil, že provozovatelé Fresh Pizzerie u Žáby porušili nájemní smlouvu, tím způsobil to, že radní dali Fresh Pizzerii u Žáby výpověď z nájmu. K tomu připojil informaci o tom, že v domě, kde sídlí Fresh Pizzerie u Žáby, bydlí načerno jednatelka společnosti Fresh CZ s.r.o., to označil u soudu ředitel Správy domů za skutečný důvod k výpovědi, jenž měl zaznít v radě města z úst tajemníka magistrátu.

- Dále náš soused přikázal vypracovat právní analýzu právníkovi magistrátu, která obviňuje provozovatele Fresh Pizzerie u Žáby z porušení zákona a nájemní smlouvy a ukazuje jediné řešení - výpověď z nájmu. Právník magistrátu říká, že analýzu nechal vypracovat tajemník magistrátu. Primátor města potvrzuje písemně, že analýzu nechal vypracovat tajemník magistrátu.

- Pak náš soused rozdával tuto výše zmíněnou analýzu radním před jednáním o zrušení výpovědi, čímž dosáhl toho, že radní o zrušení výpovědi ani nehlasovali. Ten, kdo se účastnil rady města s hlasem poradním a rozdával radním právní analýzu, byl tajemník magistrátu.

 

     Co s tím?