MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Proč strážníci městské policie namísto rozdávání pokut nepomáhají s úklidem sněhu, jako to dělají v Praze, Kladně, Pardubicích a jinde?

A já ještě před dopisem dodám, že všechny automobily, které parkovaly před domem pizzerie, zde parkovaly bez rezidentních karet, či jiného označení a městská policie projela bez povšimnutí.

Vážený pane primátore, velice si cením, že ve Vašich rozkazech vůči městské policii upřednostňujete práci v terénu a především řešení dopravní situace v centru města České Budějovice. Rád bych Vás požádal o upřesnění Vašich rozkazů a vysvětlení priorit v rámci řešení dopravní situace v centru města. Strážníci městské policie často řeší naprosto banální případy takřka demonstrativně, zatímco skutečné problémy zůstávají opomenuty. Takovým případem je i má dnešní snaha o zásobování Fresh Pizzerie u Žáby. Vzhledem k tomu, že centrum města je neprůjezdné z důvodu odklízení sněhu ze střechy domu Komerční banky a okolo domu, ve kterém provozujeme pizzerii, jsou metrové kopice sněhu, jsem byl nucen projet zhruba dvacet metrů jednosměrnou ulicí, abych se dostal na vjezd do Piaristického náměstí. Na žádném jiném místě nebylo možné zastavit, abych mohl vyložit zboží. Při průjezdu jsem měl zapnuta výstražná světla a dodržoval jsem velmi nízkou rychlost automobilu. Při vjezdu na náměstí mě zastavil strážník městské policie a zahájil se mnou správní řízení. Chápu, že pravidla silničního provozu je třeba dodržovat, to je naše občanská povinnost, ale Vaší povinností je zajistit život ve městě takovým způsobem, abychom my občané měli možnost žít a pracovat, aniž bychom byli nuceni pravidla silničního provozu porušovat.

Žádám Vás tedy o vyřešení dopravní situace u domu Hroznová 156/21. U provozovny v tomto domu nelze zastavit pro zásobování provozovny.

Dále Vás žádám, abyste zvážil možnost úklidu sněhu z ulic města strážníky městské policie, tak, jak to běžně funguje třeba v našem hlavním městě.

 

 

Děkuji a jsem s pozdravem.

Ladislav Vrabel

občan města České Budějovice