MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Magistrát dnes ráno ukradl předzahrádku Fresh Pizzerie u Žáby

Vážení přátelé,

dnes v 6.00 hodin přijeli na Piaristické náměstí dva úředníci magistrátu města České Budějovice, čtyři strážníci českobudějovické městské policie, jeden notář a několik stěhováků ve třech nákladních automobilech. Tito během hodiny rozřezali, naložili a odvezli předzahrádku Fresh Pizzerie u Žáby.

 

 

Celou akci řídila vedoucí odboru správy veřejných statků Vladimíra Hrušková (v r. 2004 odsouzena Okresním soudem za padělání úřední listiny a zneužití pravomoci veřejného činitele, zproštěna viny rozsudkem Krajského soudu) a její zástupce Eduard Nejdl.

 

Vyklizení probíhalo na základě tohoto rozhodnutí rady města České Budějovice za absence exekučního titulu. Statutární město České Budějovice vzalo právo do svých rukou, několik radních tohoto města vládne neomezeně. Podepsáno primátorem Jurajem Thomou.

 

Zaměstnanec stěhovací služby rozřezává zabezpečení předzahrádky před odcizením.

 

Neprávem zabavovaný - odcizený majetek sepisuje notář. Jméno neuvedl, k mé otázce, zda má exekuční titul k výkonu zabavení majetku uvedl, že není oprávněný cokoliv komentovat.

 

Městská policie dokumentuje a hlídá situaci.

 

Stěhování pokračuje i přes mé upozornění, že zaměstnanci stěhovací firmy nemají oprávnění odnášet ani jinak manipulovat s cizím majetkem. Jeden z nich mi tyká a celkem neslušně mi oznamuje, že si jej najalo město.

 

Mnou přivolaní strážníci Policie ČR neoprávněnému odvezení majetku nezabránili. Tento strážník mi řekl, že magistrát je jejich nadřízený orgán. Policie dle něj nemá žádná rozhodovací práva, naopak, Policie ČR se musí řídit nařízeními vydanými orgány, jež nařízení vydávají. Tedy nařízeními soudu nebo magistrátu. K otázce exekučního titulu mi řekl, že není právník, na mou žádost o ochranu majetku mi řekl, že nemá pravomoc rozhodnout, jestli jde o oprávněnou manipulaci s naším majetkem. Zeptal se mě, jestli mám nějaký papír, podle kterého nám radnice nesmí předzahrádku odvézt.

 

A když pomáhá i úředník magistrátu s lejstrem v ruce, práva zaručená zákony ČR musí stranou.

 

A tak došlo k neoprávněnému vyklizení předzahrádky za asistence Policie ČR.

 

Paní Hrušková se usmívá nad dobře vykonanou prací. Usmívala se takřka po celou dobu výkonu, řekl bych s trochou zášti, s trochou pocitu vítězství.

 

"Ano Zdeňku. Byl to Fofr." V 7.00 Hrušková hlásí splněný úkol. Ještě řekne, že pošle někoho na úklid, ale to už čekat nebude.

 

Náměstí uklízíme v zájmu zaměstnanosti, rozvoje města, podpory podnikání, podpory cestovního ruchu a obecného blaha. Slova tajemníka magistrátu Řeřábka v reportáži Občanského juda - "Mě vadí předzahrádky obecně." - by se mohly stát příhodným závěrem této reportáže z Českých Budějovic.

 

Váš Ladislav Vrábel