MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Pozdrav z Kocourkova

Vážení přátelé, vypadá to, jako kdybych přestal psát. Desítky z Vás se ve snaze najít nějaký nový příspěvek registrují jako členové tohoto webu, ale ani tak nic nenacházejí. Důvodem, proč jsem poslední dobou nenapsal nic, je nedostatek volného času. Otevřeli jsme dva pojízdné Mojito bary, dva Burger - mojito bary a jeden Božkov bar na řece Vltavě. Už v květnu přišel problém s tím, že z Fresh Pizzerie u Žáby odešli do zahraničí tři klíčoví zaměstnanci podniku, takže jsem většinu času trávil pomocí v restauraci. Dva dni jsem trávil za pecí, následující dva dni jsem obsluhoval. Když se nám podařilo dát dohromady nový personál, už jsem byl v měsíčním zpoždění se stavbou barů na řece Vltavě. Za dobu, kdy jsem nepsal se přihodilo mnohé a pro ty z Vás, které zajímají naše podnikatelské klopoty s úředníky, bylo nasbíráno mnoho materiálu. Předevčírem jsem byl takřka hodinu na živnostenském úřadě v Českých Budějovicích s různými dokumenty v rámci probíhající kontroly a mezitím kontrolovalo 6 úředníků českokrumlovského živnostenského úřadu (asi celý úřad včetně vedoucí) náš Božkovský bar na Pískárnách. Včera na tom samém místě provedli již druhou kontrolu úředníci z krumlovské hygienické stanice. Okolo ostatních provozoven, z nichž některé ani zdaleka nesplňují základní hygienické předpoklady, jezdí orgány bez povšimnutí. Rada města České Budějovice se minulý týden devatenáctého jednomyslně usnesla na tom, že je třeba vyklidit předzahrádku Fresh Pizzerie u Žáby skrze odbor správy veřejných statků a odbor dopravy a silničního hospodářství českobudějovického magistrátu správní řízení s tímtéž cílem již vede nějakou dobu.

Jak vidíte, někdo se opravdu snaží zlikvidovat naší obživu a já se jim ani nedivím. Ke Zdeňkovi Řeřábkovi se již přidali mnozí, o kterých jsem napsal. Kupříkladu kauza předzahrádky v letošním roce. Nejprve jsme dva měsíce čekali na vyřízení žádosti, abychom se dozvěděli, že nám úřad předzahrádku nepovolí. Poté jsem radní obešel a oni povolili. Pak jsem napsal článek o náměstku Caltovi a jeho působení v Ediktu před nástupem na post investičního náměstka s rozpočtem k 700 000 000,. Kč/rok a rada města nechala vypracovat tři právní posudky k tématu naší předzahrádky. Tím třetím, který je takovým právní bičem, jenž byl při potřebě psa bít nalezen, se následně radní oháněli, když se usnesli na nepovolení předzahrádky, respektive na zrušení svého usnesení, kterým nám předtím zahrádku povolili. A ejhle, už mají politickou i úřední povinnost naší předzahrádku vyklidit.

Městská policie také nespí. Kupříkladu včera večer u nás byla kontrola na stížnost rušení nočního klidu od sousedky Abrahámové. Strážníci přijeli a já čekal opět nějaké zážitky. Naštěstí přijeli dva naprosto příjemní mladí muži, kteří řekli, že nechápou, co by zde mělo být rušením nočního klidu a odjeli. Ještě jsme si trochu postěžovali, že oni musí řešit takové oznámení, i když je liché. Já jsem od nich žádal vymáhání náhrady škody po sousedce, která zjevně městskou policii zneužívá, ale strážníci mi odpověděli: "Na to my jsme malí páni.". No a sousedce Abrahámové rada města minulý týden přidělila z veřejných (našich společných) peněz 46 000,- Kč na opravu domu v Hroznové 36. Asi za to, jak úspěšně prohání městskou policii. Městská policie nám nechala odborem dopravy zrušit místo určené k zásobování, takže současná situace je taková, že když přijede velkoobchod zásobovat pizzerii, musí jet přímo na Piaristickém náměstí. Hloupé je, když se svatebčané, právě vycházející z kostela, snaží pořídit několik pěkných fotografií a v jejich půlhodince určené k fotografování nezapomenutelné, životní události mají kulisu nákladního automobilu na historicky a turisticky nejzajímavějším náměstí města České Budějovice.

Možná můj příspěvek zní, jako kdybychom byli v Kocourkově, ale určitě jde pouze o můj subjektivní pocit. V Českých Budějovicích je všechno v pořádku. Děkuji všem věrným čtenářům, kteří vydrželi být připojeni i přes měsíční absenci článků. Přeji Vám pěkný den. Postupně Vám budu popisovat naznačené příběhy podrobněji.

 

Váš Ladislav Vrabel