MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Náměstkyně Popelová jela raději na dovolenou

Vážení přátelé, paní náměstkyně primátora Popelová (HOPB) je na dovolené. Už to, že řádné schůze zastupitelstva města jsou svolávány ve více než měsíčních cyklech a nutnost řešit problémy se poté projevuje svoláváním mimořádných schůzí zastupitelstva, svědčí o nechuti konfrontovat se s politickou zodpovědností za vedení města. Na posledním mimořádném jednání zastupitelstva města dokonce chyběla na připraveném programu jak diskuze zastupitelů, tak i diskuze občanů. Poslední mimořádné jednání zastupitelstva města přitom probíhalo krátce po zveřejnění závažných pochybení předsedkyně kulturní komise rady města Liškové (HOPB). Nerozumím snaze vyhnout se odpovědím, když politik nese zodpovědnost za pochybení ve svém resortu a přiznejme si, že takhle svou práci dělat nelze.


Nyní, poté, co jsem zveřejnil materiály k výběrovému řízení na pronájem kina Kotva, odešla paní náměstkyně Popelová na dovolenou. Takže primátor města Thoma (HOPB) se staví před svou náměstkyni, jež je za kulturu ve městě politicky zodpovědná a namísto aby okomentoval neuvěřitelná pochybení spojená s průběhem výběrového řízení, strhává pozornost na špatné zadání výběrového řízení, zatímco zodpovědnost za chyby své stranické kolegyně Popelové se snaží "převést" na vedoucí odboru kultury, jíž se chystá potrestat odvoláním z funkce.

Já nevím, jestli má být vedoucí odboru kultury odvolána, či nikoliv, ale jednu věc vím. Kultura spadá pod náměstkyni Popelovou a ta by měla pochybení v kauze VŘ Kotva veřejnosti vysvětlit. Je zvláštní, že na tiskové konferenci o takto závažném pochybení hovoří primátor města, zatímco zodpovědný náměstek tráví (v takto pro město zásadní situaci) svůj čas na dovolené. Jakoby pro paní náměstkyni nebylo důležité, kdo povede dalších deset let jediné městské kino, jakoby nebylo důležité, kdo v příštích deseti letech povede nejznámější městskou galerii a jakoby nebylo důležité občanům města vysvětlit vážná pochybení u výběrových řízení, když tři lidé veřejně prohlásili, že jim právě paní náměstkyně Popelová před vypsáním výběrového řízení řekla, že jde pouze o způsob, jak potvrdit ve funkci stávajícího provozovatele.
 
V oblasti kultury a především financování kultury a pronájmů městských objektů provozujících kulturu, vnímám spoustu věcí, jež bych jako občan města rád dostal vysvětlenu. Především ta místa, jež jsou provozována a řízena lidmi spřízněnými s politickým hnutím Občané pro Budějovice. Doufám, že na čtvrtečním jednání zastupitelstva města, kde se máme mimo jiné dozvědět i výsledcích rozvoje KD Slávie, nebude chybět vrcholný politik města pro obor kultury. Dělejte prosím politiku alespoň částečně zodpovědně.
 
Děkuji.
 
Ladislav Vrabel