MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Sunday, Sep 08th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Něřeknu, neřeknu, neřeknu. Už jsme to zametli.

Provozovatelům kina Kotva a galerie v Domě umění město zřejmě prodlouží smlouvu o rok. Město zrušilo svá výběrová řízení a nyní uložilo vedoucí odboru Sedlákové vypsat nová výběrová řízení. Nová výběrová řízení však pravděpodobně nebudou ukončena v potřebné době. Náměstkyně Popelová dnes přiznala, že primátor Thoma utěšoval veřejnost dostatečným časovým prostorem k vyřízení nových výběrových  řízení tak trochu bez správného odhadu. Na tiskové konferenci jsem položil náměstkyni Popelové dvě otázky.

 

Jaké mělo být ono pochybení vedoucí odboru Sedlákové, kvůli kterému primátor hovořil o personálních změnách na tomto postu a jestli jí připadá v pořádku, že rada města odsouhlasila desetiletý pronájem kina Kotva, aniž by vítězný projekt posuzovala/hodnotila výběrová komise. Náměstkyně Popelová mi odpověděla, že k otázce pochybení vedoucí odboru Sedlákové se už vyjádřila, a tedy že vedoucí Sedláková vypsala špatně zadání výběrového řízení. K mé druhé otázce uvedla, že již nemá co dodat, a protože bylo výběrové řízení zrušeno, nebude se k němu již vyjadřovat.

 
Tento způsob argumentace mi připadá jako kdybych řekl, že už jsem ten rohlík snědl, že už žádný rohlík není a že tedy není co komentovat, poté, co za mnou přijde policie s tím, že jsem zachycen na kamerovém záznamu, jak si vkládám rohlík do náprsní kapsy.
 
Ladislav Vrabel