MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Galerie v domě umění se bude opět soutěžit

Město dostalo informaci od "Úhosu" (jak říkají naši zasvěcení radní), tedy Úřadu pro kontrolu hospodářské soutěže o tom, jak by měli postupovat v případě poskytování finanční podpory subjektům jako je Dům umění a kino Kotva. Částky poskytnuté těmto provozovatelům je možné poskytnout až v případě, že byl provozovatel vysoutěžen ve výběrovém řízení. U provozovatele Domu umění jde o opravdovou, a teď mi promiňte, že si netroufám to slovo napsat, protože město tím, že zrušilo MKD a.s. došlo do situace, že musí svého světově uznávaného kurátora soutěžit jako nějakého dostihového koně.

 

 

Každému, kdo alespoň trochu chápe, co je kultura, každému, kdo strávil alespoň chvíli v nějakém kosmopolitním městě, je naprosto jasné, že "dostihový kůň" Škoda doběhne do cíle nejen že o celé kolo dříve než zbytek "jihočeských umělců", ale mezi tím stihne oběhnout svět a na ceduli "České Budějovice" dostane podpisy se slovy hlubokého uznání od zástupů kulturně probuzených lidí prakticky v každém světadíle.

Pro mne jsou vernisáže v Domě umění jedny z mála chvílí, kdy na mne v Budějovicích dokáže dýchnout atmosféra "velkého světa". Za tuto práci jsem kurátorovi Škodovi vděčný stejně jako všichni, kteří navštěvují přeplněné vernisáže této uznávané galerie. I tady musím připustit, že primátor Thoma, jenž se za tuto galerii zasazuje, působí dojmem zcestovalého, kulturně vzdělaného a ve světě reprezentativního primátora.

Doufejme, že nám zbytek našich radních nezlikviduje tento prestižní kulturní stánek Českých Budějovic.

Ladislav Vrabel