MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Městu hrozí, že prohraje soudní spor s Řeřábkem

Českobudějovický deník

 

http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy_region/mestu-hrozi-ze-prohraje-soudni-spor-20101001.html

 

 

Městu hrozí, že prohraje soudní spor s Řeřábkem

České Budějovice - Právnická kancelář doporučila radnici ve sporu s bývalým tajemníkem smír

včera 9:32

Českobudějovická radnice. Ilustrační foto.
Českobudějovická radnice. Ilustrační foto.
Autor: Deník/Edwin Otta

„Právnická kancelář je toho názoru, že my soud prohrajeme,“ řekl večtvrtek exkluzivně Deníku primátor Českých Budějovic Miroslav Tetter. Odpověděl tak na otázku, jaké doporučení dala pražská právní kancelář radnici ve sporu s bývalým tajemníkem Zdeňkem Reřábkem. Ten podal žalobu na město a chce dosáhnout neplatnosti svého nedávného odvolání z funkce tajemníka magistrátu.

Pražská kancelář doporučila městu ve sporu s Řeřábkem smír. Podle Tettera ale radnice smír nechce nabídnout, protože bývalý primátor Juraj Thoma tvrdí, že odvolání Řeřábka bylo oprávněné.

Thoma, který Řeřábka odvolal z pozice tajemníka, za svými kroky nadále stojí. „Soud by nemělo město prohrát, pokud to nechce prohrát,“ řekl Juraj Thoma k vývoji kauzy. Už delší dobu totiž Thoma tvrdí, že současné vedení radnice připravuje návrat Zdeňka Řeřábka do úřadu.

Sám Thoma vyčetl Řeřábkovi řadu údajných pochybení a s odvoláním bývalého tajemníka souhlasil i krajský úřad. To je také jeden z argumentů, které na svou podporu užívá Thoma.

Zdeněk Řeřábek však od počátku považoval své odvolání za neoprávněné a upozorňoval, že na svoji obranu podnikne právní kroky. Jeho aktuální vyjádření se však Deníku nepodařilo získat, protože s médii v průběhu kauzy prakticky nekomunikuje.

Podle primátora Tettera nyní bude budějovická radnice čekat na rozhodnutí soudu. To nechce Tetter předjímat. Odmítl ale, že by bylo jeho cílem nějak ovlivnit průběh sporu v Řeřábkův prospěch.

Spory o to, zda byl Řeřábek odvolán oprávněně či nikoliv, však už před časem vedly až k odvolání Thomy z postu primátora.