MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Odvolaný primátor Thoma nevyloučil přestup do TOP 09

Odvolaný primátor Thoma nevyloučil přestup do TOP 09

Odvolaný primátor Thoma nevyloučil přestup do TOP 09

17.6.2010 20:54 - Ve čtvrtek odvolaný primátor Juraj Thoma (ODS) je zklamaný jednáním zastupitelů, kteří jej měli potřebu čtyři měsíce před volbami svrhnout z nejvyššího městského křesla. Jak se ale ukazuje, v politice bývalý památkář a primátor hodlá zůstat.

Proslýchá se napříč politickým spektrem, že se Juraj Thoma, kterého částečně potopili jeho vlastní lidí, chystá na podzim kandidovat v komunálních volbách.

"Mohl by být jedničkou na kandidátce českobudějovické TOP 09," řekl ParlamentnímListům.cz zdroj z radnice. Už prý dokonce před časem dostal nabídku. A sám Thoma možnost skoku z ODS do TOP 09 nevylučuje.

Nic nevyvracím, řekl Thoma

"Nic nevylučuji a nemohu nic potvrdit ani vyvrátit. Mé odvolání beru jako politický boj. Ale upřímně říkám, že jsem to čekal," uvedl Thoma.

Kdo bude nyní v křesle prvního muže krajského města? Zatím zřejmě magistrát povede náměstkyně Ivana Popelová (ODS) a další dva náměstci. Pokud to půjde, chtějí do voleb situaci udržet bez primátora.

Na tento post se ale třese mnoho lidí. Od některých náměstků, až po lidi z ODS, nasazených v různých funkcích, kupříkladu představitelů Teplárny České Budějovice, či dalších institucí a společností.